وی ادامه داد: استان البرز، بعد از استان گیلان، بالاترین شتاب بروز بیماری در موج چهارم را تجربه میکند، بنابراین در هم تنیدگی و تردد بین استانهای تهران و البرز، میتواند یکی از مهمترین عوامل افزایش آمار ابتلاء در پایتخت باشد.
زالی، با اشاره به اینکه این اواخر حجم مراجعین سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان تهران، تاکنون بی سابقه بوده است، عنوان کرد: بر اساس گزارشات روزانه در تهران، از هر دو نفر مراجعه کننده به مراکز با علائم بیماری کرونا، تست PCR یک نفر مثبت میشود، همچنین نرخ مثبت شدن تستهای سریع نیز ۲۵ درصد برآورد شده است و این نشان از پخش گسترده ویروس در استان دارد.
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران گفت: اکنون شاخص اپیدمیولوژیک مولد پایه در تهران، ۱.۶ گزارش شده است که از سرعت بالای سرایت و شیوع بیماری حکایت دارد. این شاخص در اسفندماه در تهران ۰.۷ تا ۰.۸ متغیر بود.
زالی عنوان کرد: از ابتدای فروردین ماه ۵۳ درصد مجموع بستری و ۷۵ درصد مجموع مرگ و میر در افراد ۶۰ سال به بالا رخ داده که البته این آمار در نوجوانان و کودکان زیر ۱۰ سال با کاهش رو به رو بوده و از ۱۰.۲ درصد در اسفندماه، به ۴ درصد در فروردین ماه رسیده است.
وی ادامه داد: اسفندماه در گروههای سنی ۴۰ تا ۵۰ سال و ۵۰ تا ۶۰ سال، آمار بستری به شدت پایین بود، اما در فروردین ماه روند صعودی به خود گرفته است، به طوری که بعد از گروه سنی ۶۰ سال به بالا، افراد ۴۰ تا ۵۰ سال بیشترین میزان بستری را به خود اختصاص دادهاند.
وی از همکاری تمام نهادها برای افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی خبر داد و گفت: مهمترین مسئله، علاوه بر تخت، موضوع تأمین اکسیژن است که از حیاتیترین مؤلفههای درمان بیماران کرونایی محسوب میشود و باید برای روزهای آتی نیز تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.
زالی با اشاره به تجربه موفق ارائه برخی از خدمات، به صورت سرپایی در خوزستان در کاهش آمار مرگ و میر و اضافه بار بیمارستانها، بیان کرد: در تهران نیز برای این اقدام در حال آماده سازی زیرساختهای لازم هستیم.
وی بر لزوم افزایش نظارتها بر اعمال محدودیتها تاکید کرد و گفت: بالغ بر ۱۹۰ هزار کارمند استانی در دستگاههای ملی در تهران مشغول به کار هستند و برخی ادارات از دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص محدودیتها تمکین نکردهاند.
زالی از آماده باش کامل مراکز نقاهتگاهی نیز خبر داد.
انتهای پیام/4127