عجیبترین زندانهای دنیا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، حتما شما هم با شنیدن اسم زندان، تصاویری از اتاقکهایی با میلههای فلزی به ذهنتان میآید. اما جالب است بدانید، زندانهایی در دنیا وجود دارد که کاملا متفاوت با آن تصاویریست که ما از زندان در ذهن داریم.
در این مطلب، برخی از غیر معمولترین زندانهای دنیا را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
زندان قفس سنجاب در آمریکا
اگر روزی برایتان این سوال پیش آمد که اسارت در یک کنسرو غولآسای چرخان چه حسی دارد، باید سری به این زندان بزنید. این زندان با لقب "سوزانِ تنبل" قرار بود برای ساخت و نگهداری، هزینهای تا جای ممکن کم داشته باشد و فشار بیشتری به پرداخت کنندگان مالیات وارد نکند. قفس سنجاب دارای سه طبقه دایرهشکل بود و در هر طبقه ده سلول شبیه به برشهای کیک داشت که به وسیله یک اهرم، قابلیت چرخش و جابجایی داشتند.
طراحی زندان به این شکل باعث میشد بنا بر قصد اولیه، مراقبت از ۲۷۰ زندانی تنها توسط سه زندانبان صورت بگیرد. هر چند روی کاغذ همه چیز خوب به نظر میرسید، اما در واقعیت سوزان تنبل کم مشکل نداشت. علاوه بر ناپایداری بنا به خاطر احداث روی یک سفره آب زیرزمینی، اگر زندانیان در هنگام چرخش مراقب نبودند ممکن بود به میان چرخدندهها بیفتند. البته این زندان عجیب در سال ۱۹۶۹ بعد از حدود ۸۵ سال به خاطر هشدار مارشال آتشنشانی تعطیل و تبدیل به جاذبهای برای توریستها شد.
زندان فورتزا مدیسئا در ایتالیا
در بسیاری از دنیا هرگونه رابطه با افراد درون زندان ناخوشایند تلقی میشود، اما در نمایشی غیرمعمول از اعتماد، مردم شهر ولترای ایتالیا ثابت کردند در صورت احترام به زندانیان ممکن است نتایج مثبتی حاصل شود. این زندان در طول سال چند نوبت به رستوران تبدیل میشود و نکته جالب اینجا است که میزهای این رستوران از ماهها پیش رزرو میشود. تمامی کارهای رستوران توسط زندانیها انجام میشود و مسئولان زندان تلاش میکنند از این طریق آنها را برای بازگشت به جامعه آماده کنند.
علاوه بر کمک و آموزش زندانیان، این رستوران محبوب درآمدی باورنکردنی دارد که البته همه صرف خیریههای مختلف میشود و شاید به همین دلیل سرآشپزهای معروف ایتالیایی حاضر هستند در این رستوران و در کنار زندانیان کار کنند. در کنار همه اینها نباید فراموش کنید که شما به عنوان مشتری قرار است در یک زندان واقعی غذا صرف کنید و پس از تحویل دادن تلفن همراه و کیفتان و البته بعد از اینکه با یک فلزیاب چک شدید، میتوانید در حالی که توسط نگهبانان مسلح زندان تحت نظر هستید، یک غذای خوشمزه میل کنید.
زندان دلفین سیاه در روسیه
اگر دارید به این فکر میکنید که دلفین سیاه نام چندان ترسناکی برای یک زندان نیست باید بگویم زود قضاوت نکنید. دلفین سیاه آخرین منزل بعضی از بدترین جنایتکاران روسیه است و برای فرستاده شدن به این زندان دستکم باید حبس ابد داشته باشید. هرچند که در این زندان تنوع عجیبی از بدترین آدمهای روسیه مانند قاتلها و تروریستها وجود دارد، اما در حال حاضر گل سر سبد دلفین سیاه، ولادیمیر نیکلایف است. دلیل حضور ولادیمیر در این زندان، قتل یک مرد در حین دعوا و سپس پختن و خوردن جسد وی است. هنوز تمام نشده است. ولادیمیر سپس دوستان و آشنایانش را دعوت میکند و با وعده سرو کردن گوشت کانگورو، جسد مرد نگونبخت را به خورد آنها میدهد.
همانگونه که میتوانید حدس بزنید تیم امنیتی دلفین سیاه نسبت به دیگر زندانها به تلاش بیشتری برای حفظ امنیت نیازدارد و علاوه بر وجود دوربین مدار بسته حتی در سلولها، در صورت نیاز به جابجایی یک زندانی، در کنار دستبند و پابند از چشمبند هم استفاده میکنند تا امکان به ذهن سپردن راه خروجی وجود نداشته باشد.
زندان آرانخوئز در اسپانیا
حضور در زندان علاوه بر محدودیت و مرارت زیاد برای زندانی، عموما خانواده اورا هم به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و این تاثیر در صورت وجود کودکی کم سن، بیشتر هم میشود. در بیشتر زندانهای دنیا این مشکلات بخشی از هزینه شکستن قانون تلقی میشود، اما مسئولان زندان آرانخوئز در اسپانیا اینگونه فکر نمیکنند.
از سال ۱۹۹۸ قانونی در این زندان اجرا میشود که به زندانیانی که تنها سرپرست کودکشان هستند اجازه میدهد تا سه سالگی کودک، در کنار او زندگی کنند. به همین منظور مسئولان این زندان سلولهایی با عنوان سلول ۵ ستاره طراحی کردهاند که شامل تخت دو نفره، کمد و دیگر وسایل یک خانه است. نکته جالب برخورد مهربانانه کادر زندان با کودک و وجود انواع اسباب بازیها، زمین بازی و دیوارهایی پوشیده از شخصیتهای دیزنی است و پزشکان به صورت منظم شرایط جسمی و روحی کودک را بررسی میکنند.
زندان سن پدرو در بولیوی
درون زندان سن پدرو یک زندانی میتواند همراه خانوادهاش زندگی کند، شغلی راه بیاندازد و یا وارد سیاست شود و در دولت دموکراتیک داخلی زندان، نقشی بپذیرد. در این زندان زندانی باید بهایی برای سکونت بپردازد و طیف گستردهای از خدمات از طرف دیگر زندانیان در دسترس او قرار میگیرد. این خدمات شامل موارد قانونی مثل رستوران و کافه و البته موارد غیرقانونی مثل دسترسی به مواد مخدر میشود.
در زندان سن پدرو مانند بقیه نقاط کره زمین، پول حرف اول و آخر را میزند و با توجه به پول پرداختی، زندانی میتواند در یکی از مناطق پنجگانه زندان ساکن شود. زندانیان فقیرتر در سلولهایی با لقب تابوت همراه با ۵ زندانی دیگر چپانده میشوند در حالیکه زندانیان ثروتمند در سلولی بزرگ با امکاناتی نظیر دسترسی به اینترنت، وان آب گرم و آشپزخانه شخصی روزهای اسارت را میگذرانند.
زندان شاتودلف در فرانسه
زندان شاتودلف با شباهت به زندان آلکاتراز، در یک جزیره در اطراف ساحل مارسی واقع شده است و برای صدها سال مکانی بود برای اسارت مجرمان سیاسی و مذهبی و البته هرکس که افراد دارای قدرت دل خوشی از او نداشتند. احتمالا معروفترین زندانی این زندان شخصیت کنت در کتاب کنت مونت کریستو اثر الکساندر دوما است که البته بدون لو دادن داستان، سکونتی طولانی در این زندان نداشت.
بد نیست بدانید در شاتودلف هم مانند سنپدرو ثروت شما تعیین میکند روزهای اسارتتان با چه کیفیتی طی شود. در حالیکه زندانیان فقیرتر در طبقات زیرین با سرما و رطوبت و البته موشها دست و پنجه نرم میکنند زندانیان مرفه در طبقات بالایی در کنار آتش شومینه از منظرهای فوقالعاده لذت میبرند.
زندان سِرسوچدومال در مکزیک
بر خلاف تصویری که از زندانهای مخوف کشور مکزیک داریم، زندان سرسوچدومال در نهایت زرق و برق و تجمل اداره میشود. در این زندان ماساژ سوئدی و ملاقاتهای عاشقانه در دسترس زندانیان است و در مقابل تنها از آنها انتظار میرود برای زمان رهایی مهارتی کسب کنند. برای زندانیان سرسوچدومال امکان یادگیری هر مهارتی از کارهای هنری گرفته تا گذراندن کلاسهای آیتی وجود دارد و زندانی حتی میتواند کالای تولیدیاش را به خارج از زندان بفروشد.
جالب است بدانید بر خلاف زندانهای دیگر، مسئولان این زندان چشمشان را بر درگیری و کتککاری زندانیان نمیبندند و در عوض راهی هوشمندانه برای حفظ نظم یافتهاند. در این زندان، زندانیانی که با هم مشکل دارند در عوض جنگیدن با قاشق و مسواک در هواخوری، میتوانند وارد رینگ بوکس شوند و پس از پوشیدن دستکش و دیگر لوازم ایمنی، حسابی از خجالت هم دربیایند. با این راه هوشمندانه هرچند در نهایت مشکل با خشونت حل میشود، اما این خشونت تلفاتی نخواهد داشت.
مرکز نگهداری و توانبخشی سِبو در فیلیپین
با توجه به عنوان این مرکز میتوان حدس زد که هدف اصلی آن نه فقط نگهداری مجرمان بلکه تغییر رفتار و نگرش آنها به زندگی است، اما موضوعی که این زندان را غیرمعمول میکند راه انتخابی برای این تغییر است. راه انتخابی مدیر این زندان برای سر به راه کردن زندانیان، گوش کردن به آهنگهای پاپ و البته رقصیدن با این آهنگها است. در سال ۲۰۰۶ ویدئویی از این مرکز در دنیا محبوب شد که حاوی تصاویری از رقصیدن گروهی زندانیان با آهنگ “تریلر” مایکل جکسون بود و این محبوبیت به قدری بود که نتفلیکس مستندی با نام زندان شاد در مورد این مرکز ساخت.
برای رعایت عدالت البته بد نیست به این موضوع هم اشاره کنیم که برخی از فعالان مدنی انتقاداتی به شلوغی بیش از حد و رفتارهای غیر انسانی با زندانیان در این مرکز وارد میدانند و موسیقی و رقص را تنها پوششی برای این مشکلات میدانند.
منبع:برترینها
انتهای پیام/
انتهای پیام/