ایران و عراق قرارداد برنامه همکاری ۵ ساله امضا کردند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این برنامه اقدام مشترک پنجساله ایران و عراق که برای سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۵ تدوین و به امضای وزرای کار دو کشور رسید به توسعه همکاریهای مشترک در حوزههای آموزشهای فنی و حرفهای، کارآفرینی و اشتغال، روابط کار، رفاه اجتماعی و بیمهها میپردازد.
این سند در سفر محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بغداد منعقد شد.
محورهای برنامه اقدام مشترک برای دوره پنجساله شامل برگزاری کمیته مشترک دو وزارتخانه در قالب تبادل هیئت یا بهصورت مجازی، همکاری در حوزه آموزشهای فنی و حرفهای و نظام مهارتی، تدوین و بومیسازی منابع و استانداردهای آموزشی برای مربیان و مهارت آموزان بر اساس استانداردهای جهانی و نیاز بازار کار کشور عراق خواهد بود.
در این سند همچنین بر همکاری و مشارکت در مسابقات ملی مهارت در دو کشور، برگزاری دورههای آموزشی ciu و kab برای مربیان عراقی، تبادل مربی در رشتههای موردنیاز تأکید شده است.
علاوه بر این دو طرف در حوزه روابط کار شامل طبقهبندی مشاغل بر اساس استانداردهای بینالمللی، آموزش بازرسی کار، اجرای قوانین جاری کار، شیوههای مذاکرات دستهجمعی، گفتگوهای اجتماعی و مراجع حل اختلاف کار، قانون کار تبادل تجربه درزمینهٔ کار شایسته، آینده کار و تبادل تجربه در رابطه با سهجانبه گرایی به همکاری میپردازند.
همکاری و تبادل تجربیات در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی شامل توانبخشی حرفهای، برگزاری کارگاههای حمایتی، شیوههای خدمات مشاورهای به معلولان و همکاری درزمینهٔ تجهیزات کمک توانبخشی به معلولان، راهکارهای حمایتی در مورد زنان و کودکان بیسرپرست و تبادل اطلاعات و تجربیات درزمینهٔ نحوه تشکیل، ثبت و فعالیت تعاونیهای اشتغالزا برای کارجویان معلولین و زنان سرپرست خانوار از دیگر موضوعاتی است که در این سند بر آن تأکید شده است.
دو طرف همچنین در این برنامه اقدام مشترک درزمینهٔ آموزش تخصصی توانبخشی، کاردرمانی، فیزیوتراپی، رشد و تکامل یکپارچه کودکان ودرحوزه تأمین اجتماعی ازجمله نحوه تأمین مالی گسترش پوشش بیمهای پوشش بیمهای اقشار خاص و بخش غیررسمی برآیند وصول حق بیمه ارائه حمایتها به آسیبدیدگان شغلی و پیشگیری از آن توافق کردند.
آموزش پیادهسازی شیوههای نوین دیجیتالی در حوزه بیمههای اجتماعی، برگزاری نشست میان تعاونیهای اشتغالزا و معلولین بهمنظور انتقال تجربه و همکاری مشترک از دیگر موضوعات موردتوافق در این برنامه اقدام مشترک است.
همکاری و تبادل تجربیات در حوزه کارآفرینی و اشتغال شامل آموزش مربیان عراقی درزمینهٔ آمارگیری و تحلیل بازار کار با استفاده از تجربیات جمهوری اسلامی ایران، برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی تخصصی برای آموزش نیروی موردنیاز درزمینهٔ نظام اطلاعات بازار کار، طرحها و برنامههای اولویتدار برای اشتغال و کارآفرینی مانند مشاغل خانگی، تعاونیها و نیز راههای تقویت بخشهای خصوصی و تعاونی برای ایجاد فرصتهای شغلی، شیوههای تأمین مالی و سرمایهگذاری در فعالیتهای کارآفرینی و کمک در ایجاد دفاتر یا صندوقهای مالی برای رشد فرصتهای شغلی و نیز نحوه نظارت بر مؤسسات کاریابی خصوصی آشنایی با شیوههای نوین کاریابیها و مشاوره شغلی و حرفهای و پیشگیری از اشتغال غیررسمی ازجمله محوریترین موضوعاتی است که در سند برنامه اقدام مشترک میان دو طرف مورد تأکید قرارگرفته است.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/