دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 فروردين 1400 - 15:19
یک پژوهشگر حوزه مغز:

عادت‌های فکری خود را تغییر دهید تا کیفیت زندگی‌تان بیشتر شود

یک محقق و پژوهشگر حوزه مغز گفت: باید بتوانیم عادت‌های فکری خود را تغییر بدهیم تا زندگی با کیفیتی داشته باشیم.
کد خبر : 574088
مغز

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، مهرسا شرع‌السلام محقق و پژوهشگر حوزه مغز در برنامه رادیوم در پاسخ به این پرسش که چرا ما به عادت‌ها علاقه داریم، بیان کرد: مغز انسان  همه‌ اطلاعاتی را که از اطراف می‌گیرد پردازش نمی‌کند، بلکه الگوهایی از آن‌ها درست می‌کند. این الگوها به انسان کمک می‌کند تا سریع‌تر کارها را انجام دهد.


وی افزود: به عبارت دیگر عملکرد بهینه می‌شود تا انرژی کمتری مصرف شود. برای مثال وقتی سال‌هاست که رانندگی می‌کنیم، دیگر در حین رانندگی به آن فکر نمی‌کنیم در نتیجه انرژی روانی کمتر هم مصرف می‌کنیم. عادت کردن  همیشه خوب نیست. برای سال‌ها یک عادت رفتاری دارید که امروزه با شرایط فعلی دیگر کارامد نیست. برای مثال ما عادت داشتیم برای یادگیری به کلاس برویم اما با شیوع کرونا امکان حضور در کلاس درس نبود و کلاس‌ها در فضای برخط برگزار شدند. ممکن است این عادت‌ها به مرور زمان برای ما مشکلاتی مثل اضطراب و افسردگی ایجاد کند.


شرع‌الاسلام خاطر نشان کرد:‌ تغییر، اساس دنیا و طبیعت است. برای داشتن یک زندگی با کیفیت باید بتوانیم عادت‌های فکری خودمان را تغییر بدهیم. این مهم چنان تاثیر مثبتی در روند زندگی و کار افراد دارد که مدیران سازمان‌ها و ارگان‌ها باید تغییر در عادت‌های کاری را در دستور عمل خود قرار دهند تا از فرسودگی کاری کارمندان جلوگیری کنند. حتی خود کارمندان هم با انجام تغییراتی ساده مثل جابه‌جا کردن جای ساعت می‌توانند برای خودشان تنوع ایجاد کنند.


این محقق حوزه مغز در پاسخ به این پرسش که اگر عادت‌های فکری‌مان را ترک نکنیم چه اتفاقی می‌افتد، گفت: برای عادت‌هایی که امروزه دیگر کارایی ندارند باید هزینه‌ زیادی بدهیم. این امر باعث تنبلی مغز نیز می‌شود، یادگیری متوقف می‌شود و در نتیجه مستعد بیماری‌های ذهنی در دوران پیری می‌شویم.


وی افزود: آدام گرانت روانشناس معروف ایده جالبی را بیان می‌کند که می‌توانیم از این ایده برای افراد خانه‌دار استفاده کنیم تا دچار این معظل نشوند. باید مثل دانشمندان فکر کنیم یعنی کنجکاو باشیم. برای مثال وقتی غذایی را سال‌هاست که با یک روش خاص درست می‌کنیم، نباید در نظر بگیریم این تنها روش موجود در دنیا است بلکه باید جستجو کنیم که دیگران با چه روش‌های دیگری این غذا را طبخ می‌کنند. به عبارتی می‌توان گفت مقداری نسبت به روش‌ها و عادت‌های خودمان شک و تردید داشته باشیم و آن‌ها را کامل‌ترین و درست‌ترین روش موجود ندانیم تا بتوانیم بیشتر یاد بگیریم. به قول مارسل پروست، کشف واقعی رسیدن به چیزهای جدید نیست، بلکه دیدن با چشم‌های جدید است!


انتهای پیام/۴۰۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب