جمعآوری دیانای جانداران از هوا
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از دانشمندان در تلاش هستند تا برای اولین بار دیانای حیوانات را از میان ذرات معلق در هوا شناسایی کنند. به اعتقاد متخصصان نتیجه این تحقیقات میتواند تحولی در علم پزشکی ایجاد و حتی به شناحت نحوه انتقال بیماریهای ویروسی مانند کرونا کمک کند.
محققان برای انجام مراحل تشخیص دیانای از ذرات معلق در فضا، هوای موجود در اتاقی که موشهای آزمایشگاهی در آن قرار داشتند را بررسی کرده و متوجه شدند این ذرات حاوی نشانههایی از دیانای این جانداران هستند. در ابتدا دانشمندان تصور میکردند این ذرات ناشی از مواد آلاینده موجود در فضای کره زمین هستند ولی پس از بررسیهای بیشتر مشخص شد موادی که از بدن جانداران جدا شده و در هوا پخش میشود میتواند هویت ژنتیکی آنها را نشان دهد.
شناسایی و بررسی هویت ژنتیکی جانداران از طریق ذرات موجود در هوا به تازگی مورد توجه زیستشناسان قرار گرفته زیرا آنها میتوانند با این روش بدون نیاز به نمونهبرداری مستقیم از بدن حیوانات ساختار ژنتیکی آنها را بررسی کنند. ذرات دیانای موجود در هوا eDNA(environmental DNA) نامیده میشوند. تحقیق روی بدن بسیاری از جانداران به علت صعبالعبور بودن محل زندگی آنها تقریباً غیرممکن است ولی به زودی دانشمندان میتوانند از طریق ذرات موجود در هوا و بدون نیاز به مراجعه مستقیم به محل زندگی همه حیوانات نمونههایی از دیانای آنها را بهدست آورند. البته هنوز اختلاف نظر در خصوص استفاده از این روش برای آزمایشهای زیستمحیطی در سطح گسترده بین برخی از دانشمندان وجود دارد.
الیزابت کلر یکی از محققان حاضر در این پروژه علمی گفت: «در کدوره کرونا مسائل بهداشتی و رعایت فاصلههای اجتماعی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت. اکنون امیدواریم با استفاده از روش تشخیص دیانای از هوا نحوه انتقال ویروس کرونا بین مردم نیز به دقت بررسی و در نتیجه راهکارهای مؤثری برای مقابله با این بیماری همهگیر به مردم معرفی شود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/