با کمبود 100 هزار تخت بیمارستانی مواجهیم/ کمبود تخت یک زخم کهنه است
محمد آقاجانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، کمبود تختهای بیمارستانی را یک زخم کهنه دانست و گفت: هماکنون بین 80 تا 100 هزار تخت در حوزههای مختلف کمبود داریم، بر همین اساس برنامه معاونت درمان استفاده از منابع غیر دولتی است که برنامه گستردهای برای این موضوع در نظر گرفته شده است و همایشی نیز به این منظور برگزار خواهد شد تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی جذب شوند. بسته های سرمایه گذاری 6 گانهای را در حوزه درمان از جمله ساخت بیمارستان به آنان ارائه خواهیم کرد. ما در هر سال به طور معمول در حدود دو هزار تخت ایجاد میکنیم اما برای جبران فاصله بسیار زیاد کمبود تختهای بیمارستانی نیازمند حمایت و سرمایه گذاری بخش غیر دولتی هستیم.
وی افزود: در حوزه سرطان نیز وضعیت بهتر از این نیست و در آینده قرار است 200 مرکز درمان سرطان راهاندازی شود. همچنین خدمات درمان سرطان را در این مراکز به شکل کار گروهی ارائه میدهیم و متخصصان چندگانه که در درمان سرطان نقش دارند در یک بخش واحد ارائه خدمت میکنند. هم اکنون راهاندازی 150 مرکز ارائه خدمت در سطح یک سرطان را با 200 میلیارد تومان در سراسر کشور آغاز کردهایم.
معاون درمان وزیر بهداشت در مورد پیشنهادات در مورد برنامه ششم توسعه گفت: پیشنهاد مشخص ما در برنامه ششم توسعه خرید تضمینی خدمات از موسسات سرمایهگذار در بخش غیردولتی است.
وی همچنین در توضیح خدمات طرح سلامت یار اظهار کرد: این طرح از فردا با 1500 داوطلب در 10 بیمارستان بزرگ اصلی در 6 استان گلستان، اصفهان، فارس، خوزستان، آذربایجانشرقی، تهران و البرز به صورت آموزشی آغاز میشود و به مرور زمان در نظر داریم این طرح را در سایر بیمارستانهای کشور گسترش دهیم تا حمایتهای جسمی و روحی از بیماران نیازمند و بدون همراه صورت گیرد.
آقاجانی با بیان اینکه هم اکنون در 570 بیمارستان وزارت بهداشت در سراسر کشور با تعداد بسیاری از بیماران نیازمند حمایتهای روحی و جسمی مواجه هستیم، افزود: این طرح با مشارکت وزارت بهداشت و معاونت درمان و جمعیت هلال احمر آغاز شده است. در هر بیمارستان 150 داوطلب در نظر گرفته شده و طی یک برنامه از پیش تعیین شده خدمات و برنامههایی را در بیمارستانها ارائه میکنند.
معاون درمان وزیر بهداشت یادآور شد: نیروهای داوطلب و سلامتیار خدماتی از قبیل انتقال بیمار، راه رفتن، غذا خوردن، حمام کردن و حمایتهای روحی بیماران بدون همراه را ارائه می کنند و همچنین طیف گستردهای از خدمات جسمی و روحی را با کمک پرستاران و سایر کادر بیمارستان انجام میدهند و وظیفه سلامت یاران در بیمارستانهای وزارت بهداشت خدمات حمایتی است. فعالیت داوطلبان هلال احمر در طرح سلامت یار به معنی دخالت در امور پزشکی و طبی نیست و تنها خدماتی که بر زمین مانده از سوی این نیروهای داوطلب انجام میشود.
آقاجانی این طرح را برای حوزه سلامت بسیار مهم قلمداد کرد و گفت: حمایتهای روحی سلامت یاران از بیماران بسیار ارزشمند و مهم است و نمونه این فعالیت در کشورهای توسعه یافته نیز در حال انجام است و این مدل برگرفته از مدلهای جهانی بوده و مطابق با الگو و سبک ایرانی تغییر پیدا کرده است و میتواند خدمات جدید حمایتی را برای بیماران انجام دهد.
وی در مورد اصلاح قوانین بیمارستان و اورژانس برای ارائه خدمات به بیماران تصادفی مانند حادثه تصادف در میدان فاطمی گفت: از لحاظ قانونی وظیفه بیمارستانها ارائه خدمات در داخل محوطه بیمارستانی و وظیفه انتقال بیمار به عهده اورژانس است اما وظیفه انسانی همه افراد به ویژه پزشکان، کمک به بیمار اورژانسی است و هر کاری که از دستشان بر میآید برای بیمار اورژانسی انجام دهند اما به لحاظ قانونی موسسات پزشکی در داخل مجموعه پزشکی وظیفه ارائه خدمات دارند.
انتهای پیام/