دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1400 - 12:17
رحیمی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

آغاز خیزش علمی بسیج در سال ۱۴۰۰/ سازمان بسیج علمی با دانشگاه آزاد اسلامی تعامل خوبی دارد

رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور گفت: رویکرد فعالیت‌های علم و فناوری در پایگاه‌های مقاومت بسیج آغاز شده است.
کد خبر : 571050
مهدی رحیمی سازمان بسیج علمی

مهدی رحیمی، رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به لزوم تلاش برای رسیدن به مرجعیت علمی اظهار کرد: در راستای تحقق مرجعیت علمی، نقشه راه علم و فناوری را تدوین کرده‌ایم و کار علمی هدفمند آغاز شده است.


۵۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج به مراکز علم و فناوری تبدیل می‌شود


وی افزود: با اینکه هنوز نقشه راه کاملاً اعلام و ابلاغ نشده است، اما عملیات خود را انجام داده‌ایم و در نقشه راه، مهم‌ترین کار این است که پایگاه‌های مقاومت‌ بسیج که بالغ بر ۵۰ هزار پایگاه است به مراکز علم و فناوری تبدیل شود. درواقع رویکرد فعالیت‌های علم و فناوری را در پایگاه‌های بسیج کلید زده‌ایم و تداوم می‌یابد. این پایگاه‌ها در محلات با تقویت بنیه علمی و مهارتی توسط بسیج دانشجویی و متخصصان می‌توانند به هسته‌های علمی مسئله‌یاب و حل مشکلات محله‌ها با اولویت‌بندی مشکلات مردم تغییر پیدا کند.


رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور بیان کرد: خیزش علمی بسیج در سال ۱۴۰۰ رقم خواهد خورد و امیدواریم بتوانیم در هر محله فضای علم و فناوری را ایجاد و تقویت کنیم. درواقع شاخص اصلی برای رسیدن به مرجعیت علمی دنیا، وجود دانشمندان تراز اول است که این افراد را باید شناسایی کرد.


رحیمی با اشاره به لزوم وجود سرمایه‌های انسانی توانمند در عرصه علم و فناوری گفت: این سرمایه‌های انسانی از داخل محلات شناسایی شده و به‌صورت شبکه‌ای هدفمند، توانمندسازی بر روی آنان انجام می‌شود. امیدواریم این افراد در بلندمدت بتوانند جزء دانشمندان تراز اول علم و فناوری کشور شوند.


وی ادامه داد: داوطلبان برای شرکت در فضاهای علمی بسیج می‌توانند از ظرفیت پایگاه مقاومت بسیج محلات، بسیج دانش‌آموزی، بسیج دانشجویی و بسیج اساتید استفاده کنند. برای این افراد، دوره‌های مختلف توانمندسازی به‌صورت هدفمند در نظر گرفته می‌شود.


۵۵۰ مرکز رشد و ۳۲ مرکز نوآوری تأسیس می‌شود


رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور با بیان اینکه اگر در حوزه فناوری می‌خواهیم مرجع شویم طبیعتاً نیاز به بسترسازی و زیرساخت داریم، افزود: برای کل کشور در نقشه ۱۰ ساله ۵۰۰ مرکز رشد و ۳۲ مرکز نوآوری در نظر گرفته‌ایم. در واقع این مراکز به‌عنوان پشتیبانی‌کننده بسیجیان علاقه‌مند به فعالیت علمی هستند و به‌صورت هدفمند آموزش‌های آموزشی و مهارتی برای آنان برگزار می‌شود. امیدواریم هسته‌های علمی توانمند شوند و بتوانند پله‌های ترقی را طی کنند تا در سال‌های آینده شاهد جهش علمی دانشمندان کشور باشیم.


رحیمی ادامه داد: وقتی می‌گوییم می‌خواهیم به مرجعیت علمی برسیم، فقط این جور نیست که دانشمند داشته باشیم تا دیگران به او استناد کنند، بلکه باید دانشمندان تراز اول جهانی به آنان استناد کنند. در این راستا نقش دانشگاه‌ها خیلی مهم خواهد شد. بنابراین در تقویت بسیج دانشجویی و بسیج اساتید تلاش می‌کنیم. در این راستا با رؤسای دانشگاه‌ها دیدار می‌کنیم و ظرفیت بسیج را در خدمت آنان قرار می‌دهیم تا دانشگاه بتواند به شبکه مردمی دانشی که بسیج شکل داده است، وصل شود و از آن بهره‌برداری کند.


سازمان بسیج علمی با دانشگاه آزاد اسلامی تعامل خوبی دارد


وی با اشاره به تعامل خوب سازمان بسیج علمی و دانشگاه آزاد اسلامی افزود: از میان دانشگاه‌هایی که با سازمان بسیج علمی همکاری خوبی می‌کند، دانشگاه آزاد اسلامی است و البته توقع ما نیز چنین است. میزان انعطاف‌پذیری دانشگاه آزاد اسلامی از بقیه دانشگاه‌ها مقداری بالاتر است و این انعطاف‌پذیری لازمه پیشرفت خواهد بود.


رئیس سازمان بسیج علمی و پژوهشی کشور ادامه داد: در حال حاضر در اغلب استان‌ها، با دانشگاه آزاد اسلامی تفاهم‌نامه امضا کرده‌ایم. البته می‌طلبد در حوزه مدیریت کلان دانشگاه آزاد اسلامی روی مسئله علم و فناوری کار کنیم و جلساتی برگزار شود تا بتوانیم مردم‌سالاری دانشی را به دانشگاه آزاد اسلامی متصل کنیم. هر دانشگاهی که مایل باشد این کار اتفاق بیفتد، ما می‌توانیم این کار را انجام دهیم.


۲۰۰ هزار هسته علمی راه‌اندازی می‌شود


رحیمی گفت: بسیج می‌تواند سرمایه‌های توانمند انسانی را که در اختیار خود دارد، به دانشگاه وصل کند و آن‌ها را در قالب هسته‌های علمی سازماندهی کند. همچنین در برنامه ۱۰ ساله حدود ۲۰۰ هزار هسته علمی در کشور در نظر گرفته‌ایم. این هسته‌های علمی ممکن است هسته فناور، دانشی و... باشند. این هسته‌ها پله پله ارتقا پیدا می‌کنند که بتوانیم مسائل و مشکلات کشور را از طریق مجموعه‌های دانش‌بنیان حل کنیم.


وی خاطرنشان کرد: ۵۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج در کشور وجود دارد که قرار است ظرف سه دهه آینده خیزش علمی صورت بگیرد که یکی از محل‌های این خیزش علمی، همین پایگاه‌های بسیج در محلات به شمار می‌رود و با دگرگونی در فناوری‌ها می‌توانیم به جهاد علمی دسترسی پیدا کنیم و جمهوری اسلامی در آینده به مرجعیت علمی می‌رسد.


انتهای پیام/۴۱۱۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب