دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 فروردين 1400 - 12:05
در گفتگوی آنا با حجت‌الاسلام شاطری مطرح شد؛

شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها؛ از مراسم مذهبی تا خبر خوش برای زوج‌های دانشجو

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها از مصوبات و خبرهای خوش این شورا برای دانشجویان می‌گوید.
کد خبر : 570978
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شاطری

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها در روزهای پایانی سال 1399 مصوباتی داشت که حجت‌الاسلام‌والمسلمین شاطری، دبیر این شورا در این درباره گفت: در جلسات اخیر مصوباتی در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها داشته‌ایم.


ایجاد توزیع عادلانه سهمیه ورود به دانشگاه‌ها


شاطری گفت: یک مورد مصوبه‌ای در راستای ایجاد توزیع عادلانه سهمیه ورود به دانشگاه‌ها بود که پس از مطالعاتی که روی سهمیه‌های ورودی به دانشگاه‌ها انجام شد صورت گرفت. به دلیل اینکه کلیات طرح را در شورا تصویب کردیم و مقرر شد با جزئیات طرح در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب نهایی شود و به اطلاع رسانه‌ها برسد. شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری و هم‌فکری مجلس نسبت به توزیع عادلانه سهمیه‌ها با اهتمام و توجه هم به مسئله عدالت آموزشی و هم احترام به حق ایثارگران و جانبازان و رزمندگان و خانواده شهدا، اقدام به دقیق‌سازی و برنامه‌ریزی سهمیه دانشگاه‌ها نموده است.


باکیفیت‌ترین مراسم مذهبی در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود


دبیر شورای اسلامی‌ شدن دانشگاه‌ها درباره میزان موفقیت این شورا برای ایجاد فضای فرهنگی اسلامی در دانشگاه‌ها گفت: یکی از مباحثی که در دانشگاه‌های اسلامی وجود دارد توسعه و ارتقاء معنوی دانشگاهیان است. هم‌اکنون دانشگاه‌های ما به لحاظ جامعه آماری از بهترین مراکز پرداختن به مسائل فرهنگی در حوزه دین هستند و مطالعات بسیار خوبی در این حوزه‌ها داریم و در عمل زنده‌ترین و پرنشاط‌ترین و پررنگ‌ترین مساجد در جامعه ایرانی را می‌توانیم در دانشگاه‌ها ببینیم، به عنوان مثال راه‌اندازی و توسعه پرشتاب مراسم مذهبی چون اعتکاف با کیفیت بالا یکی از نمونه‌هاست.


تشکل‌های دانشجویی به مسائل اجتماعی و حقوق اقشار آسیب‌پذیر ورود می‌کنند


وی در ادامه گفت: همچنین در موضوع رسیدگی به مسائل اجتماعی و حقوق اقشار آسیب‌پذیر محیط‌های دانشگاهی و تشکل‌های دانشجویی از محیط‌های پیشگام در این حوزه هستند لذا شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها به دنبال ایجاد بسترهای قانونی مناسب برای توسعه هویت اجتماعی و عدالت‌محورانه دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی برای فعالیت‌های عدالت‌محورانه است.


وزارت علوم و دانشگاه‌ها در زمینه تحول در علوم با وضعیت مطلوب سند اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها فاصله دارند


شاطری در پاسخ به این سوال که شورای اسلامی‌ شدن دانشگاه‌ها در اسلامی‌سازی خود علوم و ایجاد بسترهای آن در دانشگاه‌ها چقدر توفیق داشته و توانسته وزارت علوم و دانشگاه‌ها را پای کار بیاورد؟ گفت: چون رئیس شورای اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها خود وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است در بخش‌های مختلف شاهد برنامه‌ریزی و فعالیت آنها در این زمینه هستیم و بخشی از تعاملات ابتدایی که هم‌اکنون در بحث تعامل علمی بین حوزه و دانشگاه مطرح است از سوی  دانشگاه‌های وزارت علومی مثل علامه‌طباطبایی یا شهید بهشتی در حال انجام است، هر چند موضوع بین‌رشته‌ای‌ها در دانشکده‌های وزارت بهداشت هم ایجاد شده است.


 دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها در ادامه گفت: البته اقدامات وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها با وضعیت مطلوب سند و شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها هنوز فاصله زیادی دارند اما باید با برنامه‌ریزی این فاصله کمتر شود.


آسیب‌های اجتماعی- فرهنگی دانشگاه‌ها و کمیته فرهنگی-تربیتی شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها


وی درباره نقش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری را در این شورا چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: مأموریت اصلی که در سند شورای اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها برای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تعریف شده است، اسلامی‌سازی دانشگاه است به عنوان مثال یکی از رسالت‌های اصلی نهاد، تلاش و سیاست‌گذاری برای تعامل بیشتر بین حوزه و دانشگاه است به عنوان مثال تدوین نظام جامع فرهنگی-تربیتی که پیوست فرهنگی دانشگاه است جزء وظایف نهاد رهبری در دانشگاه است.


شاطری گفت: به عنوان مثال در چند سال گذشته وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشگام شد و آسیب‌شناسی خیلی خوبی از مسائل فرهنگی-اجتماعی دانشگاه تحت عنوان مسیر زندگی انجام داد سپس این تحقیق و پیمایش را به وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی توسعه دادند و چند سالی است که این پیمایش و مطالعه اجتماعی انجام شده است.


وی در ادامه گفت: براساس این آسیب‌شناسی و تحلیل‌هایی که صورت گرفت سیاست‌گذاری و ارائه راهکارها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی دانشگاهیان انجام شد و این دست فعالیت‌ها کماکان ادامه دارد.


دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها افزود: این دست فعالیت‌ها زیر نظر مجموعه‌ای به نام کمیته فرهنگی-تربیتی سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها قرار دارد و رئیس آن معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و اعضای آن هم معاونان فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی، جهاد دانشگاهی و نماینده‌ای از حوزه علمیه هستند.


شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها قانون تسهیل ازدواج را در دانشگاه‌ها اجرایی می‌کند


شاطری همچنین در مورد آخرین سندی که در شورای اسلامی سازی دانشگاه‌ها یعنی سند تشکیل و تحکیم خانواده دانشگاهیان تصویب شد، گفت: این سند یکی از بهترین تصمیماتی بود که با همکاری و هم‌فکری رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس جناب منادی سپیدان پیگیری شد و در جلسه‌ای با حضور ایشان و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، نهاد رهبری پیشنهادی را مبنی بر اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان مصوبه مجلس در محیط دانشگاهی و تقویت و تسهیل فرآیند ازدواج دانشجویان ارائه دادند که ذیل آن ستادی متشکل از تمام سازمان‌های ذی‌ربط و با برنامه‌ریزی در جهت استفاده از ظرفیت همان دستگاه‌ها برای رسیدن دانشجویان به شرایط آسان و مناسب ازدواج ایجاد شد.


وی گفت: این قانون به شکل یک ماده واحده تصویب و مقرر شد با مسئولیت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و مشارکت دستگاه‌های مرتبط سند همکاری هم تنظیم شود و براساس آن فرآیند ازدواج آسان را در دانشگاه‌ها تقویت کنند و جلو ببرند.


دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها گفت: استفاده از ظرفیت متولیان، خیرین و سازمان‌هایی مثل اوقاف و جاهای دیگر در تقویت فرآیند ساختن مسکن‌های متاهلی برای دانشجویان متاهل است تا دانشجویان متاهل در سال‌های ابتدایی زندگی مشترک دغدغه مسکن نداشته باشند و بتوانند امکانات ضروری زندگی را با فراغ بال بیشتری فراهم کنند.


وی در ادامه گفت: همچنین برگزاری مراسم ازدواج دانشجویان را می‌توان با استفاده از امکانات و ظرفیت‌هایی که دستگاه‌های دولتی دارند مرتفع ساخت تا هزینه‌های این بخش هم از دوش دانشجویان و خانواده‌های‌شان برداشته شود.


شاطری در پایان گفت: در عین حال تمهیداتی برای دریافت مشاوره و آموزش‌های حین و پس از ازدواج برای دانشجویان در شرف ازدواج به منظور استحکام خانواده‌ها و کاهش آسیب‌ها در نظر گرفته شده و جزء سند همکاری دستگاه‌ها محسوب می‌شود.


انتهای پیام/4107/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب