دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 اسفند 1399 - 12:12
آنا گزارش می‌دهد؛

سال خاص آموزش در دانشگاه‌ها/ کرونا چه تغییراتی را در دانشگاه‌ها ایجاد کرده است؟

شیوع بیماری کرونا باعث شد که آموزش‌ها از حالت معمولی خود فاصله بگیرد و به صورت آموزش مجازی درآید.
کد خبر : 570570
آموزش مجازی

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از اسفندماه سال گذشته شیوع ویروس کرونا در کشور تسری پیدا کرد. با ادامه شیوع این بیماری در کشور دانشگاه‌ها برای اینکه آموزش‌ها را تعطیل نکنند آموزش از راه دور یا آنلاین را در دستور کار قرار دادند تا دانشجویان دانشگاه‌ها بدون اینکه از خانه خارج شوند بتوانند آموزش‌ها را دریافت کنند.


در این مسیر معاون آموزشی وزارت علوم بخشنامه‌ای را به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ابلاغ کرد تا آموزش‌های مجازی به دانشجویان ارائه شود. در پی این اقدام خوابگاه‌ها تخلیه و فضاهای عمومی و مشترک دانشگاه‌ها تعطیل شدند.


در این میان مشکلاتی نظیر سرعت نامناسب اینترنت، بالابودن هزینه‌های اینترنتی، فیلترینگ و محدودیت استفاده از نرم‌افزارها نیز وجود داشت. برای حل بخشی از این مشکلات وزارت ارتباطات بسته اینترنتی 100 گیگابایت را به دانشجویان ارائه شد.


در ادامه با رفع گام‌به‌گام مشکلات دانشجویان بیشتری توانستند به آموزش مجازی دسترسی پیدا کنند. آمارها نشان می‌دهد حدود 90 درصد جمعیت دانشجویی کشور که تحت پوشش دانشگاه‌های وزارت علوم هستند توانستند از آموزش مجازی استفاده کنند. این آمار در دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 90 درصد را نشان می‌دهد.


با ادامه بیماری کرونا حتی دانشگاه‌ها آموزش مجازی دانشجویان خارجی که به کشورهای خود برگشته بودند، فراهم کردند این دانشجویان نیز توانستند از آموزش مجازی استفاده کنند.


هر چه زمان بیشتر سپری شد و ویروس کرونا هم ماندگارتر، بخش‌های وسیع‌تری از خدمات دانشجویی مجازی شد. در این میان تعداد زیادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مرحله اجرای پایان‌نامه و رساله بودند، به همین دلیل دانشگاه‌ها امکان حضور این دانشجویان را فراهم کردند تا این دانشجویان بتوانند به ادامه تحقیقات خود بپردازند و در نهایت از پایان‌نامه و رساله خود دفاع کنند.


دفاع مجازی از پایان‌نامه و رساله


دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در ادامه این مسیر دفاع از پایان‌نامه و رساله‌ها نیز مجازی شد، دانشجویان در اتاق‌های کنفرانس مجازی حاضر شدند و با حضور اساتید راهنما و داوران، جلسات دفاع از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در دانشگاه‌ها برگزار شد.


در این میان برگزاری کلاس‌های عملی دانشجویان در هاله‌ای از ابهام باقی ماند و بسیاری از دانشگاه‌ها واحدهای عملی دانشجویان را حذف کردند. اما در ادامه با رنگ‌بندی شهرها به صورت قرمز، نارنجی، زرد و آبی از سوی ستاد مبارزه با کرونا، دانشگاه‌های واقع شده در شهرهای زرد و آبی امکان برگزاری کلاس‌های عملی را پیدا کردند.


برنامه دانشگاه آزاد اسلامی در دوران کرونا


دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسیر آموزش مجازی را دستور کار قرار داد. دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان می‌کند: دانشگاه آزاد توانست در دوران کرونا با برگزاری ۲۸۰ هزار کلاس برخط در هفته برای ۷۰۰ هزار دانشجو رکورد بی‌نظیری را ثبت کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره برگزاری دروس عملی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نیز می‌گوید: واحدهای عملی دانشجویان را همانند فرصتی که برای برگزاری امتحانات جامع فراهم شد، برگزار می‌کنیم. دانشجویان به‌صورت گروه‌های کوچک ۵ تا ۷ نفره با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۱۲ جلسه پیاپی طی سه روز (آموزش فشرده) را در واحد دانشگاهی محل زندگی خود یا نزدیک‌ترین واحد دانشگاهی می‌گذرانند.


ادامه آموزش مجازی در پساکرونا


تجربه آموزش در شرایط کرونا سبب شد که بسیاری از مسئولان به ادامه روند فعلی بیندیشند و به فکر برنامه‌ریزی در آینده بیفتند. علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم همچنین از تشکیل کارگروه مطالعات پساکرونایی در وزارت علوم خبر می‌دهد و می‌گوید: هدف از تشکیل کارگروه این است که  وضعیت آموزش دانشگاه‌ها را پس از کرونا و همچنین اثراتی که شیوع این ویروس بر آموزش داشته را بررسی کنیم. در واقع دنبال این هستیم که در این کارگروه دستاوردهای فعلی آموزش مجازی و همچنین بهره‌برداری از این فرصت برای رشد و تعالی آموزش را مورد بررسی قرار بدهیم.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب