سیگنال بازگشت ارز به بازار فولاد کشور از توهم تا واقعیت
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، پس از مشخص شدن نتایج اخیر انتخابات در آمریکا و روی کار آمدن دموکراتها در این کشور، انتظار میرود که در روابط ایران و آمریکا و توافق بر سر معاهده برجام تغییراتی تازه اتفاق بیفتد.
این اتفاقات اگر در مسیر درست قرار گیرد و ارادهای هم برای بهرهبرداری در جهت منافع اقتصادی کشور در پس آن باشد، احتمالاً ثبات بیشتری به بازار ارز کشور و به تبع آن دیگر بازارهای اقتصادی از جمله بازار فولاد و میلگرد کشور خواهد آورد.
البته بارگشت ثبات به بازار فولاد در کشور تنها به قیمت دلار و نوسان ارز وابسته نیست و طبعاً عوامل دیگری هم در این قضیه دخیل هستند.
قیمت جهانی بازار فلزات، فولاد و مقاطع فولادی یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر قیمت میلگرد ساده و دیگر مقاطع فولادی در کشور ماست.
در حال حاضر بازار جهانی فولاد و میلگردهای ساده صنعتی و ساختمانی در حال تست قیمتهای بالاتر هستند. این در حالی است که فولادسازان انتظار رشد بیشتر قیمتها را هم دارند.
بازار محصولات طویل نیز با افزایش قیمت و دورنمای تقاضای مثبت مواجه است و خرید میلگرد با ۱۰ دلار افزایش، ۶۰۰ دلار فوب دریای سیاه معامله شده است.
بازیگرانی که مصرف بالا یا سرمایهگذاری هنگفت در تولید فولاد دارند، میتوانند بر عرضه و تقاضای فولادی تأثیرگذار باشند.
پیشبینی کارشناسان این است که سال ۲۰۲۱ را باید سال رشد مصرف و تولید در صنعت فولاد دانست.
این تحولات طبیعتاً بر اقتصاد ایران و صنعت فولاد و میلگرد کشور تأثیر خواهد داشت و صادرات میلگرد و فولاد ایران را متأثر خواهد کرد.
چین مهمترین متغیر در بازار فولاد جهان است. تقاضا در بازار فولاد در سالی که گذشت متأثر از افت رشد اقتصادی در چین، تحت تأثیر قرار گرفت.
این کشور گرچه در ابتدای سال۲۰۲۰ به دلیل بیماری کرونا با کاهش رشد اقتصادی روبهرو شد اما در ادامه سال در اثر سیاستهای اصلاحی قوی، نهتنها به رشد مثبت اقتصادی بازگشت که معدل کلی رشد اقتصادی سال را نیز مثبت کرد.
بنابراین نباید انتظار داشت در بازار سنگآهن شاهد کاهش قابلملاحظه تقاضا باشیم. در بسیاری از بازارهای دیگر هم این وضعیت وجود دارد و چشمانداز مصرف فولاد صعودی بهنظر میرسد.
برای نمونه در بازار شرق آسیا میتوان سطح چشمگیری از تقاضا برای خرید فولاد را مشاهده کرد. کره جنوبی، چین، ژاپن و مالزی از مهمترین بازیگرانی هستند که بهنظر برای تولید، مصرف و حتی خرید فولاد برنامههای جدیتری دارند.
بنابراین در مجموع ایران باید توجه بالایی به این بخش از جهان بهعنوان مشتریان جدی فولاد داشته باشد.
در اروپا با توجه به وضعیتی که بر اقتصادهای این منطقه از جهان حاکم است، نمیتوان چشمانداز چندان پررونقی را مشاهده کرد.
اما خاورمیانه نیز تقاضا و رشد آن قابلتوجه است. از نظر کارشناسان طی سال پیشرو، سه بازار امارات، عربستان، قطر و عمان جزو بازارهایی هستند که بیشترین افزایش تقاضا را تجربه خواهند کرد.
جدیدترین گزارشهای جهانی در خصوص فرآوری و مصرف سنگآهن از رشد تقاضا برای این کالا در پایان فصل نخست سال ۲۰۲۱ حکایت دارد.
در همین حال تولید فولاد ایران در سال ما قبل میلادی به ۶/۲۵میلیون تن رسیده بود که در سال ۲۰۲۰ با رشد ۴/۱۳درصدی به ۲۹میلیونو۳۰هزار تن رسید. کشورمان طبق ردهبندی انجمن جهانی فولاد در جایگاه دهم تولید (طی سال ۲۰۲۰) ایستاد که بالاتر از اوکراین، ایتالیا و مکزیک است.
اکنون تحتتأثیر کشف واکسن کووید ۱۹ و صعود دوباره تقاضا در دو صنعت خودرو و مسکن، میل جهانی برای تولید بیشتر فولاد بالاست.
اغلب گزارشها از بازگشت مصرف به سطح قبل از پاندمی حکایت دارد و همین عامل موجب خواهد شد تا فضا برای رشد قیمت حتی به ورای قله ۱۷۷ دلاری سابق فراهم شود.
امید اینکه این رشد قیمت بر صنعت فولاد کشور بخصوص بخش تولید و خرید میلگرد ساده و همچنین صادرات میلگرد و دیگر مقاطع فولادی که ارزش افزودهای بیش از مواد خام نصیب اقتصاد کشور میکنند، اثری مثبت بگذارد.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/