دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 اسفند 1399 - 13:46

پریسا رفیعی غریبدوستی انجمن علمی استارتاپ/////////

/
کد خبر : 569932

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،


سی‌و‌چهارمین استارت‌آپ‌ویکند شبکه‌های ارتباطی و حمل‌و‌نقل (دومین مسابقه نوآفرینی ریلی‌شو) 


 


این رویداد با محوریت تخصصی حمل و نقل ریلی با حضور بیش از ۲۰۰ شرکت‌کننده از دانشگاه‌ها و مدارس تیزهوشان استان تهران و علاقه‌مندان به حوزه کسب‌وکار و کارآفرینی به‌صورت مجازی و حضوری از ۱۳ تا ۱۶ اسفندماه ۹۹ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، غرفه دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری و با مشارکت و حمایت مالی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.


 از مهم‌ترین اهداف برگزاری چنین رویدادهایی می‌توان به آشنا کردن دانشجویان با فضای کسب‌وکارهای نوپا، فعالیت‌های دبیرخانه برنامه علمی شبکه‌های ارتباطی و حمل و نقل دانشگاه آزاد اسلامی، ایجاد امید، انگیزه و افزایش روحیه مطالبه‌گری در بین جوان‌ها برای رسیدن به خواسته‌هایشان، تقویت نگاه و ایده‌هایشان به فضای کسب‌وکارها، رشد مهارت‌ها و توسعه دانش دانشگاهی آن‌ها و نزدیک کردن آنان به فضای صنعت و تعامل با شرکت‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌های مرتبط با رویدادهای حمل‌ونقلی اشاره کرد.


 


*********


 


رفیعی غریبدوستی: سی و چهارمین استارتاپ‌ویکند شبکه‌های ارتباطی و حمل‌و‌نقل و دومین مسابقه نوآفرینی ریلی‌شو در نمایشگاه بین‌المللی تهران به همت دبیرخانه برنامه علمی شبکه‌های ارتباطی و حمل‌ونقل و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، از ۱۳ الی ۱۶ اسفند ماه برگزار شد.


در این مدت شرکت‌کننده‌ها در کنار یکدیگر قرار گرفته و ایده‌های خود را در خصوص حمل‌ونقل ریلی مطرح کردند که با تلاش جناب آقای دکتر علی شهابی، ایده‌ها برای ارائه به داوری، پخته‌تر شدند و شرکت‌کننده‌ها برای فعالیت در خصوص ایده‌های شکل گرفته، گروه‌‌بندی شدند.


 


حسنی: ما وقتی با خانوده یکی از معلوین صحبت کردیم که در واقع پدرشون معلول بود فرمودن که من حاضرم هرکاری بکنم که یکبار دیگر پدرم رو خوشحال ببینم و از پس از اون مکالمه این ایده به ذهنمون رسید که کمپ های گردشگری مخصوص معلولین راه اندازی کنیم.


******


 


پریسا رفیعی غریبدوستی


دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد مهندسی معماری سیستم‌های کامپیوتری


رئیس انجمن علمی دانشگاه یادگار امام‌خمینی(ره) شهرری


در این رویداد به عنوان طراح تیم بودم.


 


متین حسنی


ارائه دهنده تیم


**********



آنا: دانشجویان  و دانش آموزان چگونه می‌توانند به تولید علم کمک کنند؟


رفیعی غریبدوستی: دانشگاه یکی از مهم‌ترین مراکز علمی است و به‌عنوان یک نهاد بزرگ در عرصه علم و فناوری، دانشجویان را برای تسلط در رویدادهای علمی توانمند می‌کند.


در دانشگاه‌ها نیازمند تعامل گسترده‌تر میان دانشجویان و اساتید هستیم تا شاهد تبادل افکار و اطلاعات در جامعه علمی باشیم.


دانشگاه‌ها حول سه کارکرد اصلی شامل تولید علم و دانش، انتقال علم و دانش و اشاعه و نشر علم و دانش می‌چرخند که تولید علم مهم‌ترین کارکرد دانشگاه‌ها است.


تولید علم، فناوری نو را ممکن می‌سازد و رشد و گسترش فناوری نوین، دانشگاه و حتی جامعه را نو می‌کند.


در واقع انتقال دانش تولید‌شده به نسل‌های جوان برای تربیت دانشجویان متخصص و خبره در زمینه‌های مختلف بوده و اشاعه و نشر علم در دانشگاه و جامعه تنها به‌وسیله‌ نیروی انسانی متخصص ممکن است.


در دانشگاه‌ها اگر هر فرد در جایگاه خود، مسئولیتی که به او سپرده شده را به‌صورت مطلوب انجام دهد و در کنار آن، بتواند تعامل و تبادل خوبی را با دیگران انجام دهد، زودتر به اهداف ایده‌آل خواهد رسید.



حسنی: از آنجایی که فضای مجازی امروزه در زندگی اکثر مردم ورود کرده و اکثر نوجوانان بیشتر وقت خود را در فضای مجازی میگذرانند و با کارهای جدید و متد های جدید اشنا میشوند پس می‌توانند که با ایده های نو و بروز به پیشرفت این کشور کمک کنند.



آنا: چگونه توانستید در سی و چهارمین استارت‌آپ‌ویکند شبکه‌های ارتباطی و حمل و نقل و دومین مسابقه نوآفرینی ریلی‌شو رتبه نخست را کسب کنید.


رفیعی غریبدوستی: با توجه به اینکه اولین باری بود که در چنین رویدادی شرکت می‌کردم و تجربه‌ی زیادی نداشتم باید بگم نقش جناب آقای دکتر علی شهابی به عنوان برگزارکننده‌ خیلی تاثیرگذار بود چون ایشون تجربیات زیادی در این زمینه داشتند و آن‌ها را در اختیار شرکت‌کننده‌ها قرار دادند و بین شرکت‌کننده‌ها محیطی را فراهم کردند که تبادل اطلاعات و تجربیات صورت بگیرد و همه اعضا به‌هم کمک کنند و در کنار هم به موفقیت برسند.


از طرفی جناب آقای حسنی به عنوان هم‌گروهی بنده، که در رویداد‌های گذشته نیز شرکت کرده بودند، نقش به‌سزایی داشتند.


با اتحاد و همبستگی بالایی که داشتیم، منجر به کسب رتبه اول شد.


 


حسنی: با یاری خدا و پشتکار توانستیم که این افتخار رو کسب کنیم و بنظرم مسئولیت پذیری دوست عزیزم خانم مهندس رفیعی و ارائه بنده حقیر توانستیم این جایزه را کسب کنیم.


 


آنا: برای تشویق دانشجویان و دانش آموزان به سمت شرکت در جشنواره‌های علمی و پژوهشی در سطح ملی و بین‌المللی چه راهکارهایی وجود دارد؟


رفیعی غریبدوستی: به نظر من، نقش انجمن‌های علمی برای تشویق دانشجویان به این سمت رو نباید دست‌کم بگیریم.


انجمن‌های علمی دانشجویی به منظور حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاه‌های کشور، تقویت روحیه و بنیه‌ی علمی دانشجویان مستعد و توانمند و فراهم آوردن زمینه‌های مناسب برای فعالیت‌های جمعی علمی، همچنین بهره‌گیری از توانمندی و خلاقیت دانشجویان در تحقق توسعه علمی و نهضت تولید علم طبق مفاد آئین‌نامه انجمن‌ها و اتحادیه‌های انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تشکیل می‌شوند و با شناسایی علاقه‌مندی دانشجویان به فعالیت می‌پردازند و باعث می‌شود، دانشجو به توانایی‌های خود پی‌برده و در راستای اهداف خود قدم بردارد که همین امر باعث ایجاد انگیزه در وی می‌شود.


 


حسنی: بنظرم مسابقاتی که برگزار میشود دیگر برای نوجوانان خوشایند نیست پس باید مسابقاتی طراحی کرد که بروز باشد.


 


آنا: رویکرد وزارت علوم را در خصوص حمایت کردن از دانشجویان نمونه کشوری چگونه ارزیابی می‌کنید؟


رفیعی غریبدوستی: دانشجویان نیاز به حمایت از طرف وزارت‌علوم را دارند، این حمایت می‌تواند به صورت مالی، تشویقی و یا حتی نشستن پای حرف‌های ما باشد تا بتوانند نیازهای دانشجویان را شناسایی کرده و برای رفع آن‌ها قدم بردارند تا به تولید و پیشرفت علم کمک شایانی کنند.


اما متاسفانه به عنوان دانشجویی که سه‌سال رئیس انجمن‌علمی بودم، باید بگم حمایتی از طرف وزارت‌علوم ندیدم و همین باعث دل‌سردشدن دانشجوها شده و فعالیت‌های دانشجویی کم‌تر به چشم می‌خورد.


 


آنا: دانشگاه چه حمایتی از شما کرده‌ است؟ آیا بستر لازم برای شرکت دانشجویان در مسابقات و همایش‌های علمی و پژوهشی و انگیزه دادن به آنان از سوی مسئولان دانشگاه وجود دارد؟


رفیعی غریبدوستی: دانشگاه یادگار امام خمینی(ره) شهرری تمام تلاش خود را می‌کند تا دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و اساتید در کنار یکدیگر قرار بگیرند و تبادل اطلاعات کنند تا موجب پیشرفت خود و درنتیجه، پیشرفت دانشگاه شوند.


در این‌خصوص با در اختیار قراردادن اتاقی برای هر انجمن‌علمی، این بستر را فراهم‌کرده‌اند تا دانشجویانی که زمینه‌ی فعالیتی مشابه دارند درکنارهم قرار بگیرند و از اساتیدی که در آن موضوع بخصوص تخصص دارند، راهنمایی‌های لازم را در جهت پیشرفت بگیرند.


از سوی دیگر، با تشویق دانشجویان در زمینه‌های فعالیتی هریک، باعث ایجاد انگیزه در آن‌ها شده و باعث می‌شود علاقه‌مند به شرکت در هرگونه فعالیت علمی و پژوهشی شوند.


 


آنا: با توجه به اینکه دانشجوی رشته کامپیوتر هستید، درباره کاربردهای این علم در زندگی بشر توضیح دهید. چطور می‌شود دانشجویان را به این رشته علاقه‌مند کرد؟


رفیعی غریبدوستی: کامپیوتر و فناوری اطلاعات نقش پر رنگ و چشم‌گیری در زندگی امروز بشر دارد و رو به رشد است چون ما روزانه با روش های مختلفی از این تکنولوژی سروکار داریم بطوریکه زندگی ما کاملا تحت‌تاثیر آن‌هاست.


در طول زمانی‌که از کامپیوتر استفاده‌شده، شاهد پیشرفت‌های فنی زیادی بوده‌ایم که تاثیرات کلی و مهمی بر روی راه و روش زندگی گذاشته است.


به دلیل پیشرفت سریع تکنولوژی کامپیوتر، در کشورهای صنعتی و پیشرفته، به جرأت می‌توان گفت که کمتر موردی می‌توان یافت که درآن از کامپیوتر بهره‌برداری به عمل نیامده باشد و این کاربردها روز‌به‌روز در حال گسترش است و هر روز کامپیوتر در رفع مشکلات جامعه‌ی بشری نقش گسترده‌تری بر عهده می‌گیرد.


تلاشهای بشر همواره معطوف به ایجاد و توسعه‌ی ابزار و روش‌هایی بوده‌است که بتوانند جایگزین نیروی بدنی یا قوای فکری انسان باشند.


کامپیوتر قادر است قسمتی از فعالیت‌های عملیاتی مغز انسان را بر عهده بگیرد و درنتیجه، فراغتی که از این راه نصیب انسان می‌شود می‌تواند صرف فعالیت‌های خلاق شده و وی را به سوی پیشرفت روزافزون هدایت کند.


از نظر علاقه‌مند کردن، باید بگم دوست‌داشتن اکتسابی هست، به دست میاد. گاهی اوقات کم‌کم و گاهی خیلی سریع، پس خودمون باید بهش برسیم.


درکل، رشته کامپیوتر، بسیار شیرین است و می‌توان با تلاش و استمرار در کار و علم به آن، کسب درآمد بالایی کرد.


 


آنا: در پایان اگر نکته‌ای دارید بفرمایید.


رفیعی غریبدوستی: در پایان طبق فرمایشات حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی


که فرمودند: انجمن‌های علمی، فرصتی برای کار دسته‌جمعی دانشجویی ایجاد می کند و ایشان به کار دسته‌جمعی اعتقاد دارند و این را یک نیاز دانشجو برای کسب مهارت‌های گوناگون می دانند، از دانشجویان فعال خواستارم تا عضو انجمن‌های‌علمی شوند تا با کسب مهارت‌های مختلف شاهد پیشرفت روزافزون علم و دانش باشیم.


همچنین از آقای حسنی ممنونم که به عنوان هم تیمی، مرا در این مهم یاری کردند.


 


حسنی: در آخر هم باید تشکر کنم از هم تیمی خوبم و بسیار خرسندم که افتخار آشنایی با ایشون نصیبم شد و تشکر کنم از کسانی که این بسترو برایمان فراهم کردند.


 


 


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب