باید برنامه 90 حقوقی برای بررسی عملکرد نهادهای حکومتی راهاندازی شود
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی بهادری جهرمی پیش از ظهر امروز در نشست خبری پیرامون گزارش یکساله مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوره خانواده قوه قضاییه اظهار کرد: هر نیازمندی که میخواهد قراردادی را امضا کند به مرکز وکلای استان محل سکونت خود مراجعه کرده و پیش از امضا مشاوره حقوقی رایگان دریافت کند.
وی تأکید کرد: معاضدت قضایی از اولویتهای مرکز وکلای قوه قضاییه است و از سال آینده این مشاورههای حقوقی را به صورت اینترنتی انجام خواهیم داد.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با بیان اینکه وکلای ما دوسوم وکلای کانونهای وکلاست اما خدمات معاضدتی ما سه برابر آنهاست، گفت: هر وکیل مرکز وکلا ۵ برابر وکیل کانون وکلا ارائه خدمات معاضدت قضایی میکند.
جهرمی تأکید کرد: مرکز وکلای قوه قضاییه در حوزه اطلاعرسانی مسائل حقوقی پیشگام است و نشریه حامی عدالت را با رویکرد جامع و عامی با در نظر گرفتن منافع کل جامعه وکلا و مردم منتشر میکند.
وی اظهار کرد: باید برنامه ۹۰ حقوقی را راه انداخت تا عملکرد نهادهای حکومتی را در عرصههای حقوقی ارزیابی کرد.
بهادری جهرمی با اشاره به فیلم مطرب گفت: این فیلم نشان داد ظرفیت نقد جمهوری اسلامی بالا است و چنین برنامههایی قطعاً ماندگاری بالایی خواهد داشت.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با بیان اینکه آزمون وکالت و کارشناسی تابستان سال آینده حتماً برگزار خواهد شد مگر اینکه کرونا مانع شود در خصوص آزمون مشاوران خانواده اظهار کرد: هنوز برگزاری این آزمون برای سال آینده مشخص نیست.
بهادری جهرمی ادامه داد: بر اساس نیاز استانها پذیرش انجام خواهد شد و صرفاً افزایش جذب مدنظر نیست. همچنین امکانات آموزش کارآموزان در استانها نیز در میزان جذب مؤثر است.
وی گفت: تنها نهادی که هم خدمات وکالتی و هم کارشناسی در کشور ارائه میدهد مرکز وکلای قوه قضایی است اما بیدلیل انتخاب نهاد ملی وکالت به برخیها برمیخورد.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در خصوص اصلاح قانون ۱ و ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی که حرفه وکالت را کسبوکار تلقی میکند گفت: من با تلقی کسبوکار از وکالت موافق نیستم.
وی افزود: بنده با اینکه نصاب نمره، جایگزین ظرفیت شود مخالفتی ندارم و با انتشار نمرات میبینیم که خیلیها با ۱۰ از ۲۰ قبول شدهاند چون ظرفیت مدنظر بوده است؛ باید سقف ظرفیت و نصاب نمره با هم در نظر گرفته شود.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: وقتی چوب حراج به مدرک تحصیلی میزنیم نتیجه آن فارغالتحصیلان بیسواد هستند.
وی گفت: همکاران ما در مراکز مشاوره حضوری در سراسر کشور به حدود ۲ میلیون نفر خدمات مشاوره حقوقی رایگان به صورت حضوری ارائه دادهاند.
بهادری جهرمی افزود: در ۵ استان دفتر پاسخگویی مشاوره تلفنی داریم اما از سراسر کشور مردم میتوانند با سامانه ۱۲۹ تماس بگیرند.
وی بیان کرد: از شهریور تا پایان برج ۱۰ بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تماس تلفنی با سامانه ۱۲۹ داشتیم که افراد از این طریق مشاوره حقوقی گرفتهاند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اظهار کرد: ما سقفی برای انجام معاضدت قضایی نداریم ادامه داد: در یک سال گذشته حدود ۷۰ هزار پرونده معاضدتی در سراسر کشور داشتیم.
بهادری جهرمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه افراد چگونه میتوانند از وکیل معاضدتی بهرهمند شوند، گفت: اول خود مقام قضایی است که میتوانند فرد را معرفی کند و دوم دفاتر ما در مراکز قضائی است، همچنین خیریه معتبر یا کمیته امداد یا بهزیستی هم میتوانند افراد را معرفی کنند.
وی گفت: پرونده در حوزه کودکان و نوجوانان نداریم که پروندهای به دادگاه برود و یک وکیل کنار آن کودک یا نوجوان نبوده باشد.
بهادری جهرمی گفت: امسال حدود ۸۵ هزار شرکتکننده در آزمون وکالت کانون وکلای مرکز شرکت کردند که حدود ۷ هزار نفر از این تعداد به مرحله دوم رفتند، مصاحبهها قرار بود در بازه ۲۰ بهمن تا ۲۰ اردیبهشت انجام میشود که به دلیل شرایط کرونا از ۲۰ بهمن شروع نشده و از حدود دو هفته دیگر مصاحبهها شروع میشود.
وی ادامه داد: برخی افراد در مرحله دوم به دلیل ایرادات روانشناسی رد میشوند، برخی دیگر از افراد به دلیل اینکه ما شک میکنیم شاید در مرحله تستزنی تقلب کرده باشند یا اصلاً تستزنهای خوبی هستند و علم کافی را ندارند رد میشوند برای همین است که میگوییم آزمون یک تستی برای جذب وکیل ناعادلانه است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تصریح کرد: پیشبینی میکنیم در خرداد ماه بتوانیم نتایج نهایی آزمونها را اعلام کنیم.
بهادری جهرمی بیان کرد: حدود ۶ هزار و ۵۰۰ نفر برای مشاور خانواده شرکت کرده بودند که از این تعداد ۲ هزار نفر به مرحله دوم رفتهاند. درنهایت حدود ۱۶ هزار نفر داوطلب برای آزمونهای کانون داشتهایم.
وی ادامه داد: در تابستان سال آینده هم آزمون وکالت و هم آزمون کارشناسی برگزار خواهد شد مگر کرونا مانع آن شود.
انتهای پیام/۴۱۵۹/پ
انتهای پیام/