دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1399 - 14:19
آغاز یک نبرد نیابتی؛

روایت اختلاف اصلاح‌طلبان از«شعسا» تا «ناسا»/ محمود صادقی: کاندیدای غیر اصلاح‌طلب انتخاب نمی‌کنیم/ ترامپ نگذاشت وعده‌های انتخاباتی روحانی محقق شود!

شواهد حاکی از آن است که اصلاح‌طلبان دوباره به اختلافات مهمی برخورده و همه احزاب و اشخاص آن در ایام نزدیک به انتخابات از اقصی‌نقاط کشور در حال موضع‌گیری‌های مختلف له یا علیه این جریان هستند.
کد خبر : 568761

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی خبرگزاری آنا، چند هفته‌ای است که اصلاح‌طلبان زیر میز بازی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان زده‌اند و دوباره تلاش می‌کنند تا گرد هم بیایند. اما آخرین باری که این جمع پراختلاف توانستند کنار هم بنشینند به دستور پدرخوانده‌های این جریان و نهایتاً رسیدن به کاندیدای نیابتی بود به همین دلیل در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال 98 نیز به علت عملکرد بد دولت و ضعف خودشان نتوانستند به وفاق برسند از این رو زیر بازی شورای عالی سیاست‌گذاری زدند تا این بار با عنوان دیگری تحت عنوان جبهه اصلاح‌طلبان ایران کنار هم بنشینند. اما نتیجه این نشست و برخاست‌ها چه خواهد شد؛ سؤالی است که هنوز اصلاح‌طلبان نیز از پاسخ آن مانده‌اند.


شواهد حاکی از آن است که این جریان دوباره به اختلافات مهمی برخورده و همه احزاب و اشخاص آن در ایام نزدیک به انتخابات از اقصی نقاط کشور در حال موضع‌گیری‌های مختلف له یا علیه این جریان هستند تا جایی که بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب رسماً مخالفت خود را از این جریان اعلام کرده و برخی دیگر نیز اعلام می‌کنند که دیگر تلاش نخواهند کرد که کاندیدای نیابتی داشته باشند.


با این حال نشست مجمع عمومی انجمن اسلامی مدرسان دانشگاه‌ها امروز ( پنجشنبه ) با سخنرانی عضو مؤسس این حزب دانشگاه‌ها برگزار شد. نجفقلی حبیبی در مقدمه این نشست به حضور پرشور مردم در انتخابات آینده تأکید کرد و گفت: در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری قرار داریم. قطعا انجمن اسلامی دانشگاه‌ها در این انتخابات فعالانه حضور پیدا خواهد کرد و از مردم می‌خواهد که در آن حضور فعالانه داشته باشند.


بدقولی ترامپ مانع  تحقق وعده‌های انتخاباتی روحانی شد


در ادامه این نشست محمود صادقی، دبیرکل انجمن اسلامی مدرسان دانشگاه‌ها افزود: در آستانه برگزاری دو انتخابات مهم هستیم. سال ۹۲ مردم به کاندیدایی رأی دادند که قول داد هم چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ زندگی مردم و بر همین اساس با ۶ قدرت جهانی وارد گفت‌وگو شد. اما به دلیل رفتارهای ترامپ و خروج از برجام، کشور از سیاستی که بنا بود به سمت آن حرکت کند، بازماند و وضع کنونی به وجود آمد.


این چهره اصلاح‌طلب با اشاره به فضای بعد از برکناری ترامپ تصریح کرد: در حال حاضر امیدی برای احیای برجام به وجود آمده و دولت آینده بنا دارد که در چارچوب مذاکرات بین‌المللی حق مردم را محقق کند که چنین رئیس جمهوری نیازمند رأی حداکثری مردم است. باید به مردم امید داده شود که به صندوق‌های رأی برگردند. در حقیقت منتخبان باید به وعده‌های خود پایبند باشند. لذا حزب انجمن اسلامی دانشگاه‌ها اصولی را به عنوان راهبردها و برنامه راهنمای خود تصویب کرده که با تأسی از آن بنا داریم در انتخابات ۱۴۰۰ حضور موثر داشته باشیم.


نمی‌خواهیم تجربیات تلخ تکرار شود!


صادقی در ادامه اظهار کرد: انجمن اسلامی دانشگاه‌ها در تکاپو است که با ظرفیت‌های علمی کشور و برنامه‌های کاربردی مردم را نسبت به انتخابات آینده امیدوار کند. محور برنامه مذکور این است که دولت توانمند بر پایه ملت قدرتمند شکل می‌گیرد. در حال حاضر یکی از مشکلات، عدم نقش‌آفرینی احزاب در سرنوشت سیاسی کشور است. ما در قالب نهاد اجماع‌ساز این همت را داریم که با هماهنگی و هم‌افزایی نقش مؤثری در انتخابات ایفا کنیم. در حقیقت جبهه اصلاحات تلاش می‌کند با صدای واحد و با بهره‌گیری از تجربیات تلخ گذشته اجازه تفرق را ندهد و به شکل مؤثر در این انتخابات حضور پیدا کند.


عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها مشارکت در انتخابات را راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری دانست و خاطرنشان کرد: راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان این است که در انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری مشارکت فعالی داشته باشند. چرا که حاضران در این جریان فرصت انتخابات را راه مناسب برای نقش‌آفرینی مردم قلمداد می‌کنند. در حقیقت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در انتخابات اسفند ۹۸ به این جمع‌بندی رسید که نمی‌تواند لیستی ارائه بدهد و در شهرستان‌ها هم توصیه کرد که اگر افراد می‌توانند وارد عرصه انتخابات شوند. البته از باب انجام تکلیف سیاسی برخی احزاب لیست دادند و وارد انتخابات شدند.


فعالیت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به دلیل کرونا محدود شد!


صادقی با اشاره به علل انحلال شعسا متذکر شد: فعالیت شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان به دلیل کرونا علت برخی تعلل‌ها محدود شد و جلسات هیئت رئیسه و‌ شورا چندین ماه تشکیل نشد به همین دلیل کمیته سیاسی بعد از چندین ماه رایزنی تشکل دیگری را برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری راه‌اندازی کردند. در این میان ۹ عضو حقیقی مرکب از ۵ عضو شورای هماهنگی اصلاحات و ۴ نفر با معرفی رئیس جمهور دولت اصلاحات به این نهاد معرفی شدند که علاوه بر ۳۱ حزب، ۱۵ نفر از شخصیت‌ها به عنوان مشاور به این جمع اضافه شود و به این صورت نهاد اجماع‌ساز با ظرفیت حداکثری تشکیل شد.


از کابینه دولت روحانی برای ایجاد جبهه اصلاح طلبان سنگ‌اندازی می‌کردند


وی افزود: از اولین جلسه‌ نهاد اجماع‌ساز وزارت کشور با پیام‌های خود تلاش به سنگ‌اندازی در مسیر این نهاد کرد. همچنین در مورد اسم‌ این نهاد هم چالش‌هایی وجود داشت که در نهایت جبهه اصلاحات ایران نام گرفت. همچنین در مورد حضور افراد حقیقی در این نهاد مباحثی مطرح شد که با مشورت معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام کردند که این انتقاد وارد نیست. همچنین در این جبهه ۵ کمیته پیش‌بینی شده که اعضای آن تعیین شدند و در حال حاضر کمیته‌ها در حال انتخاب هیئت رئیسه خود هستند. لازم به ذکر است که انتخاب هیئت رئیسه اصلی به‌کُندی پیش رفت. در مجموع از روز یکشنبه جبهه اصلاحات ایران با ترکیب کامل کار خود را ادامه می‌دهد.


کاندیدای اعتدالی انتخاب نمی‌کنیم


صادقی در مورد ثبت‌نام افراد اصلاح‌طلب در انتخابات تصریح کرد: ۲۰ اسفند ثبت‌نام کاندیداها آغاز می‌شود. لذا توصیه جبهه اصلاحات ایران این است همه اصلاح‌طلبانی که خود را ذی‌صلاح می‌دانند برای این انتخاب ثبت‌نام کنند. موضوع دیگر در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری است. اصلاح‌طلبان با توجه به تجربه گذشته تلاش می‌کنند کاندیدای واحد اصلاح‌طلب داشته باشند و ضرورت نیست مانند انتخابات ۹۲و ۹۶ کاندیدای اعتدالی و غیر اصلاح‌طلب انتخاب کنند.


این چهره اصلاح‌طلب در توصیه‌ای به کاندیداها جهت حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: بهتر است کاندیداها تیم همراه خود را مانند معاونت‌ها که نیاز به رأی اعتماد ندارد و قطعی است، معرفی کنند چرا که این گامی برای تشویق مردم برای حضور در انتخابات است.


انتهای پیام/4107/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب