دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1399 - 11:04
رئیس جمهور:

باید در ایام نوروز مراقبت‌های بیشتری داشته باشیم/وجود واکسن نباید به کاهش مراعات پروتکل‌ها منجر شود

رئیس جمهور با بیان اینکه شرایط سخت‌تر شده است، گفت: باید مراودات کمتر شده و با مراعات بیشتر رفتار کنیم و همچنین در ایام نوروز مراقبت‌های بیشتری داشته باشیم.
کد خبر : 567251
E08DCA62-4921-47BF-88EC-2684CF452BB1.jpeg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در نشست ستاد ملی کرونا با اشاره به سالروز وفات حضرت زینب (س) گفت: پرستاران ما در سراسر کشور یکی از افتخارات‌شان این است که راه و مسیر حضرت زینب کبری (س) را انتخاب کنند. در یک سال که گذشت، روزهای بسیار سختی بود، بار سنگینی بر دوش آنها بود و کار بسیار مهمی انجام دادند.


وی با بیان اینکه ملت ایران همواره از خادمان خود تقدیر و تشکر کرده و از خدمتگزاران صحنه مدافعان سلامت نیز همواره تشکر می‌کند، اظهار داشت: این روزها، روزهای حساس‌تری نسبت به دو، سه ماه پیش است زیرا هم مردم در جنبش اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی هستند، یعنی نظافت و تمیز کردن بیشتر مربوط به این ایام است و هم جنب و جوش خرید و تردد وجود دارد. تماس‌ها بیشتر است و ممکن است فاصله‌گذاری‌ها کمتر رعایت شود و این مسئله، آثار بیشتری دارد یعنی ممکن است یکی، دو هفته بعد آثار آن را شاهد باشیم.


روحانی با بیان اینکه همه دوست داریم شب عید، شب‌های آرامی برای مردم باشد و مردم بتوانند در چارچوب، همه رسوم و سنت‌هایی را که بوده – البته نه به شکل سابق – برگزار کنند، تصریح کرد: حتی اگر دچار موج چهارم نباشیم و شرایط عادی و آبی باشد، همه باید مراعات کنند. عید امسال مشابه عید پارسال است و باید بیشتر مراقبت کنیم.


وی با بیان اینکه سال گذشته می‌گفتیم از ویروس ووهان چه کنیم، الان می‌گوییم به پناه ویروس ووهان برویم تا ویروس انگلیسی نیاید، خاطرنشان کرد: شرایط سخت‌تر شده است. مردم در این مدت لطف کرده و همکاری کردند. باید مراودات کمتر شود و با مراعات بیشتر رفتار کنیم و در ایام نوروز مراقبت‌های بیشتری داشته باشیم.


رئیس جمهور در ادامه با اشاره به شروع واکسیناسیون در کشور گفت: شرایط هم برای کادر درمان در سراسر کشور و هم برای افرادی که مسن هستند یا بیماری زمینه ای دارند، در هفته‌های پیش رو بهتر می‌شود. همه توان دولت برای خرید واکسن امروز متمرکز است. شرایط ما در کل به گونه‌ای است که هر مقدار بتوانیم واکسن مورد نیاز را تهیه می کنیم.


روحانی با بیان اینکه شرایط واکسن امروز مشابه ماسک در روزهای اول این بیماری است، گفت: در روزهای اول این بیماری بر سر ماسک دعوا بود و در فرودگاه‌ها ماسک‌های کشورهای دیگر را تصرف می‌کردند و مسیر هواپیماها عوض می‌کردند و یادمان هست در روزهای اولیه این بیماری چه وضعی بود.


وی اضافه کرد: آن روز آن شرایط برای ماسک بود و امروز برای واکسن این شرایط در دنیا پیش آماده است. امتحان بزرگی برای همه دنیا، ‌کشورهایی که پیشرفته و پول‌دار هستند و امکانات دارند می‌خواهند همه واکسن‌ها را در کشور خود بیاورند و سریع واکسیناسیون در کشورشان انجام شود که البته طبیعی است که هر حکومتی به فکر مردم خود باشد. اما وظیفه اخلاقی و انسانی حکم می‌کند که به فکر همه مردم جهان باشیم. 


روحانی گفت: این بیماری یک موضوع پاندمی است یعنی بیماری است که سراسر جهان را فراگرفته است. اگر یک کشور صد درصد هم واکسیناسیون را اجرا کند باز هم ممکن است از این بیماری مصون نماند. برای این که تردد و رفت و آمد وجود دارد بنابراین مصونیت واقعی زمانی حاصل می‌شود که در سراسر جهان واکسیناسیون انجام بگیرد و همه کشورها بتوانند از آن استفاده کنند.


وی با اشاره به این که امروز واکسن شرایط خاصی دارد گفت: اولا که آثار واکسن‌ها هنوز مشخص نیست. این که کدام واکسن مؤثرتر است و تا چه زمان مؤثر است، عوارض آن چیست، آیا عوارضی دارد یا ندارد هنوز روشن نیست و همه در ابهام است. علاوه بر این ویروس ممکن است هر روز جهش خاصی داشته باشد. این مسئله برای کسانی که واکسن را می‌سازند، کار را سخت‌تر می‌کند چون ممکن است نیازهای جدیدی پیدا کرده و تغییرات جدیدی در واکنش به این مسئله نیاز باشد. 


روحانی با بیان اینکه کشور نمی‌تواند یک‌ساعته واکسینه شود، عنوان کرد: اگر واکسن هم به اندازه کافی باشد، ماه‌ها وقت برده و ممکن شش، هفت ماه زمان ببرد. در این شرایط، رعایت پروتکل‌های بهداشتی یک ضرورت است یعنی واکسن موجب نمی‌شود مراعات مردم و پروتکل‌ها ضعیف شود و پروتکل‌ها به عنوان یک اصل بهداشتی باید مد نظر ما باشد. 


وی با بیان اینکه امکانات بهداشتی باید بسیج شود و اقدامات کنترلی و پایشی با قدرت بیشتر ادامه یابد، یادآور شد: تست تشخیصی به صورت روزانه افزایش یابد که نسبت به قبل بهتر و بیشتر شده است و افراد مبتلا را می‌توان بیشتر شناسایی کرد تا نیاز به بستری نداشته باشد. ناچاریم محدودیت‌ها را ادامه دهیم. شاید کل سال آینده محدودیت‌ها ادامه یابد و اقدامات تنبیهی هم باید انجام شود. 


رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت خود را موظف می‌داند بستر ارائه خدمات الکترونیکی را توسعه دهد، بیان کرد: روزانه و هفتگی این کار را انجام می‌دهیم تا کلیه نیازمندی‌های مردم از طریق دیجیتالی و الکترونیکی انجام شود و از طرف دیگر اقدامات حمایتی هم مانند پرداخت وام‌ها برای مردم، صاحبان کار و... انجام شده است. کمک‌هایی که باید از سوی دولت انجام شود، یارانه ویژه‌ای که شرایط سخت‌تری داشتند، مدنظر گرفته شد و اگر شرایط سال آینده مانند امسال باشد نیاز داریم اقدامات حمایتی را انجام دهیم. 


روحانی ابراز امیدواری کرد با تلاش و اقدامات هماهنگ و کمک بخش‌های مختلف از وزارت بهداشت، هلال احمر و نیروهای مسلح و همچنین کمک‌های مردم با اجرای همه پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی انجام می‌دهند، شرایط بهتری داشته باشیم و سریع‌تر بر این ویروس فائق شویم.


انتهای پیام/۴١۵١/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب