انتقال داده با سیستمهای ایرانی/ سامانه کنترل و نظارت بر مرکز داده بومیسازی شد
گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، صنعت مخابرات در حوزه سرویسدهی به کاربران با مشکلاتی بسیاری روبهرو است که یکی از آنها استفاده از تکنولوژیهای گوناگون برای اجرای انواع شبکه به شمار میرود. هر فناوری مزایای منحصربهفردی دارد اما هر کدام از آنها به تجهیزات خاصی برای تبدیل به دیگری نیاز دارند. استفاده از شبکههای نوری و روش WDM این مشکل را تا حد زیادی برطرف کرده است. با استفاده از این فناوری میتوان 30 میلیون تماس تلفنی را با استفاده از یک فیبر نوری انتقال داد.
حال یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه مخابرات و اینترنت اشیا موفق به ساخت سیستمهای DWDM و CWDM شده که وظیفه اصلی آنها انتقال داده است. این شرکت سیستمهای مختلف با سرعت انتقال 180 گیگابایت بر ثانیه، 300 گیگابایت بر ثانیه و یک هزار و 200 گیگابایت بر ثانیه تولید و به بازار عرضه کرده است. در حال حاضر تمام زیرساخت مخابرات نوری کشور با استفاده از سیستمهای تولیدی این شرکت کار میکنند.
سیستم DWDM چیست؟
سیستمهای DWDM برای مقابله با نیازهای افزایش پهنای باند شبکههای نوری در ستون فقرات توسعه داده شدهاند. فاصله بین باندهای طول موج در این سیستم کم (معمولاً 0.2 نانومتر) است که این امر باعث میشود تعداد طول موجها افزایش یابد. درنتیجه سرعت دادهها در یک رشته فیبر سینگل مود تا چند ترابایت در ثانیه افزایش مییابد. این سیستم عملکرد بهتری برای انتقال تعداد بیشتری از طول موجهای متعدد روی یک فیبر را دارد. طول موج تقویتشده DWDM توانایی تداخل کمتری دارد و به همین دلیل در مسافتهای طولانی به کار میرود.
سیستم CWDM چیست؟
CWDM نسخه ارزانقیمتWDM است. فاصله بین باندهای طول موج در این سیستم عریضتر است، بنابراین شکافهای بزرگی در حدود 20 نانومتر بین طول موجهای این سیستم وجود دارد. این امر باعث میشود که تعداد طول موجهای استفادهشده کاهش یابد که درنتیجه پهنای باند موجود نیز کاهش مییابد. از سوی دیگر این سیستم تقویت نمیشود و به همین دلیل محدودیت بسیاری به همراه دارد. در این سیستم معمولاً از منابع نوری ارزانتر استفاده میشود. حداکثر برد CWDM حدود 160 کیلومتر است اما یک سیستم تقویتشده DWDM توانایی ارساله به فاصلههای بسیار بیشتری را دارد.
نظارت و کنترل بر مرکز داده با سامانه ایرانی
به گفته علی مرزبان، کارشناس الکترونیک این شرکت دانشبنیان؛ یکی از محصولات تولیدشده در حوزه اینترنت اشیا سامانه نظارت و کنترل بر مرکز داده است که قطعی برق و یو پی اس (منبع تغذیه اضطراری) را به کاربر اطلاعرسانی میکند. این سیستم که مبتنی بر اینترنت اشیاست، از طریق یک اپلیکیشن به گوشی هوشمند کاربر متصل شده و هشدارها را اطلاعرسانی میکند. این اپلیکیشن در حال حاضر برای سیستم عامل اندروید طراحی شده است.
سختافزار و نرمافزار سیستم نظارت و کنترل بر مرکز داده نوعی مادربرد چند منظوره است که از صفر تا صد به دست محققان ایرانی طراحی و ساخته شده و انعطافپذیری بالایی دارد. همچنین قابلیت تغییر براساس نیاز مشتری و امکان سفارشیسازی این محصول نیز وجود دارد. این سیستم مجهز به حسگرهای مختلف بوده و قادر به اندازهگیری دما و رطوبت محیط است. امکان افزایش حسگرهای بیشتر به این سیستم کنترل و نظارت نیز وجود دارد که شامل سنسور گاز، آلایندههای گازی، حرکت و تشخیص آتش میشود.
این سیستم اطلاعات را در بستر اینترنت اشیا دریافت کرده و به صورت بیسیم به سوی گیتوی ارسال میکند. اطلاعات در این گیتوی جمعآوری شده و روی اپلیکیشن به نمایش درمیآید. گیتوی سختافزاری در ارتباط شبکه مخابراتی است که شبکه مخابرات تلفن شهری را به شبکه تلفتی مبتنی بر آیپی متصل میکند. این سامانه در صنایع مختلفی از جمله کشاورزی هوشمند، شهر هوشمند، خانههای سبز هوشمند، تولید انرژی تجدیدپذیر و هتلهای هوشمند کاربرد دارد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/