پردازنده گوشی هوشمند چیست؟/ با مغز تلفنهمراه خود آشنا شوید
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گوشی هوشمند؛ دستگاهی که طی دهه گذشته به بخشی جداییناپذیر از زندگی مردم جهان تبدیل شده است. تعداد کاربران گوشیهای هوشمند در سراسر جهان در سال 2020 از سه میلیارد نفر فراتر رفت و پیشبینی میشود طی چند سال آینده با رشد چند صد میلیونی بیشتر شود. چین، هند و ایالاتمتحده کشورهایی هستند که بیشترین تعداد کاربر گوشیهای هوشمند را دارند و هرکدام از این کشورها بهراحتی از مرز 100 میلیون کاربر عبور میکند.
در پنج سال گذشته، سالانه حدود 1.4 میلیارد گوشی هوشمند در سراسر جهان فروخته شده که نشاندهنده رکود بازار تلفنهای هوشمند طی چند سال گذشته است. بازار تلفنهای هوشمند هنوز پتانسیل رشد بالایی دارد، زیرا میزان نفوذ گوشیهای هوشمند هنوز هم در بسیاری از کشورهای پرجمعیت، بهویژه چین و هند، کمتر از 70 درصد است. درآمد بازار جهانی تلفنهای هوشمند علیرغم رکود در فروش واحد، همچنان افزایش مییابد و این به دلیل رشد متوسط قیمت فروش تلفنهای هوشمند است.
اما این حجم عظیم از تولید و فروش گوشی هوشمند در سراسر جهان نیازمند یک قطعه بسیار مهم تحت عنوان پردازنده است. قطعهای که نقش مغز تلفن همراه شما را ایفا میکند و هنگام خرید یک گوشی، ویژگی بسیار مهمی محسوب میشود.
پردازنده
پردازنده گوشی هوشمند که به آن تراشه نیز گفته میشود، مؤلفهای است که همه اتفاقات موجود در تلفن هوشمند شما را کنترل میکند و عملکرد صحیح آن را تضمین میکند. میتوان آن را با مغز بدن انسان مقایسه کرد. هر عمل و فرمانی که روی تلفن هوشمند انجام میدهید مستقیماً به پردازنده میرود. این اقدامات سپس به تغییرات بصری روی صفحه شما تبدیل میشود و همه اینها در یک ثانیه انجام میشود.
پردازنده گوشیهای هوشمند چگونه کار میکند؟
بهعنوانمثال در حال باز کردن چند تصویر در یک برنامه هستید. این عمل توسط پردازنده ثبت شده و در حافظه دستگاه شما ذخیره میشود. این مرحله دریافت دستور است. سپس این دستورات در مرحله رمزگشایی به صفر و یک ترجمه میشوند. اکنون دستورالعملها به زبانی که تلفن هوشمند شما میفهمد ذخیره شده و برای مرحله اجرا آماده میشوند. پردازنده صفر و یک را منتقل میکند و همه این اتفاقات را میتوانید روی صفحه ببینید. درنتیجه تصاویر شما باز میشوند.
چه چیزی سرعت پردازنده را تعیین میکند؟
سرعت پردازش در یک عمل خاص، به تعدادی از فاکتورها مانند تعداد هستههای پردازنده و سرعت ساعت بستگی دارد. پردازندههایی که سرعت ساعت پایین و تعداد هستههای پردازنده کمتری دارند کندتر از پردازندههایی با سرعت ساعت بالا و تعداد زیادی هسته پردازنده کار میکنند. این چیزی است که شما برای آن هزینه میکنید. عملکردهای گوشیهای هوشمند ارزانتر کندتر از مدلهای گرانقیمت انجام میشوند.
سرعت ساعت
سرعت ساعت تعیین میکند که پردازنده در هر ثانیه چه تعداد دستورالعمل را اجرا کند. پردازندهای با سرعت ساعت 1 گیگاهرتز میتواند 1 میلیارد دستورالعمل در ثانیه پردازش کند. قانون کلی این است که سرعت بیشتر ساعت باعث ایجاد گوشیهایی سریعتر میشود. این را اغلب میتوان در گوشیهای هوشمند گرانقیمت مشاهده کرد، چراکه هسته پردازنده آنها سرعت ساعت بالاتری نسبت به دستگاههای مقرونبهصرفهتر دارد.
هستههای پردازنده
پردازنده که با نام «سی پی یو» CPU نیز شناخته میشود، از چندین هسته تشکیل شده است: هسته دوتایی (Dual)، چهارتایی (Quad)، ششتایی (Hexa) و هشتتایی (Octa). اما این هستهها دقیقاً چهکاری انجام میدهند؟ هستههای پردازنده فرمانهایی را که هنگام استفاده از گوشی وارد میشود توزیع میکنند. یک هسته میزان مشخصی از دستورالعملها را میتواند در مدتزمان مشخصی پردازش کند. اگر اقدامات زیادی را روی تلفن هوشمند خود انجام دهید، یک نوع صف تشکیل میشود. اگر این صف طولانی شود، بخشی از آن به هسته بعدی میرود. با این کار عملکرد روان تلفن هوشمند شما تضمین میشود.
پس بهطور خلاصه میتوان گفت؛ پردازنده گوشی هوشمند قسمتی است که تمام اقدامات را به تغییرات بصری روی صفحه تبدیل میکند. این کار به لطف تعداد هستهها و سرعت معین ساعت انجام میشود. تعداد هستهها اطمینان میدهد که اقدامات همیشه بهموقع پردازش میشوند. سرعت ساعت میزان دستورالعملهای قابلاجرا در ثانیه را تعیین میکند. هرچه سرعت ساعت بیشتر باشد، تلفن هوشمند سریعتر خواهد بود.
برترین شرکتهای تولیدکننده تراشه در جهان
تولیدکنندگان برتر نیمهرسانا جهان در آسیا و آمریکای شمالی متمرکز شدهاند. شرکت صنایع نیمهرسانای تایوان (TSMC) و سامسونگ در آسیا و اینتل و کوآلکام در آمریکا حضور دارند. این شرکتها بخش عظیمی از سفارشهای تولید تراشه جهان را تأمین میکنند و هرساله محصولات پیشرفتهتری را برای بازار تلفن همراه معرفی میکنند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/