دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 بهمن 1399 - 12:09

دیدگاه کاندید نایب رییسی بانوان فدراسیون فوتبال؛ تمرین شنا در خشکی

سیده شهره موسوی، مدیرعامل باشگاه فوتبال بادران‌بزرگ، با در اختیار داشتن سال‌ها تجربه در امر تیم‌داری، برای حضور در رأس فوتبال بانوان در انتخابات شرکت کرده و امروز در بین بانوان فوتبالیست به عنوان چهره‌ای پرنشاط و عمل‌گرا مطرح شده است.
کد خبر : 565172
1.png

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بالاخره بعد از فراز و نشیب‌های فراوان مراسم ثبت‌نام کرسی ریاست فدراسیون فوتبال برگزار شد و بعد از بررسی‌های لازم توسط مراجع ذی‌صلاح، در نهایت تأیید صلاحیت 4 کاندیدا برای حضور در انتخابات اعلام شد. البته در حدفاصل ثبت‌نام تا اعلام اسامی تأیید صلاحیت شده‌ها، شاهد اظهارات و اخبار ضدونقیضی پیرامون افراد در برخی مطبوعات و خبرگزاری‌های رسمی بودیم که البته همه آن‌ها توسط فدراسیون فوتبال تکذیب شد و بدون تردید اگر کمی روند انتخابات با شفافیت بیشتری طی می‌شد، هرگز شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم. در هر صورت طبق اعلام این فدراسیون روز یکشنبه 10 اسفند در محل سالن سران اجلاس، مجمع 87 نفره فدراسیون فوتبال با تشکیل جلسه و رأی‌گیری سکان‌دار 4 ساله را مشخص خواهند کرد.


عمل‌گرا و پرنشاط


مهندس سیده شهره موسوی، مدیرعامل باشگاه فوتبال بادران‌بزرگ، با در اختیار داشتن سال‌ها تجربه در امر تیم‌داری، برای حضور در رأس فوتبال بانوان در انتخابات شرکت کرده و امروز در بین بانوان فوتبالیست به عنوان چهره‌ای پرنشاط و عمل‌گرا مطرح شده است. او از انگیزه و پتانسیل بسیار بالایی برای هدایت فوتبال بانوان برخوردار است و در صورت راه‌یابی به ساختمان سئول حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.


وی در مورد تغییر اساس‌نامه فدراسیون فوتبال نظریات بسیار مهم کلیدی را مطرح کرد و تأکید داشت: در دوره قبلی انتخابات، کنفدراسیون فوتبال آسیا در ابتدا نقایص اساسنامه را گوشزد کرد، ولی آقایان به آن توجهی نکردند و کار به جایی رسید که AFCتهدید به تعلیق فوتبال کشور کرد، در حالی که اگر همان ابتدا تغییرات لازم اعمال می‌شد، هرگز انتخابات سال گذشته با مشکل روبرو نمی‌شد و در این یکسال فوتبال کشور ضررهای بسیاری را متحمل شد که اصلاً در شان و منزلت فوتبال ایران نیست.


عوامل برتری


مهندس موسوی در ادامه خاطرنشان کرد: فدراسیون فوتبال کشورمان در گذشته‌ای نه چندان دور با کسب امتیازات لازم میان مدعیان بزرگی چون ژاپن، کره جنوبی، عربستان و استرالیا در صدر لیست بهترین‌های آسیا و اقیانوسیه قرار گرفته بود که البته در آن دوران نیز منتقدانی از روی عادت، همچنان به طبل مخالفت می‌کوبیدند، اما واقعیت این بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا به عنوان مرجعی رسمی، فدراسیون فوتبال ایران و تیم ملی را بهترین اعلام کرده بود و این افتخاری بزرگ برای کشورمان محسوب می‌شد.


وی ادامه داد: تیم ملی فوتبال کشورمان به مدت 8 سال در صدر تیم‌های آسیایی قرار داشت و در دو جام جهانی به عنوان اولین نماینده صعودکننده قاره کهن به بزرگ‌ترین رقابت فوتبالی جهان، کارنامه قابل قبولی از خود به نمایش گذاشت. اما با وجود تمامی این موفقیت‌ها ناگهان شیرازه فدراسیون و تیم ملی به طور کل برهم ریخت و شاهد سیر نزولی در تمامی بخش‌های فدراسیون فوتبال بودیم. کشورمان با در اختیار داشتن فاکتورهای مهمی مانند کثرت تماشاگران مشتاق، بازیکنان تکنیکی و با استعداد همواره یکی از سرزمین‌های رویایی برای مسوولان کنفدراسیون فوتبال آسیا به حساب آمده، ولی متأسفانه به دلایلی که همه اهالی فوتبال از آن اطلاع دارند، کشورمان نه جایگاه مناسبی در AFCکسب کرده و نه تاکنون میزبانی قابل توجهی داشته، در صورتی که به عقیده بسیاری از کارشناسان با این پتانسیل بالا، ایران یکی از کشورهای مستعد برای میزبانی محسوب می‌شود.


ماهیت حقوقی فدراسیون فوتبال


مهندس موسوی در ادامه تصریح کرد: در ورزش زمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و این موضوع را کشورهای پیشرفته به خوبی درک کرده‌اند. مدتی قبل مهدی تاج به دلیل بیماری از سمت خود استعفا داد و وزارت ورزش و جوانان بلافاصله تصمیم به برگزاری انتخابات و معرفی رییس فدراسیون را گرفت که این قضیه با عکس‌العمل شدید کنفدراسیون فوتبال آسیا همراه شد. برای همین مسوولان فدراسیون فوتبال در مدت زمان مشخص، اصلاحات لازم را در اساسنامه ایجاد کرده و آن را برای AFCارسال کردند. به خاطر دارم در آن زمان یکی از مناقشه برانگیزترین بندهای آن مربوط به ماهیت حقوقی فدراسیون بود و در نهایت اعلام شد که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران موسسه‌ای مستقل، غیرانتفاعی، غیردولتی و دارای شخصیتی حقوقی است که مطابق مقررات جمهوری اسلامی ایران و برای مدت نامحدود تشکیل شده است. از دیگر اصلاحات مهم آن افزایش تعداد نفرات مجمع بود که البته بسیار مورد توجه قرار گرفت و حالا بعد از یکسال دوباره قرار است انتخابات برگزار شود که امیدوارم در بهترین شرایط ممکن این مهم انجام شود.


وی ادامه داد: باکمی تحقیق و بررسی می‌توان دریافت که دلیل تمامی این فرازوفرودها در فوتبال به خاطر مدیریت نادرست است. متأسفانه در فوتبال کشور برنامه‌ریزی واحدی وجود ندارد و هر فردی که سکان هدایت فدراسیون را در اختیار می‌گیرد، بدون توجه به اقدامات مدیریت قبلی، شروع به اجرای سلیقه‌ای برنامه‌های جدید می‌کند که حتی در بسیاری، مغایر با اقدامات مدیر قبلی است و همین موضوع باعث شده در طول این سال‌ها، زمان زیادی را از دست بدهیم. مدیریت فوتبال در کشورهای پیشرفته همیشه مبتنی بر برنامه‌ریزی بلندمدت استوار بوده یعنی مدیر منتخب، تا 4 سال بعد می‌داند که باید در چه مسیری برای موفقیت فوتبال قدم بردارد و این برنامه‌ریزی توسط متخصصان، قبلاً طراحی و مشخص شده و هر فردی که سکان‌دار فدراسیون فوتبال می‌شود، باید مطابق با آن به مسیر ادامه دهد. ولی در کشورمان هر مدیری در ابتدای مسیر، تازه باید برنامه‌های خود را اعلام کند و در مورد صحیح یا اشتباه بودن آن هیچ کارشناسی صورت نمی‌گیرد.


ساماندهی استعدادها


مهندس موسوی در مورد فوتبال بانوان نیز گفت: بانوان در دو بخش فوتسال و فوتبال عملکرد قابل قبولی داشته، ولی متأسفانه به دلیل عدم مدیریت کارآمد، در شرایط فعلی اصلاً اوضاع مناسبی ندارد. ببینید تیم ملی فوتسال بانوان تاکنون 2 دوره قهرمان آسیا شده است، ولی در شرایط کنونی سرمربی تیم ملی(خانم یاری) هدایت تیم لیگ برتری سایپا را قبول کرده و عملاً تیم ملی فاقد سرمربی است و تعدادی از بازیکنان تیم ملی نیز وضعیت نامشخصی دارند که باید به سرعت ساماندهی شوند. در مورد تیم فوتبال نیز در دو رده سنی 16 و 19 سال مسابقات مقدماتی قهرمانی آسیا را در پیش داریم، ولی این تیم‌ها مدت طولانی است که وارد اردوی آمادگی نشده‌اند و باید به سرعت به وضعیت آن‌ها رسیدگی شود.


وی در خصوص آموزش و استعدادیابی نیز عنوان کرد: استعدادیابی این نیست که فقط 20 نفر را شناسایی و اسامی آن‌ها را اعلام کنیم، چون این جوانان سرمایه‌های کشور محسوب می‌شوند و هرگز نباید رهاسازی شوند. بلکه باید تحت آموزش بلندمدت قرار گیرند و با جذب اسپانسر و به‌کارگیری استادان بادانش، مقدمات رشد و پیشرفت آن‌ها را مهیا کنیم. الآن خانم‌هایی مانند فرشته‌کریمی، نسیمه غلامی، نسترن مقیمی و ... که در کشور کویت لژیونر هستند، چه شرایطی دارند؟ چرا بعد از کلی هزینه کسی سراغی از این سرمایه‌ها را نمی‌گیرد؟ واقعیت این است که آموزش با وبینار و به صورت تئوری اصلاً با ماهیت فوتبال سازگاری ندارد و در واقع این کار مانند تمرین شنا در خشکی است. معتقدم آموزش بانوان فوتبالیست باید در محیطی شاداب و مطابق با استانداردهای جهانی برگزار شود تا از این طریق بتوانیم همپای سایر کشورها حرکت کنیم. مصمم هستم تا در صورت انتخاب ضمن ارائه برنامه‌ای بلندمدت، تغییرات اساسی در بخش فوتبال بانوان ایجاد کنم.



انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب