لزوم حرکت به سمت اقتصاد مردم محور/ قانون حمایت از فعالیتهای نوآورانه نباید محدود به قشر خاص شود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مهدی محمدی در مراسم انعقاد تفاهمنامه حمایت از نوآوری در کسبوکارهای دیجیتال خلاق در حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی که ظهر امروز در ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد بودیم که اتفاقهای ارزشمندی در حوزه اقتصاد دانشبنیان رقم خورده و اکنون درآمدزایی ملی از حوزه نفتی به سمت شرکتهای خلاق تغییر کرده است. یعنی در حال حرکت به سمتی هستیم که دیگر متکی به منابع طبیعی مانند نفت و گاز نباشیم.
وی افزود: بیش از 6 هزار شرکت دانشبنیان و هزار شرکت خلاق و بیش از 200 مرکز نوآوری در سالهای اخیر فعالیت خود را آغاز کرده و با سرعت مطلوبی در حال رشد هستند. این شرایط فرصت مناسبی برای استفاده از تواناییهای نیروی انسانی نخبه و پرورش یافته در بخش خصوصی است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی بیان کرد: وقتی در مورد نوآوری صحبت میکنیم بخشی از آن مربوط به نوآوریهای دانشمحور است و قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان تاکنون تنها فعالیتهایی را به عنوان نوآوری میشناخت که مبنای آن دانش و فناوری بود. این چنین نگرشی باعث نادیده گرفتن فعالیتهای نوآوری در بخش گستردهای از جامعه است.
محمدی عنوان کرد: وقتی در مورد نوآوری صحبت میکنیم یعنی هر انسانی با هر اندازهای از تحصیلات باید فرصت نوآوری داشته باشد. باید به دنبال نوآوری و توسعه همهگیر، همگانی و مردم در جامعه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد مردم محور به همه افراد جامعه اجازه میدهد تا تواناییهای و ظرفیتهای خود را نشان دهند. در سراسر دنیا سالهاست از ظرفیتهای اقشار مختلف جامعه برای رشد اقتصادی در سطح کلان استفاده میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی ادامه داد: اکنون معاونت علمی قصد دارد با تمام توان به سمت همگانی کردن نوآوری در جامعه حرکت کند. باید ظرفیتها در اقصی نقاط کشور شناسایی و از آنها برای رشد اقتصاد مردم محور استفاده شود. بدون شک یکی از حوزههای تأثیرگذار در چنین اقتصادی صنعت گردشگری و میراث فرهنگی است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/