دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مطالعه جدید نشان داد؛

به‌کارگیری ماسک‌ استفاده‌شده برای زیرسازی جاده/ در هر کیلومتر 3 میلیون ماسک دفن می‌شود

مطالعه جدید محققان دانشگاه RMIT استرالیا به سرپرستی یک محقق ایرانی، نشان می‌دهد از ماسک‌های استفاده‌شده می‌توان برای ساخت جاده‌ها استفاده کرد.
کد خبر : 563258
000_1t56gm-4873902.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اورگ، ویروس کرونا همه ما را با تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) مانند ماسک‌های جراحی و یک‌بارمصرف آشنا کرد. آنها برای جلوگیری از گسترش کرونا ضروری هستند. اما همچنین یک مشکل بزرگ زیست‌محیطی هستند، زیرا تعداد زیادی از آنها وجود دارد و بازیافت آنها دشوار است. بااین‌حال، اکنون محققان دانشگاه RMIT استرالیا نشان دادند که می‌توان از ماسک‌های ریزشده برای ساخت جاده استفاده کرد.


جهان حدود 8 میلیارد نفر جمعیت دارد و هنوز هم روزانه حدود 6.8 میلیارد ماسک یک‌بارمصرف استفاده می‌شود. این یعنی توده انبوهی از زباله و ما باید تا قبل از اینکه یک بحران جهانی بهداشت به یک بحران زباله جهانی تبدیل شود، راهی برای حل این مسئله پیدا کنیم. دانشمندان در تلاش‌اند تا راهی برای جلوگیری از رسیدن ماسک‌های جراحی به محل دفن زباله بیندیشند.


ماسک‌های یک‌بارمصرف بسیار سبک و بی‌دوام هستند، که این امر باعث می‌شود آنها سوزانده شده یا در محل‌های دفن زباله دفع شوند. دانشمندان می‌گویند ماسک‌ها و سایر تجهیزات حفاظت شخصی منابع استفاده‌نشده‌ای هستند که می‌توان از آنها برای ساخت جاده استفاده کرد.


جاده‌ها معمولاً از 4 لایه ساخته می‌شوند که لایه بالایی آن آسفالت است. در سه لایه دیگر می‌توان از انواع دیگر زباله‌های بازیافتی (سنگ‌دانه‌های بتونی بازیافتی که یک زباله ساختمانی رایج است) استفاده کرد. محققان دانشگاه RMIT استرالیا می‌گویند ماسک‌های جراحی ریزشده را می‌توان با دیگر مواد مخلوط کرد. این امر ضایعات را کاهش می‌دهد.


فقط در یک کیلومتر جاده می‌توان از شر 3 میلیون ماسک استفاده‌شده خلاص شویم. این مقدار برابر با 93 تن زباله است که در غیر این صورت هدر می‌رود.


دکتر محمد صابریان، نویسنده این مطالعه گفت: امیدواریم این امر زمینه را برای تحقیقات بیشتر باز کند، تا از این طریق روی مقیاس‌های بزرگ‌تر کار کرده و بررسی کنیم که آیا انواع دیگر تجهیزات حفاظت شخصی نیز برای بازیافت مناسب هستند یا خیر.


اکنون دانشمندان RMIT به بتن نیز فکر می‌کنند. درواقع مطالعات اولیه آنها نشان داد که می‌توان از ماسک‌های ریزشده در بتن نیز استفاده کرد. اما باید منتظر آن نتایج باشیم.


COVID-19 یک بحران بزرگ بهداشت جهانی است. اما آخرین همه‌گیری نیز نخواهد بود. برای استفاده از زباله‌هایی که در این شرایط سخت ایجاد می‌کنیم، باید سیستم‌هایی در نظر بگیریم.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب