دانشگاهها مسیر اجرای بیانیه گام دوم انقلاب را هموار کنند/ تدوین برنامه و تعریف معیارها و شاخصها
گروه استانهای خبرگزاری آنا، بیشک چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که دو سال از آن تاریخ میگذرد، یکی از حساسترین برهههای تاریخی جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ چراکه دشمنان نظام اسلامی در بوق و کرنا کرده بودند که این نظام الهی ۴۰ سالگی خود را نمیبیند؛ اما نهتنها این پیشگوییها به وقوع نپیوست؛ بلکه با خون سربازان نامدار و قهرمانش مانند سردار سلیمانی و فخریزاده جان مضاعفی گرفت و با سرعت بیشتر در مسیری که در سال ۵۷ برای خود مشخص کرده بود در حال پیمودن است.
در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منشوری توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای -که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نام گرفت - صادر و در بخشی از آن دستاوردهای ۴۰ سال نخست و در بخشی دیگر اهداف آینده ترسیم شد.
با صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و بنا بر وظیفه و مسئولیت علمی در قبال این منشور، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم شهریور ۹۸ «شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و دبیرخانههای استانی» دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی این دانشگاه را ابلاغ کرد.
رئیس استان، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان، معاون فرهنگی دانشجویی استان، رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در استان، مسئولان بسیج کارکنان و دانشجویی استان، سه نفر از اساتید نخبه بسیجی استان به انتخاب شورای مرکزی بسیج دانشگاه آزاد اسلامی از اعضای دبیرخانه استانی هستند.
با گذشت حدود دو سال از ابلاغیه مقام معظم رهبری و حدود یک سال و نیم از ابلاغ تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در استانها، خبرنگار آنا بهمنظور تشریح اقدامات انجامشده با دبیر این کارگروهها در مراکز استانها گفتگو کرده است.
بیشتر بخوانید:
تبدیل اهداف بیانیه گام دوم انقلاب به مطالبه عمومی
شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و استانی راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب ابلاغ شد
در این شماره جواد واحدیزاده رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل در گفتگو با آنا اقدامات و برنامههای انجام شده در دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی استان اردبیل را تشریح کرده است که در ادامه میآید.
آنا: با توجه به ابلاغ شیوهنامه تشکیل دبیرخانه مرکزی و استانی راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در شهریور 98 تاکنون چه فعالیتهای شاخصی در این دبیرخانه صورت گرفته است.؟
واحدیزاده: بلافاصله بعد از ابلاغ تشکیل بیانیه گام دوم انقلاب، دبیرخانه استانی راهبردی این بیانیه در مرکز استان تشکیل و سعی شد از استادان مجرب و انقلابی تمام واحدهای استانی استفاده شود.
تقریباً در تمام واحدهای دانشگاهی اردبیل نشستهای متعدد تبیین بیانیه برگزار شده است، برگزاری کارگاههای تربیت مدرس بیانیه گام دوم نیز در دستور کار این دبیرخانه است. در دوران کرونایی نیز وبینارهای متعددی در راستای تبیین مستمر بیانیه گام دوم برگزار شده است.
برگزاری مسابقات ویژه استادان و دانشجویان با محور بیانیه گام دوم انقلاب از دیگر فعالیتهای برگزار شده در سال 99 است و در نظر داریم با هماهنگی بخشهای مختلف دانشگاه تمام فعالیتها و برنامههای دانشگاه دارای پیوست بیانیه گام دوم باشد.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان متبوع شما در انجام وظایف ابلاغی چقدر موفق بوده است؟ تشریح فرمایید.
واحدیزاده: با توجه به همکاری و همافزایی بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با حوزههای مختلف دانشگاه و اقشار مختلف بسیج در استان، وظایف ابلاغی با موفقیت انجام شده و یک سری فعالیتهای ابتکاری نیز در این حوزه صورت گرفته است.
برنامههای ویژهای نیز در ایام کرونایی در حال اجراست و برای سال آتی نیز یک سری فعالیتهای جدید برنامهریزی شده است.
آنا: ارزیابی شما از فعالبت و همکاری بسیج اساتید واحدهای دانشگاهی استان با دبیرخانه چیست؟ فعالیتهای شاخصی در شهرهای استان انجام شده است.؟
واحدیزاده: علاوه بر مشارکت در فعالیتهای متمرکز استانی، واحدهای دانشگاهی همگام با مرکز استان فعالیتهای قابل قبولی را انجام دادهاند. برگزاری نشستهای متعدد بصیرتافزایی، مصاحبههای متعدد رسانهای، تولید محتوا در شبکههای مجازی و همکاری با اقشار مختلف بسیج از جمله بسیج دانشجویی از اهم فعالیتهای صورت گرفته در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استان اردبیل است.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان در زمینه تبیین، پایش، عملیاتی شدن، رفع موانع اجرا و احصای ظرفیتها (دانشگاهی و مردمی) و ... چه فعالیتی داشته است؟
واحدیزاده: همواره در جلسههای مختلف دانشگاه از جمله شورای فرهنگی تأکید بر توجه ویژه به این مسئله صورت گرفته و تلاش میشود ظرفیتهای موجود در تبیین و اجرایی کردن مفاد بیانیه گام دوم از جنبههای مختلف عملیاتی شود.
در نشستهای متعدد با حضور استادان متخصص نیز در راستای تبیین، پایش و عملیاتی شدن بیانیه گام دوم تلاشهایی صورت گرفته است.
آنا: تعامل دبیرخانه با حوزههای علمیه، مراکز صنعتی و تشکلهای اجتماعی مختلف و ... بهمنظور همافزایی توانها چگونه است؟
واحدیزاده: با توجه به اینکه یکی از نکات کلیدی بیانیه گام دوم، موضوع علم و فناوری و جوانان است، تاکنون سعی بر این بوده طرفیتهای درون مجموعه بهعنوان متولی آموزش عالی جوانان مورد تبیین و فعالسازی قرار گیرد و در این راستا در مواردی که نیاز به یاری نهادهای بیرون از دانشگاه بوده نیز همواره دست یاری دانشگاه را به گرمی فشردهاند و در حد مقدورات از هیچ مساعدتی دریغ نکردهاند.
تعامل و همکاری مستمر با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و استفاده از ظرفیت روحانیون دانشگاه نیز از نقاط برجسته فعالیتهای دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم در استان اردبیل است.
آنا: دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استان متبوع شما در استفاده از قابلیتهای استادان، کارکنان و دانشجویان، تشکیل کمیتههای تخصصی و ... چه اقداماتی کرده است؟
واحدیزاده: در تمام فعالیتهای صورت گرفته از ظرفیت تشکلهای استادان و دانشجویان و کانونهای دانشجویی استفاده قابل قبولی صورت پذیرفته است و از ظرفیت استادان گروه معارف در راستای تبیین بیانیه به نحو احسن استفاده شده است.
جلسات ویژهای با مدیران گروههای آموزشی دانشگاه تشکیل یافته تا برنامهریزی لازم را برای دخیل کردن تمام استادان در برنامههای دبیرخانه داشته باشند.
آنا: حدود یک سال و نیم از ابلاغ تشکیل دبیرخانه راهبردی بیانیه گام دوم انقلاب در استانهای دانشگاه میگذرد، آیا دستاورد و نتایج قابل قبولی از استان متبوع خود در این مدت متصور هستید؟
واحدیزاده: با توجه به اینکه بخش زیادی از مدت یکسال اخیر جامعه و دانشگاه درگیر تبعات ناشی از ویروس مرگبار کرونا بوده و دانشگاه بهویژه از حضور مؤثر استادان و دانشجویان محروم است؛ بنابراین تا حد امکان و با بهرهگیری از ظرفیتهای رسانهای و فضای مجازی موضوع پیگیری شده و جلساتی در این مورد تشکیل شده که برایند آنها به نتایج مطلوبی میرسد.
آنا: موانع پیش روی تحقق بندهای بیانیه گام دوم را چه میدانید و راهکارهایتان چیست. انتظار از جامعه دانشگاهی را چه میدانید؟
واحدیزاده: با توجه به اینکه متن بیانیه جزء اسناد بالادستی نظام محسوب شده و در جزئیات و دستورالعملهای اجرایی وارد نشده است؛ بنابراین یکی از موانع موجود فعال نشدن مراکز علمی و فکری کشور در دستورالعملسازی و اجرایی شدن مفاد بیانیه است و از این منظر باید دانشگاهها در این زمینه با برنامه مشخص نسبت به تدوین برنامههای اجرایی و تعریف معیارها و شاخصهای اجرایی بیانیه مسیر اجرای آن را هموار کنند.
آنا: و کلام آخر...
واحدیزاده: ضروری است دبیرخانههای سراسر کشور با دعوت از استادان و فعالسازی ظرفیتهای علمیشان در اجرایی کردن مفاد بیانیه اقدام کنند و همگام با دبیرخانه مرکزی پرچم پرافتخار انقلاب اسلامی را در چله دوم انقلاب در اهتزاز نگهدارند تا این پرچم به دست صاحب اصلی آن مولا امام عصر(عج) رسانده شود.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/