سوریه مرکز رایزنیهای دیپلماتیک/ یک هیئت آمریکایی هم به دمشق رفت
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، این روزها، مصر با چراغ سبز عربستان، سعی در میانجیگری و حل آبرومندانه بحران سوریه دارد؛ کویت سفارت سوریه را بازگشایی کرده و منطقه بیش از هرچیز به یک سوریهی با ثبات و یک دولت مقتدر نیاز دارد، تا خاورمیانه نیز از منجلاب تروریستها، خارج شود.
سوریه این روزها کانون رایزنیها دیپلماتیک شده است. تحرکات کشورهای غربی و عربی برای حل آبرومندانه بحران سوریه تنها یک راه را مقابل آنها قرار داده و آن هم بازگشت دوباره به بشار اسد و دولت قانونی سوریه است.
شبکه تلویزیونی فرانس 24 خبر داد که هیئت پارلمانی این کشور که برای دیدار با بشار اسد راهی دمشق شده بود در این شهر با «رمزی کلارک» وزیر دادگستری سابق آمریکا که در راس هیئتی در سوریه به سر میبرد، مواجه شد.
کلارک در پاسخ به نمایندگان فرانسوی درباره علت حضورش در دمشق گفته، سوریه جایی است که باید در آن حاضر باشد زیرا تشدید بحران در این کشور بر امنیت جهانی اثرگذار است.
هیئتی 4 نفره از نمایندگان پارلمان فرانسه در هفته جاری راهی سوریه شد. این هیأت پارلمانی با بشار اسد رئیس جمهور سوریه نیز دیدار کرد و طی این دیدار تاکید کرد که همکاری دولت پاریس با دمشق برای مبارزه با تروریسم، به نفع فرانسه است.
سوریه، این روزها کانون رایزنیهای دیپلماتیک
علاوه بر سفر هیات آمریکایی و پاکستانی به دمشق، از پاکستان نیز خبر رسید که «نایر حسین بخاری» رئیس سنای این کشور نیز، عازم سوریه شده و با مسئولان سوری از جمله بشار اسد دیدار و گفتوگو داشته است.
«نبیل العربی» دبیرکل اتحادیه عرب نیز، در گفتوگویی با روزنامه الحیات، از برقراری تماسهای غیر مستقیم میان اتحادیه عرب و دولت دمشق خبر داد و با انتقاد از ائتلاف معارضان سوریه گفته است: معقول نیست که در سه سال با 6 نفر به عنوان رئیس ائتلاف مخالفان سوریه تعامل داشته باشیم.
پیش از این هم بشار اسد رئیس جمهوری سوریه گفته بود که تماس مسئولان اطلاعاتی و دیپلماتیک غربی با دمشق و سفر به سوریه ادامه دارد اما مقامات غربی به دلیل افکار عمومی خود جرأت علنی کردن آن را ندارند.
اسد این حرف را دی ماه گذشته در جمع اعضای حزب بعث سوریه زد و الاخبار در این خصوص نوشت: بشار اسد میگوید چرخش کند غربیها به سوی دمشق آغاز شده است. با همه این کُندی، «غربیها تماس با ما را آغاز کردهاند و دیدارها(ی دو جانبه) قطع نمیشود. این دیدارها با نظارت بالاترین سطوح (سیاسی در کشورهای غربی) انجام میشود؛ (یعنی) رئیسجمهورها، وزرا و مدیران سرویسهای اطلاعاتی...». در این دیدارها برای ما روشن شده است که آنها «دچار اختلاف هستند درباره بحران سوریه. جریانهایی که خواستار سیاست باز مقابل ما هستند همانهایی هستند که زیر نظر سطوح عالی سیاسی خود، با ما تماس دارند».
انتهای پیام/