دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 بهمن 1399 - 12:02
بیانیه ضعیف بایدن در خصوص پایان جنگ یمن؛

ادامه حمایت همه‌جانبه آمریکا از عربستان / انصارالله کماکان در لیست سازمان‌های تروریستی خواهد بود

وقتی مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه از تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان جنگ در یمن گفت همه فعالان ضد جنگ خشنود شدند اما به نظر می‌رسد که از حرف تا عمل فاصله زیاد است.
کد خبر : 561868
161119610936672100.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روز چهارم فوریه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که جو بایدن رئیس‌جمهور به ادامه حمایت آمریکا از عملیات هجومی در یمن خاتمه خواهد داد. این امر باعث خوشحالی خیل عظیمی از فعالان ضد جنگ شد که در تقریباً 6 سال گذشته شاهد قساوت نیروهای نظامی عربستان و امارات در یمن بودند.


فعالان ضد جنگ در دورده دولت باراک اوباما-جو بایدن، سپس دولت دونالد ترامپ-مایک پنس و حالا دولت جو بایدن- کامالا هریس در انتظار روزی نشسته بودند تا شاید حاکمان کاخ سفید به دخالت خود در این کشور جنگ‌زده و درگیر محاصره و قحطی پایان دهند.


جنگنده عربستان


بیانیه بایدن راه را برای حمایت کامل از عربستان باز گذاشت


اما سخنرانی تبیین سیاست خارجی آمریکا که چهارم فوریه توسط بایدن صورت گرفت و حاکی از تصمیم واشنگتن برای پایان دادن به جنگ در یمن بود، چندان نگاهی به توقف مشارکت آمریکا در این جنگ نداشت و این پیام را دربر داشت که هنوز خیلی زود است که پایان جنگ در یمن را جشن بگیریم.


بایدن در ابتدا گفت که کمک‌های آمریکا به دست مردم یمن خواهد رسید. وی گفت که مردم یمن از تصمیم ترامپ مبنی بر قطع این کمک‌ها رنج بردند. بایدن تصریح کرد که جنگ پایان یافته است و سپس ادامه داد: ما به همه حمایت‌های آمریکا از "عملیات هجومی" در یمن ازجمله فروش "تسلیحات مرتبط" پایان می‌دهیم. اما وی افزود: در همین زمان، عربستان سعودی با حملات موشکی و پهپادی و دیگر تهدیدات از طرف چند کشور روبروست. ما قصد داریم که به کمک‌هایمان به عربستان برای دفاع از حق حاکمیت و خاک خود و مردمش ادامه دهیم.


متأسفانه توصیف‌کننده‌هایی مانند "عملیات هجومی" و "تسلیحات مرتبط" نشانه‌ای واضحی از تعهد به پایان همه اشکال حمایت آمریکا از جنگ یمن را در بر نمی‌گیرد و آمریکا می‌تواند کماکان به مساعدت در حمله به اهداف، باقی ماندن به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحاتی عربستان، کمک‌های پشتیبانی، آموزشی و اشتراک اطلاعات با ائتلاف به رهبری عربستان ادامه دهد.




بیشتر بخوانید:


نفوذ شرکت تسلیحاتی ریتون در سیاست‌گذاری‌های ضدمنطقه‌ای کاخ سفید/ قول بایدن برای پایان جنگ یمن توخالی است


لغو محاصره و حملات از توقف فروش سلاح به امارات مهم‌تر است




برچسب تحت حمایت ایران زدن به جنبش انصارالله و متعهد بود به دفاع از حق حاکمیت عربستان منعکس کردن سیاست روزهایی است که باراک اوباما در سال 2015 با اتکا بر آن‌ها شروع به حمایت از تهاجم عربستان به یمن کرد.


بیانیه کاخ سفید که اشاره به ورود غیرقانونی اوباما به جنگ داشت این‌گونه می‌گفت: در واکنش به وخیم شدن اوضاع امنیتی، عربستان سعودی، اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس، و دیگران دست به اقدام نظامی خواهند زد تا از مرزهای عربستان دفاع کنند و از دولت قانونی یمن محافظت کنند. به‌عبارتی‌دیگر، از همان آغاز این یورش به‌وسیله آمریکا یک دفاع وانمود داده شد.


هم‌اکنون بیش از هرزمانی این امر حیاتی به نظر می‌رسد که معنی درست پایان مشارکت آمریکا در جنگ یمن بیان شود. پایان مشارکت آمریکا یعنی پایان همه همکاری‌های آمریکا ازجمله اشتراک اطلاعات، کمک‌های پشتیبانی، آموزشی و توقف تأمین قطعات یدکی جنگنده‌های ائتلاف و توقف حمایت از محاصره دریایی یمن. اما ما شاهد کمک حداکثری آمریکا درزمینهٔ محاصره دریایی علیه مردم یمن هستیم.


عدم لغو تروریستی خواندن انصارالله یعنی به گرسنگی کشاندن مردم شمال یمن


لازم است که آمریکا به‌سرعت تصمیم دولت ترامپ مبنی بر شناسایی حوثی‌ها به‌عنوان سازمان تروریستی خارجی را لغو کند زیرا اقدام ترامپ باعث شده کمک‌های حیاتی به شمال یمن متوقف شود و این منطقه را در شرف گرسنگی گسترده قرار داده است.


درسال‌های 2012 و 2013 شاهد بودیم که دولت اوباما- بایدن چندین بیانیه مبنی بر پایان جنگ در افغانستان در سال 2014 صادر کرد، اما دیدم که آن اعلامیه‌ها به‌خودی‌خود جنگ را پایان ندادند. حال اگر این بیانیه‌ها با الفاظی همچون "عملیات هجومی" و "تسلیحات مرتبط" همراه باشند که دیگر راه فرار زیادی برای فرار از تعهد به پایان جنگ در مقابل آمریکا قرار می‌دهند.


مراسم خاکسپاری شهدای حمله به اتوبوس کودکان در یمن


عربستان سعودی از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند تا به بهانه بازگرداندن «عبد ربه منصور هادی» رئیس‌جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشانند. درنتیجه این تجاوز تاکنون هزاران یمنی که بیشتر آن‌ها شهروندان غیرنظامی هستند، کشته و زخمی شدند و بسیاری از زیرساخت‌های این کشور ازجمله مراکز بهداشتی، درمانی و آموزشی منهدم شده‌اند.


مقامات نهادهای وابسته به سازمان ملل ازجمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار داده‌اند که براثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بی‌سابقه است، روبرو هستند.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب