دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1399 - 12:05
اسرائیل به خط قرمز شاخص جهانی فساد نزدیک شد؛

چرخه فساد در رژیم صهیونیستی؛ از انتصاب فرزندان مسئولان فاسد تا سیستم قضایی غیرعادلانه

فقدان سیستم دادخواهی عادلانه، سوءاستفاده از قدرت به بهانه در خدمت مردم بودن و ... ازجمله دلایلی هستند که باعث شده فرزندان مسئولان فاسد رژیم صهیونیستی در مناصب مهم به کار گرفته شوند و چرخه فساد به‌صورت سازمان‌یافته ادامه یابد.
کد خبر : 560870
2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، روزنامه معاریو گسترش فساد در دستگاه‌های دولتی و زیرمجموعه‌های رژیم صهیونیستی را آن‌قدر نگران‌کننده دانست که صراحتاً از نزدیک شدن به خط قرمز شاخص جهانی فساد سخن راند و افزایش میانگین فساد در اسرائیل را ریشه‌ای توصیف کرد.


 یک روز قبل از گزارش معاریو اعلام‌ شده بود که امتیاز فساد اسرائیل در سال 2020 به 60 از 100 رسیده و نیز اعلام شد که اسرائیل تنها 9 شاخص بالاتر از کشورهای فاسد و بالاتر از خط قرمز قرار گرفته است.


نفوذ فساد دولتی به دستگاه‌های مدیریتی محلی


نزدیک شدن رژیم صهیونیستی به خط قرمز شاخص جهانی فساد با عملکرد ضعیف مقامات تل‌آویو در مقابله با شیوع ویروس کرونا هم‌زمان شده است. عدم شفافیت در این زمینه، کتمان حقایق و تصمیمات اشتباه باعث شده است که مردم بیش از هر زمان دیگری به این رژیم بی‌اعتماد شوند.



قرار گرفتن رژیم صهیونیستی برای دو سال متوالی در رتبه سی و پنجم فساد در میان 180 کشور خود حاکی از این است که فساد در ساختار سیاسی اسرائیل آن‌ هم در رده‌‌های بالای حکومتی نهادینه شده است.


گزارش معاریو در حالی منتشر شد که اعتراضات مردمی علیه فساد و مدیریت ناکارآمد کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تقریباً به یک برنامه هفتگی تبدیل شده است. اوضاع نتانیاهو که خود باید نمونه مبارزه با فساد و در صف اول عدالت‌خواهی باشد از بقیه مقامات بدتر است زیرا وی در سه پرونده مرتبط با اخذ رشوه و فساد مالی درگیر است.




بیشتر بخوانید:


گزارشی از فساد سران پیشین رژیم صهیونیستی تا فساد و رسوایی نتانیاهو و همسرش


نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر بازجویی می‌شود




به نظر می‌رسد که فاسد بودن یکی از ضروریات نخست وزیر شدن در رژیم صهیونیستی است. ایهود اولمرت که از 2006 تا 2009 نخست وزیر بود به دلیل اخذ رشوه در سال 2015 به 6 سال زندان محکوم شد.


معاریو در بخشی از گزارش خود آورده است که رژیم صهیونیستی در مرداب فساد در حال غرق شدن است و اسرائیلی‌ها هر روز بیش از گذشته به انواع متفاوت فساد سازمان‌یافته در اداره‌ها عادت می‌کنند.


همین اوضاع باعث شده است که ساکنان سرزمین اشغالی به این باور برسند که هیچ فرد سالمی در دستگاه‌های دولتی باقی نمانده است زیرا همه مدیران و معاونان در مجموعه‌های دولت به دنبال تأمین منافع شخصی خود هستند. تقریباً کاری نیست که در دوایر دولتی با پول و پارتی و نفوذ نتوان انجام داد.



رژیم صهیونیستی در مرداب فساد در حال غرق شدن است و اسرائیلی‌ها هر روز بیش از گذشته به انواع متفاوت فساد سازمان‌یافته در اداره‌ها عادت می‌کنند



معاریو در گزارش خود به دلایل این فساد گسترده و روزافزون اشاره‌کرده است. سوءاستفاده از قدرت به بهانه در خدمت مردم بودن، توزیع غیر شفاف اموال میان افراد و شرکت‌ها، نبود سیستم دادخواهی عادلانه ازجمله دلایل ذکر شده در گزارش معاریو هستند که باعث شده فرزندان مسئولان فاسد در مناصب مهم بکار گرفته شوند و چرخه فساد به‌صورت سازمان‌یافته ادامه یابد.


قوانین اسرائیل نه‌تنها توان مبارزه با فساد را ندارند بلکه زمینه را برای حضور یک مجرم پس از گذراندن محکومیت در یک منصب سیاسی فراهم کرده‌اند. طبق قانون فردی که به جرم بزرگی محکوم‌شده، پس از گذران دوره محکومیتش می‌تواند به زندگی سیاسی خود بازگردد.


پرواضح است که یکی از تبعات ویرانگر فساد در دستگاه‌های دولتی همانا گسترش فقر در جامعه است. همین روزنامه معاریو در گزارش دیگری به گستردگی فقر در سرزمین‌های اشغالی می‌پردازد. به نوشته این روزنامه سطح معیشت در رژیم صهیونیستی به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته است و ۲۳ درصد از اسرائیلی‌ها زیرخط فقر زندگی می‌کنند. این روزنامه تأثیر شیوع کرونا در این امر را نیز رد نکرده است.



بیش از دو میلیون نفر در سرزمین‌های اشغالی زیرخط فقر زندگی می‌کنند


به گزارش معاریو برای اولین بار از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ تاکنون، سطح رفاه و معیشت در فلسطین اشغالی به‌شدت کاهش یافته است و بیش از 2 میلیون نفر زیرخط فقر زندگی می‌کنند. سطح رفاه عمومی ۴.۴ درصد کاهش یافته است. حدود ۳۵.۸ درصد از اعراب ساکن در اسرائیل در فقر مطلق زندگی می‌کنند. بیش از 700 هزار فقیر در بخش عرب‌نشین و بیش از ۵۰۰ هزار فقیر در بخش یهودی‌نشین زندگی می‌کنند.



قوانین اسرائیل نه‌تنها توان مبارزه با فساد را ندارند بلکه زمینه را برای حضور یک مجرم پس از گذراندن محکومیت در یک منصب سیاسی فراهم کرده‌اند



بنا بر گزارش معاریو گستردگی این فساد صرفاً در سطح دولتی و وزارتخانه‌ها نیست، بلکه دستگاه‌های محلی و شهرک‌ها را نیز در برگرفته است.


یکی از دلایلی که باعث شده اسرائیل نتواند دولتی فراگیر را بر مسند قدرت بنشاند، همین فساد مالی سیاستمداران در همه رده‌هاست. مردم به کسی اعتماد ندارند که به آن رأی دهند تا کابینه قدرتمندی تشکیل دهد و به امور داخلی و خارجی سروسامان دهد. تکلیف بنیامین نتانیاهو که روشن است. همان اتهام فساد چند میلیارد دلاری در خرید زیردریایی‌ها برای وی بس است. و اما اوضاع بنی گانتز، رهبر حزب آبی- سفیدها هم خوب نیست. وی نیز به فساد در مقامش به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره یک شرکت متهم است و همین اواسط فوریه بود که دادستان اسرائیل دستور تحقیقات در خصوص پرونده وی را صادر کرد.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب