دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1399 - 11:42
وحدت:

صندوق‌های پژوهش و فناوری به رشد غیر سیاست‌زده نیاز دارند/ رشد چشمگیر اکوسیستم نوآوری کشور در دهه اخیر

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه استان یزد پتانسیل‌های بسیار زیادی دارد و اولین صندوق پژوهش و فناوری در این استان راه‌اندازی شده است، گفت: استان یزد این امکان را دارد که به عنوان پایلوت اقتصاد دانش بنیان کشور مطرح شود.
کد خبر : 558436
1.jpg

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در اختتامیه رویداد سرمایه‌گذاری سکوی پرتاب یزد، به تحولات صورت گرفته در زیرساخت‌های نوآوری کشور اشاره کرد و گفت: در زمینه تأمین مالی اکوسیستم نوآوری کشور رشد زیادی اتفاق افتاده است به‌طوری‌که علاوه بر ۵۰ صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی، سیستم بانکی نیز به حوزه نوآوری جذب شده و امروز علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری هستند، بر این اساس در دو سال گذشته بانک‌ها نزدیک به 3 هزار و 500 میلیارد تومان به این اکوسیستم کمک کردند.


وی ادامه داد: صندوق‌های پژوهش و فناوری که در همه استان‌ها تشکیل شده‌اند مجموعه‌های تأمین مالی اکوسیستم نوآوری هستند که به‌صورت غیردولتی فعالیت می‌کنند. مجموع سرمایه این صندوق‌ها ۷۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به دو سال گذشته ۲۰ برابر شده است. شاید سرمایه این صندوق‌ها قابل توجه نباشد و اقتصاد بزرگی نداشته باشند اما رشد آن‌ها با حمایت مقام معظم رهبری و درگیر شدن تدریجی بدنه دولت ادامه پیدا کرده است. امروز صندوق‌های پژوهش و فناوری به رشد طبیعی و غیر سیاست‌زده نیاز دارند.


وحدت در مورد شرایط کنونی اکوسیستم کشور نیز گفت: در ۱۰ سال گذشته تقریباً همه بازیگران فعلی اکوسیستم نوآوری کشور، وجود نداشتند اما فقط امروز حدود ۱۰ هزار شرکت فناور در پارک‌های علم و فناوری مستقر هستند. امروز زیرساخت توسعه اکوسیستم شکل گرفته است و مراکز رشد و مراکز نوآوری به شرکت‌های کوچک کمک می‌کنند.


رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در مورد میزان توسعه استان یزد در زمینه نوآوری خاطرنشان کرد: استان یزد در حوزه صنعتی و معدنی در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته اما رشد و توسعه باید متوازن باشد. یزد پتانسیل‌های بسیار زیادی دارد و اولین صندوق پژوهش و فناوری در این استان راه‌اندازی شده است و نخبگان و نیروی انسانی خوبی در یزد وجود دارند. امیدوارم جهشی که در یزد شکل گرفته ادامه پیدا کند و موفق‌تر پیش برود. استان یزد این امکان را دارد که به‌عنوان پایلوت اقتصاد دانش‌بنیان کشور مطرح شود.


وی در ادامه به مشکلات استان یزد اشاره کرد و گفت: مشکلات کنونی یزد توسعه نامتوازن و مهاجرت معکوس و مهاجرت نخبگان به خارج از استان و خارج از کشور است.


وحدت در مورد رویداد سرمایه‌گذاری سکوی پرتاب یزد نیز تصریح کرد: این رویداد را یک گروه غیردولتی برگزار می‌کند تا در هر استان به استارت‌آپ‌های آن استان در جذب سرمایه کمک کند.


بر اساس این گزارش، در دوازدهمین ایستگاه کاروان سرمایه‌گذاری 100 استارتاپ، 37 تیم موفق به جلب نظر داوران برای جذب سرمایه شدند. گفتنی است این رویداد سرمایه‌گذاری با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق پژوهش و فناوری استان یزد، پارک علم و فناوری استان یزد، مجموعه 100 استارت‌آپ و با حمایت سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب