اعماق «اقیانوس بیگانه» تیتان با رادار رصد شد/ دریاچه متان مایع با عمق حداقل 300 متر
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، «تیتان» قمر سیاره زحل یکی از جالبترین اجسام آسمانی منظومه شمسی به شمار میرود. این قمر مهد اقیانوسهای بزرگ، رودخانهها و دریاچههای حاوی متان مایع است. حال محققان با استفاده از رادار، ترکیب و عمق بزرگترین دریای تیتان به نام «کراکن مر» را بررسی کرده و تخمین میزنند که حداقل 300 متر عمق داشته باشد.
تیتان دب اتمسفر ابری نیتروژنی پوشیده شده که مشاهده سطح آن را دشوار میکند. بنابراین ناسا فضاپیمای «کاسینی» را که از سال 2004 تا 2017 به دور زحل میچرخید، به رادار مجهز کرد تا اطلاعات بیشتر و دقیقتری از این سیاره به دست آورد. کاسینی تصاویر شگفتانگیزی از زحل ثبت کرد و مشخص شد که این سیاره بسیار شبیه به زمین است و چرخه آب کاملی متشکل از هیدروکربنهای مایع در اقیانوسهای بزرگ دارد.
عمق و ترکیبات هر یک از دریاهای تیتان پیش از این اندازهگیری شده بود و تنها بزرگترین دریای آن یعنی کراکن مر باقی مانده بود. تقریباٌ 80 درصد از مایعات سطح قمر زحل در این دریا قرار گرفته است. در مطالعه جدید، گروه تحقیقاتی دانشگاه کرنل با استفاده از اطلاعات به دست آمده از پروازهای کاسینی در سال 2014 ابعاد سه نقطه از کراکن مر را اندازهگیری کردند. براساس یافتههای جدید، این دریا حداقل 100 متر عمق دارد که در مناطق ژرف به 300 متر عمق نیز میرسد. 70 درصد از مایعات کراکن مر متان، 16 درصد نیتروژن و 14 درصد اتان است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/