دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آذر 1394 - 12:13

ایجاد یک موسسه غیرانتفاعی برای جلوگیری از مسلط شدن هوش مصنوعی بر دنیا

مدت‌هاست که غول‌های فناوری و علمی در راستای ترس از غلبه هوش مصنوعی بر انسان و در نهایت بر دنیا، فعالیت‌هایی انجام می‌دهند و این بار نیز دست به ایجاد یک موسسه غیرانتفاعی زده‌اند که هدف آن مقابله با قرار گرفتن قدرت هوش مصنوعی در دست افرادی است که می‌توانند قدرتی بسیار زیاد را از این طریق به دست بیاورند.
کد خبر : 55804

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از TechShot، هوش مصنوعی با سرعتی باورنکردنی در حال توسعه است و به موازات آن نیز نگرانی‌هایی نیز در ذهن بزرگترین نخبگان جهان شکل می‌گیرد. از افرادی که در این میان بیشتر از همه ابراز نگرانی می‌کنند و در این زمینه دست به فعالیت‌های مهمی زده‌اند، می‌توان به استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظری مشهور و الون ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا موتورز و اسپیس‌ایکس اشاره کرد. این افراد اظهار می‌کنند که رشد بی‌رویه و خارج از کنترل هوش مصنوعی عاملی ضد بشریت است.


حال تعدادی از افرادی که خود در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، موسسه‌ای غیرانتفاعی با نام OpenAI تاسیس کرده‌اند که هدف از آن مقابله با شرکت‌ها و حتی دولت‌هایی است که درصدد توسعه‌ هوش مصنوعی در ابعادی وسیع‌تر برای دست یافتن به قدرتی بالا هستند.


این موسسه توسط الون ماسک، رید هافمن کارآفرین اینترنتی، جسیکا لیوینگستون نویسنده و بنیانگذار یک شرکت سرمایه‌گذاری در زمینه فناوری و البته سرویس وب آمازون تاسیس شده است. مجموعه‌ این افراد و گروه‌ها مبلغ یک میلیارد دلاری را برای ایجاد بستری مناسب به منظور جلوگیری از قدرت یافتن بیش از حد هوش مصنوعی در اختیار این موسسه قرار داده‌اند.


سم آلت‌من، یکی از بنیانگذاران OpenAI، می‌گوید که شرکت‌هایی همانند گوگل در زمینه هوش مصنوعی کار می‌کنند و نتیجه تحقیقات خود را نیز با دیگران به اشتراک می‌گذارند. گوگل اخیرا سیستم هوش مصنوعی خود را که در سرویس‌هایش به کار می‌گیرد، به صورت متن‌باز در اختیار تمام علاقه‌مندان به این حوزه قرار داده است.


با این همه، آلت‌من اظهار نگرانی می‌کند که شرکت‌‌ها بیش از گذشته به توسعه‌ هوش مصنوعی نزدیک شده‌اند که همین امر می‌تواند قدرت ذهن انسان را پشت سربگذارد.


OpenAI وعده داده است که نتایج مطالعات خود را به صورت عمومی در اختیار همه شرکت‌ها و گروه‌ها قرار خواهد داد و علاوه بر این، پتنت‌هایش را به صورت رایگان در اختیار همه قرار خواهد داد تا همه به طور مساوی بتوانند از این پیشرفت‌ها استفاده کنند.


در میان این افراد، الون ماسک بیشتر از همه ترس خود را از آینده هوش مصنوعی و مسلط شدن آن روی جهان ابراز می‌کند. وی می‌گوید که قصد دارد به غیر از کمک مالی، زمانی بیشتری را در این موسسه بگذراند تا رویه‌های علمی این موضوع را پیگیری کند و بازخوردهای خود را در مورد آنها بیان کند. وی همچنین گفت برای اینکه ترس‌هایش را در این زمینه کاملا از بین ببرد، هر کاری که از دستش بربیاید انجام خواهد داد.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب