پهپادها به کمک شبکه ارتباطی کوانتوم میآیند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس،در آینده شبکه ارتباطی مبتنی بر دنیای عجیب و غریب مکانیک کوانتوم خواهد بود و به نظر میرسد که انسان یک گام به تحقق این امر نزدیکتر شده است. دانشمندان چینی از شبکه کوانتومی رونمایی کردهاند که فوتونهای در هم تنیده میان پهپاد و ایستگاههای زمینی تابانده میشوند و پیوند کوانتومی با موفقیت تا فاصله یک کیلومتری حفظ میشود.
درهمآمیختگی کوانتومی شامل جفتی از ذرات میشود که چنان در هم تنیده شدهاند که توصیف آنها به صورت مجزا غیرممکن است. با اندازهگیری ویژگی یکی از این ذرات مانند قطبش، میتوان قطبش جفت دیگر را نیز محاسبه کرد. مهم نیست که چقدر فاصله میان جفتها ایجاد میشود، درواقع با ایجاد فاصله شرایط جفت دیگر نیز بلافاصله تغییر میکند. با استفاده از این پدیده عجیب و غریب میتوان شبکههای ارتباطی کوانتومی ایمن و سریع ایجاد کرد.
پس از تولید فوتونهای در هم تنیده، به هر کاربر یک فوتون ارسال میشود که این امر اجازه برقراری ارتباط سریع را (از طریق اندازهگیری فوتون) میدهد. اکثر آزمایشها با استفاده از کابلهای فیبر نوری انجام شده اما فوتونها با افزایش مسافت و فاصله گرفتن از فیبرهای نوری، میتوانند از در هم تنیدگی خود را از دست بدهند. انتقال فوتونها از طریق هوا فواصل مورد نیاز را فراهم میکند و شبکه ارتباطی کوانتوم شروع به فعالیت میکند.
گروه تحقیقاتی دانشگاه نانجینگ با ایستگاه زمینی را با استفاده از پهپادها به یکدیگر متصل کردند. این دو ایستگاه زمینی فوتونها را با استفاده از تلسکوپی با دیافراگم 26 میلیمتر و ردیاب تکفوتونی جمعآوری میکردند اما ارتباط مستقیمی میان این دو ایستگاه وجود نداشت که دانشمندان از دو پهپاد برای این کار استفاده کردند.
پهپاد اول جفت فوتونهای در هم تنیده مادون قرمز تولید میکرد و یکی از آنها را به ایستگاه اول و بعدی را به پهپاد دوم ارسال میکرد. پهپاد دوم با استفاده از فیبر نوری فوتونها را دریافتی را متمرکز میکرد و سپس آنها را به سوی ایستگاه دوم روانه میکرد.فاصله این دو پهپاد از یکدیگر حدود 200 متر و فاصله هر کدام از آنها با ایستگاه زمینی 400 متر بود. به عبارت دیگر پیامها به طور کلی یک کیلومتر جابهجا شدند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/