دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

ساخت بیمارستان هزار تختخوابی چین در پنج روز/ نمایش قدرت «اژدهای سرخ» با رکوردشکنی

چین در مدت زمان پنج روز به دلیل افزایش موارد ابتلا به کووید-19، بیمارستانی هزار تختخوابی احداث کرد.
کد خبر : 557555
Untitled-1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، چین طی 5 روز یک بیمارستان 1500 اتاقه برای درمان افراد مبتلا به ویروس کرونا ساخته و از این حیث رکورد احداث سریع‌ترین بیمارستان مجهز را که تا پیش از این به خودش تعلق داشت، ارتقا داده است. این بیمارستان یکی از شش بیمارستانی است که در مجموع با 6 هزار و 500 اتاق در جنوب پکن در استان هبی(Hebei) ساخت شده است. یک بیمارستان 3 هزار اتاقه دیگر نیز در مرکز استان هبی در دست ساخت است.


به نظر می‌رسد چین پس از کنترل شیوع موج ویروسی که در دسامبر 2019 در مرکز شهر ووهان ظهور یافت، شاهد موج جدیدی از موارد ابتلا به این ویروس است و شواهد و قرائن نشان می‌دهد اوضاع در این کشور به‌سرعت رو به وخامت است. خبرگزاری دولتی شینهوا اعلام کرد که در حال حاضر 645 نفر در نانگونگ تحت درمان هستند. خوشه‌های ویروس نیز در پکن و سایر استان‌ها یافت شده است. این رویدادهای تازه موجب شده است تا مسئولان این کشور به تکاپو بیفتند و یکی از اولین اقدامات، ساخت بیمارستان مخصوص بیماران کرونایی بود تا بیماران کرونا به‌سرعت از بقیه جامعه جدا شوند. چین سال گذشته در ماه ژانویه و فوریه سرعت بالای ساخت بیمارستان‌های جدید خود را به معرض نمایش گذاشته بود و شش‌روزه چندین بیمارستان در ووهان ساخته شد اما آنها این بار رکورد را شکسته و بیمارستانی را طی 5 روز ساخته‌اند.



دولت چین می‌گوید که جدیدترین موارد ابتلا به ویروس به سرعت غیرمعمولی در حال افزایش است. آنها افزایش ناگهانی ابتلا را مرتبط با  ورود افراد آلوده یا کالاهایی دانسته‌اند که از خارج کشور وارد شده است.  در بیانیه دولت آمده است: «اداره شرایط حاضر دشوارتر از ماه‌های گذشته است زیرا انتقال بیماری مجدداً به طور فراگیر اتفاق افتاده است و ما زمانی متوجه آن شدیم که کار از کار گذشته بود، بنابراین جلوگیری از آن کار آسانی نیست.»


همچنین روز شنبه، فرماندار پکن اعلام کرد مسافرانی که از خارج از کشور به پایتخت چین می‌رسند، باید یک هفته اضافه علاوه بر 14 روز قرنطینه معمول تحت «نظارت پزشکی» باقی بمانند، او هیچ جزئیاتی بیشتری در این رابطه ارائه نداد.


تاریخچه معجزه چین در پزشکی


این اولین بار نیست که چین موفق می‌شود چنین «شاهکار معماری» را به‌سرعت بسازد. به جز سال گذشته، در طی شیوع  سندرم حاد تنفسی(SARS) در سال 2003، بیمارستان شیاتانگشن در پکن احداث شد. این بیمارستان 1000 تختخوابی به طور خاص برای بیماران سارس در طی هفت شبانه‌روز ساخته شده بود و هر بخش آن مجهز به اتاق اشعه ایکس، اتاق توموگرافی کامپیوتری(CT)، آزمایشگاه و واحد مراقبت‌های ویژه(ICU) بود. در آن زمان، رسانه‌های چینی از ساخت آن بیمارستان به عنوان «معجزه‌ای در تاریخ» نام بردند.


تخصص و تکنیکی که نزدیک به دو دهه پیش در ایجاد تأسیساتی برای مقابله با سارس به کار گرفته شده بود این بار نیز به چین کمک کرده است. از نقشه‌های بیمارستان شیائوتانگشان برای راه‌اندازی دو بیمارستان جدید در ووهان استفاده شد. اما نکته کلیدی که امکان ساخت این بیمارستان‌ها را  در مدت زمان کم می‌دهد  استفاده از واحدهای پیش‌ساخته(prefabricated units) است.



واحدهای پیش‌ساخته چیست؟


در ساخت‌وساز ساختمان‌های معمولی، هر قطعه را در محل قرارگیری بنا می‌سازند و مواد اولیه را به آنجا منتقل می‌کنند. در واحدهای پیش‌ساخته، اجزای سازه در یک کارخانه مونتاژ شده و به محل ساخت و ساز منتقل می‌شود. به همین علت به طور قابل توجهی زمان ساخت کاهش پیدا می‌کند.  


پس از مسطح‌سازی سایت در ووهان با استفاده از بیل مکانیکی و بولدوزر، شالوده‌های بنا نهاده شد و یک تیم ساختمان‌سازی متشکل از 7000 نفر برای پایان دادن به کارهای دیگر از سراسر کشور در این نقطه گسیل شدند. کارکنان هنگام استفاده از مونتاژ بخش‌های واحدهای پیش‌ساخته، همواره ماسک به صورت داشتند.


برای بیمارستان دو طبقه هواشینشان که هشت هکتار وسعت دارد، هر واحد پیش‌ساخته 100 متر مربع اندازه داشت و دو تخت را در خود جای می‌داد. 30 واحد از این واحدها به عنوان واحدهای مراقبت ویژه مجهز به جدیدترین سیستم ویدئویی پیشرفته برای ارتباط با متخصصان پزشکی در پکن فعالیت خواهند کرد در حالی که واحدهای دیگر بخش‌های ایزوله‌شده خواهند بود.


براساس گزارشی در وال استریت ژورنال، اتاق‌های این بیمارستان برای جذب هوا و جلوگیری از انتقال میکروارگانیسم‌های موجود به راهروها کم فشار هستند. این واحدها دارای اتاقک‌های دو طرفه خواهند بود که به راهروها متصل می‌شوند و به پرسنل متفرقه بیمارستان امکان می‌دهند لوازم را بدون ورود به اتاق تحویل دهند. از روبات‌های پزشکی شرکتی در شانگهای نیز برای تحویل داروها و حمل نمونه‌های آزمایشی استفاده خواهد شد. بخش‌های ایزوله‌شده در بیمارستان‌های عمومی هم قابل اتکا هستند اما هنگامی که شدت گسترش عفونت منتقل‌شده در هوا زیاد باشد، بیمارستان‌های تخصصی مؤثرتر خواهند بود.


چه اتفاقی در نهایت برای چنین بیمارستان‌هایی می‌افتد؟


معمولاً این سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی که به‌راحتی قابل استقرار هستند موقتی به شمار می‌آیند و  پس از پایان شیوع یا رها می‌شوند یا به منظور دیگری دوباره مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای مثال بیمارستان شیاتانگشن که از زمان ریشه‌کن شدن سارس بی‌استفاده بود اکنون به‌عنوان یک مرکز پشتیبانی برای بیماران ویروس کرونا عمل می‌کند.


انتهای پیام/4160/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب