واشنگتن قلعه نظامی شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، تا چند ماه قبل، چه کسی تصور می کرد که دور تا دور کاخ سفید و کنگره آمریکا، حصار امنیتی بکشند تا مانع هجوم مردم شوند؟در پایتخت آمریکا از ترس مردم،چیزی شبیه حکومت نظامی برپاشود؟۲۵ هزار نیروی نظامی در واشنگتن مستقر شود و تعداد نظامیان حاضر در مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید به پنج برابر نیروهای آمریکا در عراق و افغانستان برسد؟چه کسی فکر می کرد سر خط خبری رسانه های غربی این عناوین باشد:سی ان ان: گارد ملی نه به خاطر بن لادن، بلکه برای مقابله با رئیس جمهور به کنگره آمده است!دیلی میل: حضورنیروهای گارد ملی در واشنگتن، این منطقه را شبیه «منطقه سبز» بغداد کرده است.شبکه آمریکایی الحرّه: پایتخت آمریکا، تبدیل به اردوگاهی نظامی مانند منطقه سبز شده است.
اوضاع امنیتی در واشنگتن دی سی آن قدر وخیم است که در آستانه برگزاری مراسم تحلیف جو بایدن، ارتش آمریکا تایید کرد که ۲۵ هزار نیروی نظامی گارد ملی در پایتخت مستقر خواهند شد.
این رقم ، برای تعداد نظامیان آمریکایی مستقر در کشورهای جنگ زده افغانستان و عراق است. سه روز پیش بود که کریستوفر میلر، معاون وزیر دفاع آمریکا با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد، شمار نیروهای آمریکایی در هر یک از دو کشور عراق و افغانستان به 2500 نظامی کاهش یافته است.
حضور پر تعداد نظامیان در خیابان ها، پوشاندن شیشه فروشگاه های نزدیک کنگره با تخته های چوبی، محصور کردن کنگره با نرده های فلزی بلند و بستن خیابان های منتهی به کنگره و کاخ سفید از جمله اقداماتی است که طی روزهای اخیر انجام شده است. اقداماتی برای جلوگیری از شورشی مجدد؛ شورشی که رئیس جمهور شکست خورده آن را زیرپوستی هدایت میکند.
مری ترامپ، دختر «فرد» برادر فوت شده رئیس جمهور آمریکا در مصاحبه ای با شبکه «سیریس ایکس ام» درباره حوادث اخیر گفته است: «او (ترامپ) از هر ثانیه حمله به کنگره لذت برد. او از لحاظ فیزیکی ترسوست اما وقتی دیگران از طرف او دست به خشونت میزنند کاملاً خوشحال میشود. او واقعاً فکر کرد این (حمله) روشی برای تغییر نتایج انتخابات است.
اگر او (ترامپ) از پیش در طراحی و حمایت از آن (حمله) مشارکت مستقیم نداشته باشد، من شوکه میشوم.» یک مقام دولت در گفت وگو با «سی بی اس» نیز تایید کرد که وزارت امنیت داخلی در گزارشی تصریح کرده است که شورشیان داخلی «بزرگترین تهدید» برای مراسم تحلیف جو بایدن در روز چهارشنبه (یکم بهمن) هستند.
همچنین، تمامی ۵۰ ایالت آمریکا در آستانه مراسم تحلیف جو بایدن، رئیس جمهور منتخب، به دلیل احتمال بروز اعتراضات خشونت آمیز به حال آماده باش درآمده است. فرمانداران مریلند، نیومکزیکو و یوتا قبل از وقوع هر گونه اعتراض احتمالی، وضعیت اضطراری اعلام کردهاند. کالیفرنیا، پنسیلوانیا، میشیگان، ویرجینیا، واشنگتن و ویسکانسین از جمله ایالتهایی هستند که گارد ملی خود را فعال کردهاند و تگزاس مرزهای این ایالت را از روز شنبه تا پنج شنبه آینده بسته است.
برنامه بایدن برای روز نخست ریاستش چیست؟
اما جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا برنامه دارد در همان روز تحلیف، با صدور چندین دستورالعمل اجرایی، برخی از فرمانها و اقداماتی را که دونالد ترامپ در چهار سال اخیر صادر کرده ، لغو کند. این فرامین جدید به موضوعات مربوط به محدودیتهای مهاجرتی، تغییرات اقلیمی و همچنین اقدامات اولیه برای مقابله با بحران ویروس کرونا اختصاص خواهد داشت.
به گزارش یورونیوز، از جمله اقداماتی که رئیس جمهوری آمریکا بعد از ادای سوگند در روز چهارشنبه انجام خواهد داد، لغو فرمان محدودیت مهاجرتی جنجالی ترامپ خواهد بود. رئیس جمهوری آمریکا، ژانویه ۲۰۱۷ در فرمان معروف به Muslim ban در نخستین روزهای حضورش در کاخ سفید دستور داد ورود شهروندان کشورهای عمدتا مسلمان نشین ایران، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی برای دوره های 90 روزه قابل تمدید معلق شود.
ترامپ بعدها نام شهروندان چاد و کره شمالی را هم به این فهرست اضافه کرد. از دیگر اقدامات آینده بایدن میتوان به پیوستن دوباره به پیمان تغییرات اقلیمی پاریس، تمدید توقف دریافت اقساط وامهای دانشجویی، توقف اخراج و توقیف اموال مستاجرانی که نتوانستهاند اجاره خود را پرداخت کنند و البته الزامی کردن استفاده از ماسک در سفرهای بین ایالتی و همچنین اماکن دولتی اشاره کرد. با توجه به این که بیشتر این اقدامات با فرامین اجرایی رئیس جمهوری آمریکا صادر شده، بایدن هم میتواند با صدور یک فرمان دیگر آن ها را لغو و بیاثر کند و برای اجرایی شدن آن ها نیازی به تایید کنگره ندارد.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/