دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
غلامرضا آزادی در گفتگو با آنا:

اگر من بودم «طبقه یک و نیم» را جور دیگری می‌ساختم/ در کَت من نمی‌رود جشنواره فجر در اپیدمی وحشتاک کرونا برپا شود

تهیه‌کننده فیلم حاضر در جشنواره فجر گفت: جشنواره فجر به دیدار و نقد و لحظات مفرح دورهمی سینمایی‌ها اعتبار دارد. برگزاری‌اش نه اینقدر محدود جالب‌توجه است و نه اینکه بخواهیم چهارزانو و در خانه پیگیر اخبار آن باشیم.
کد خبر : 557199
غلامرضا-آزادی.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مهمترین رویداد سینمایی سال سینما با وجود شرایط خاص کرونایی تا دو هفته دیگر و به شکل فیزیکی برپا می‌شود تا چند ده فیلم از محصولات یکی دو ساله اخیر سینمای ایران، در این رویداد به رقابت بپردازند. این دوره از جشنواره هرچند با اما و اگر بر سر برگزاری همراه بود اما بالاخره قرار است با حضور اهالی رسانه، سینماگران و البته حضور مردمی دایر شود.


«طبقه یک و نیم» از جمله فیلم‌های متقاضی جشنواره فجر سی و نهم است که توسط نوید اسماعیلی کارگردانی شده و غلامرضا آزادی تهیه‌کنندگی آن را برعهده داشته است؛ فیلمی در ژانر کمدی با حال و هوای اجتماعی که از بازیگرانی مثل مهدی هاشمی نیز بهره برده است.


مسئولیت چندانی در قبال کیفیت فیلم ندارم


غلامرضا آزادی، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «طبقه یک و نیم» به خبرنگار آنا گفت: من چندان علاقه‌ای به جشنواره ندارم و اگر هم می‌بینید فیلمم به جشنواره آمده به خاطر خود کارگردان است که فیلم را داده و دوست دارد کارش و خودش دیده شود. البته جوان است و حق هم دارد.


وی همچنین افزود: اگر قرار بود خودم فیلمبرداری «طبقه یک و نیم» را برعهده بگیرم، شاید آن را جور دیگری می‌ساختم. شرایط ولی شکل دیگری رقم خورد یعنی فیلمبردار با کارگردان گویا رفاقتی کار کرده و هزینه‌ای نگرفته است. من مسئولیت چندانی در قبال کیفیت فیلم ندارم. حتی به دوستان گفتم بگذارید فیلم را ببینم و اگر کیفیت خوبی داشت، آن را به جشنواره فجر بدهید.


این فیلمساز سینمای ایران با اشاره به نبود هیأت انتخاب در این دوره از جشنواره فجر گفت: در سینمای ما برای ساخت یک فیلم کلی مرحله اعم از تأیید فیلمنامه، لیست بازیگران، مجوز ساخت و نمایش و ... قرار داده‌اند با این حال نمی‌دانم چطور به یکباره در جشنواره فجر، هیئت انتخاب را برمی‌دارند و حذف می‌کنند!


فیلم یک طبقه و نیم


بازهم به‌عنوان تهیه‌کننده فیلم را متعلق به خودم می‌دانم


آزادی درباره برگزاری جشنواره سی و نهم فجر در شرایط کرونایی امروز کشور گفت: من این روزها روند ادامه ساخت فیلم‌انیمشن «آرش کمانگیر» را پیگیری می‌کنم و در این شرایط کرونایی سراغ ساخت و همکاری با هر فیلمی نمی‌روم. الان هم به عنوان فیلمبردار سراغ کار تازه‌ای نرفته‌ام. ضمن اینکه با همه اما و اگرها بازهم «طبقه یک و نیم»  را با متعلق به خودم می‌دانم چون تهیه‌کننده آن هستم.


وی همچنین گفت: وقتی از جشن و جشنواره حرف می‌زنیم یعنی یک تجمع مردمی. با این وضعیت ما چطور می‌توانیم جشنواره‌ای برپا کنیم اما در آن حضور نداشته باشیم یعنی رویدادی که در آن خبری از شکل همیشگی فیزیکی، لذت و تماشای فیلم، باهم بودن‌ها و ... نباشد. جشنواره فجر به صف‌‌بستن‌های سینمای مردمی وابسته است که برای ما نیز نوستالوژی است.


این شکل از برگزاری را قبول ندارم


وی تأکید داشت: شاید الان صرفا بخاطر «بودن» است که می‌خواهند جشنواره فجر را برپا کنند. هرچند من برپایی این سبک از برگزاری را در شرایط کنونی قبول ندارم. در زمانی که بچه‌های سینما محتاج نان شب‌شان هستند چرا باید این پول را صرف برگزاری جشنواره کنیم؛ به قول معروف این شیوه در کت من نمی‌رود. البته  این نظر من است.


فیلم یک طبقه و نیم


تهیه‌کننده «طبقه یک و نیم» یادآور شد: جشنواره فجر به دیدار و نقد و لحظات مفرح دورهمی سینمایی‌ها اعتبار دارد. برگزاری‌اش نه اینقدر محدود  جالب‌توجه است و نه اینکه بخواهیم چهارزانو و در خانه پیگیر اخبار آن باشیم.


آزادی اعتقاد داشت: احساس می‌کنم جشنواره فیلم فجر امسال یک جور خاصی است. شاید هم به خوبی برپا شود اما ممکن است خیلی مسائل را تحت شعاع قرار دهد.


در این اپیدمی کمی صبر می‌کردند


این فیلمبردار سینما با تأکید بر ریسک برگزاری این شیوه از جشنواره فجر، گفت: دولت در برگزاری فجر سی‌ونهم ریسک می‌کند اما در کلیت ممکن است ضربه‌اش را فیلم‌ها بخورند. به نظرم در اپیدمی وحشتاک کرونای کنونی باید در برپایی این رویداد سینمایی صبر پیشه می‌کردند.


فیلم «طبقه یک و نیم»


لازم به یادآوری است؛ فیلم سینمایی «طبقه یک و نیم» به کارگردانی نوید اسماعیلی و نویسندگی حسین نمازی، یک کمدی اجتماعی با فضایی خاص است که اولین اثر سینمایی نوید اسماعیلی در مقام کارگردان محسوب می‌شود و داستان آن در یک کارخانه می‌گذرد که مدیر مالی آن یک روز با ورود به محل کار، متوجه اتفاقاتی غیرمنتظره می‌شود و همین سرآغاز ماجراهای مختلف فیلم است.


مهدی هاشمی، صحرا اسدالهی، سیروس همتی، خسرو احمدی، قاسم زارع، شهره سلطانی، بهروز پناهنده، مهران رجبی، امیرمحمد متقیان، اسدالله یکتا، اصغر حیدری، مهدی موسوی، مریم فرجی و رامتین پورقاسمیان همراه با مانی سقاباشی به‌عنوان بازیگر خردسال، ترکیب بازیگران این فیلم هستند.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب