دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 دی 1399 - 09:24
دانستنی‌های علمی/ 92؛

چرا بعضی نوزادان با ماه گرفتگی به دنیا می‌آیند؟/ جواب دانشمندان چیست؟

بررسی‌ها حاکی از آن است که دلیل بروز ماه‌گرفتگی روی پوست نوزادان ارثی نیست.
کد خبر : 556865
lmlm.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، تقریباً تمام نوزادان تازه به دنیا آمده نوعی ماه‌گرفتگی روی بدن خود دارند. ماه‌گرفتگی پوستی ارثی نیست اما در برخی موارد خاص به جهش ژنتیکی مرتبط می‌شود.


البته این جهش ژنتیکی از والدین به فرزند نمی‌رسد. به طور کلی، ماه‌گرفتگی پوستی به دلیل رگ‌های خونی غیرطبیعی، گسترش سلول‌های عصبی و تنگ شدن رگ‌های خونی به وجود می‌آیند.


یکی دیگر از دلایل ظهور ماه‌گرفتگی روی پوست تجمع سلول‌های رنگدانه‌ای بیش از حد رشد کرده است. ماه‌گرفتگی یا خال مادرزادی لکه‌های بنفش، آبی، قرمز و قهوه‌ای هستند که روی صورت و بدن نوزادان دیده می‌شوند. 


دانشمندان از علت ایجاد نشانه‌های مادرزادی مطمئن نیستند


در طی سال‌ها علم پیشرفت‌های زیادی داشته است، اما هنوز نمی‌تواند جواب همه سوال‌های ما را بدهد. نشانه‌ها و خال‌های مادرزادی از همین دسته هستند و هنوز هم جامعه دانشمندان نتوانسته به پاسخی قطعی در مورد علت شکل‌گیری آن‌ها دست یابد.


برخی بر این باورند که نشانه‌های مادرزادی عروقی نتیجه «شاهرگ‌های غیرطبیعی» هستند در حالی که نشانه‌های رنگی نتیجه «رشته‌ای از سلول‌های رنگدانه‌دار» هستند. این موضوع دلیل نوع رنگ این نشانه‌ها را بیان می‌کند و نه دلیل شکل‌گیریشان را. این بخشی از مسئله است که دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند پاسخی قطعی برای آن بیابند.


انتهای پیام//4021


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب