دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 دی 1399 - 10:59
مدیر تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد؛

پرداخت شهریه با وام، بدون ضامن!

مدیر تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از ارائه وام تجهیزات و مسکن در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
کد خبر : 556180
50367.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، ظهور شرایط کرونایی غیر از تغییرات گسترده اجتماعی، از تعطیلات گسترده در بازه‌های مختلف زمانی تا هدایت آموزش‌ها به سمت الکترونیکی، در عرصه اقتصادی هم شرایط را برای خانواده‌ها و دانشجوها سخت‌تر کرد. اتفاقی که سبب شد دانشگاه آزاد اسلامی هم با در نظر گرفتن این موقعیت، تسهیلات و خدمات بیشتری را در حوزه شهریه به دانشجویان خود ارائه کند. به‌عنوان مثال امکان تقسیط شهریه در سه قسط برای دانشجویان فراهم شد و منابع داخلی دانشگاه برای اعطای وام به دانشجویان هم به کار گرفته شد تا تعداد افراد بیشتری بتوانند با حداقل دغدغه‌های مالی همان‌گونه که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز وعده داده بود، تحصیل خود را در شرایط کرونایی ادامه دهند.


ارائه وام‌ها و تسهیلات مالی به دانشجویان موضوع گفت‌وگوی اینترنتی چند روز قبل صفحه آزاد 99 با سیدهادی سیدفضلی، مدیر تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بوده که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در ادامه مطالعه کنید.


سیدفضلی روز گذشته در گفت‌وگویی از اعطای تسهیلات 600 میلیون ریالی به کارکنان و اعضای هیات‌علمی این دانشگاه خبر داده و گفته براساس الحاقیه تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی و بانک ملی، سقف تسهیلات وام 40 میلیون تومانی کارکنان دانشگاه با همان نرخ و مدت بازپرداخت، به 60 میلیون تومان افزایش یافت.


پیش از اجرای این الحاقیه، سقف تسهیلات اعتباری بانک ملی به‌صورت پلکانی برای کارمندان قراردادی کارمعین 20 میلیون تومان، کارمندان رسمی 40 میلیون تومان و اعضای هیات‌علمی 60میلیون تومان بود. در راستای ارائه تسهیلات رفاهی به کارکنان و اعضای هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی، سقف تسهیلات پرداختی به تمامی کارمندان اعم از قراردادی و رسمی به 60 میلیون تومان افزایش یافته است و همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند براساس ظرفیت اعلام‌شده از سوی سازمان مرکزی، افراد واجد شرایط را جهت اخذ وام بانک ملی و انجام مراحل اداری به صندوق رفاه دانشجویان و تسهیلات اعتباری دانشگاه آزاد اسلامی معرفی کنند.


در آستانه آغاز امتحانات ترم هستیم اما با وجود ارائه درخواست نتوانستیم وام موردنیاز خود را دریافت کنیم. علت چیست؟


همه دوستانی که در دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنند باید با قوانین و مقررات آموزشی و مالی دانشگاه آشنایی کامل پیدا کنند. برخی از این موضوعات عدم اطلاع‌رسانی یا ضعف در حوزه ما و سایر حوزه‌ها در امر اطلاع‌رسانی دقیق‌تر بوده است. برای دانشجویان جدیدالورود سال99 در جلسه نودانشجویان که برگزار شد، قول دادیم که امکان دریافت تسهیلات از بدو تحصیل میسر شود. این هم با پیگیری ریاست محترم دانشگاه بود که دانشجویان دغدغه پرداخت شهریه نداشته باشند. ما سه دسته از تسهیلات را در اختیار دانشجویان قرار دادیم که تسهیلات مربوط به صندوق رفاه دانشجویان هستند. این تسهیلات از طریق صندوق رفاه، منابعی که از طریق وزارتخانه‌های علوم و بهداشت اعطا می‌شود، منابعی هم از طریق بانک‌های عامل که با آنها تفاهمنامه داریم در اختیار این عزیزان قرار داده می‌شود. امسال به جهت شیوع بیماری کرونا از بدو تحصیل امکان دریافت تسهیلات میسر شد که درحال‌حاضر از همه بانک‌ها و منابع مالی داخلی می‌توانند دریافت کنند و هم از وزارت علوم می‌توانند تسهیلات موردنظر خود را دریافت کنند.


وام‌های بانکی چند بار در طول تحصیل ارائه می‌شود؟


وام‌های بانکی یک‌بار در طول تحصیل اعطا می‌شود و تقریبا کل دوره تحصیل را کاور می‌کند. درحال‌حاضر 4 بانک به دانشجویان وام می‌دهند. هدف ما این بود که در دوره تحصیل دانشجو بتواند از مساعدت‌های مالی استفاده کند. البته یک بخشی از آن مالی بانک است مثلا می‌تواند 10 میلیون تومان از بانک‌های عامل بگیرد و مابقی را می‌تواند از منابع مالی داخلی دانشگاه بگیرد و اینها هیچ‌کدام به‌صورت بهره نیست و فقط کارمزد تسهیلات را پرداخت می‌کنند. تاکید می‌کنم دانشجو امکان اینکه کل دوره تحصیل را از طریق ترکیب دو یا سه تسهیلات کل آن را به‌صورت تسهیلات صندوق رفاه تحصیل کند، دارد.


ماجرای تقسیط اقساط این ترم چه بود؟ برای همه دانشجویان اتفاق افتاد؟


شرایطی برای دانشجویان درنظر گرفته شد که بدون نیاز به ضامن و به جهت کمک به دانشجویان برای میزان شهریه‌ای که پرداخت نشده بود، این امکان را گذاشتیم که آن را در سه قسط پرداخت کنند. این امر با کمک و همکاری امور مالی دانشگاه انجام شده و دانشجویان می‌توانند شهریه خود به‌صورت یک‌جا پرداخت کنند.


آیا برایشان دیرکرد تعلق گرفت؟


 به‌هیچ‌عنوان دیرکرد ندارند.


آیا دانشجو یک‌جا می‌توانست پرداخت کند؟


 اینجا سیاست خودش است که در یک تا سه مرحله پرداخت خود را انجام دهد.


برخی دانشجویان می‌گویند آخرین قسط ما بهمن‌ماه است اما سیستم برای ما باز نمی‌شود.


نگرانی‌ای در این زمینه وجود ندارد. از آنجا که دانشجویان از درگاه پرداخت مشکل داشتند، برای تسهیل کار این دوستان هفته گذشته با همکاران سامانه آموزشیار جلسه داشتیم که این مساله را حل کردند. از دوستان خواهش کردیم که مشکل این دوستان که به‌صورت بستانکار نوشته شده، حل کنند. سامانه آموزشیار این قول را داد و نهایتا برای کارت امتحان و موارد دیگر قطعا یکی دو روز آینده این مشکل حل می‌شود.


بچه‌هایی برای وام بانکی اقدام کرده‌اند و بانک هم موافقت کرده ولی هنوز پرداخت نشده و درخصوص پرداخت شهریه هنوز مشکل دارند.


قبلا هم از دانشجویان درخواست کردیم که حتما از تسهیلات منابع داخلی دانشگاه که نه تضامینی برای آن درنظر گرفتیم و نه یک بروکراسی اداری برای آن وجود دارد، از آن استفاده کنند. نکته بعد اینکه با بانک‌ها به‌صورت آنلاین در ارتباط هستیم. اعطای تسهیلات بانک به این شکل است که دانشجوی ما مستنداتی که بانک نیاز دارد در اختیارشان می‌گذارد و بعد از اینکه بانک صحت‌سنجی این مدارک را انجام داد -یعنی پروسه در حوزه بانک انجام می‌شود- زمانی که پرونده تسهیلاتی از منظر بانک کامل شد، اگر از نظر بانک گزینه تکمیل پرونده ثبت شود که ممکن است چند روز طول هم بکشد، ما اقدام می‌کنیم.


دانشجویان می‌گویند که پرداخت کرده‌ایم ولی برایمان هنوز بدهی زده‌اند.


‌باید به‌صورت آنلاین پنل پرداخت بانک را ببینیم، چون اگر پرداختی وجود داشته باشد هدف ما این است که مشکل مالی دانشجو تسهیل شود، ممکن است تقدم و تاخر بانکی به این موضوع داشته باشند.
 
وام‌های منابع داخلی دانشگاه در چه طول زمانی‌ای اعطا می‌شود؟


درخواست استفاده از وام‌های منابع داخلی در سامانه آموزشیار ثبت می‌شود. وام‌های داخلی به‌صورت میان‌مدت و کوتاه‌مدت 9 و 12 ماه است و پرداخت می‌شود. وام‌های بلندمدت داریم که هنوز در این سیستم قرار نگرفته است، بلندمدت که از منابع داخلی و 5 سال است. البته بستگی به اعتبارات هر واحد دانشگاهی دارد و اگر در ابتدا درخواست هم موافقت نشود در دوره تحصیل‌شان قطعا خواهد شد.


درخصوص تقسیط شهریه شرایط چگونه است؟


تقسیط سه قسط مربوط به حوزه امور شهریه دانشگاه بوده و بحث وام مطرح نیست. تقسیط شهریه مربوط به امور مالی دانشجویان و به‌صورت سیستمی اعمال شده است. برای دانشجویی درخواست وامی در جریان بوده و یا بدهی آن مشخص نبوده که نتوانستند این کار را انجام دهند. سیستم به این شکل بود که هرکسی که بدهکار بود تقسیم بر سه قسط شده و برای سه قسط درج شده است.


مشکلات ثبت درخواست‌های وام و تقسیط شهریه قابل‌پیگیری است؟


بله، در حوزه صندوق رفاه دانشجویی درمورد وام‌ها اگر دوستانی با این مشکل روبه‌رو هستند می‌توانند با این شماره‌ها 47916342-47916347-47916353 تماس بگیرند که دوستان در تایم اداری از 7:30 تا 17:10 پاسخگو هستند.


بیشترین دغدغه‌ای که بچه‌ها دارند این است که برای وام اقدام کرده‌اند ولی در ادامه اتفاقی نیفتاده است. ممکن است از مشکلات آموزشیار باشد؟


فکر نمی‌کنم. در حوزه تسهیلات بانکی وقتی دانشجو درخواستی می‌دهد درخواستش به‌ بانک ارسال می‌شود. تعدادی نامه که برای پیگیری این موضوع آن هم به‌صورت آنلاین و لحظه‌ای انجام می‌شود، ارسال کرده‌ایم. واقعا ما واریزی در بانک ملی نداشتیم. دوستان باید تایید پرداخت داشته باشند. اگر موردی که پرونده تکمیل زده و بانک تایید پرداخت زده باشد، ممکن است اشکالی در این بین وجود داشته باشد که اگر موردی باشد، اعلام کنند تا رهگیری کنیم.
 
کدام وام‌های دانشجویی ضامن نمی‌خواهد؟


فقط منابع داخلی دانشگاه نیازی به ضامن ندارند. همه بانک‌ها ضامن می‌خواهند، چراکه شرایط و قوانین و مقررات نظام بانکی است. تسهیلات پرداختی از طریق تسهیلات بانکی مثل مهرایران و رسالت با یک ضامن انجام می‌شود، یعنی خود دانشجو اگر حساب بانکی داشته باشد می‌تواند ضامن خودش شود.


ثبت وام‌های صندوق رفاه وزارت علوم مشکل دارد؟


یک‌سری تغییرات در سامانه آموزشیار داشتیم و تغییراتی هم در سایت وزارت علوم داشتیم، به همین جهت ثبت‌نام آن از یک ماه پیش شروع شد و تا 99.10.10 ادامه داشت. به جهت اینکه این مشکلات مرتفع شد، از 99.10.10 هم دوباره باز شد و تا زمان امتحانات ادامه دارد. دانشجویان دقت کنند تسهیلاتی که از سوی صندوق رفاه وزارت علوم است برای پس از فراغت از تحصیل است یعنی پس از اینکه تحصیل دانشجو تمام شد اقساط آن شروع می‌شود. نسبت به هر مقطع تحصیلی مبالغ فرق می‌کند. در مقطع کاردانی مبلغ یک میلیون تومان در 4 نیمسال به دانشجویان پرداخت می‌شود. در تحصیلات کارشناسی پیوسته 8 نیمسال است که یک میلیون تومان پرداخت می‌شود و فکر می‌کنم 50درصد شهریه دانشجویان را تامین می‌کند. دانشجویان کارشناسی‌ارشد اگر ناپیوسته باشند، دو میلیون با 4 نیمسال پرداخت می‌شود و اگر پیوسته باشند تا 12 نیمسال پرداخت می‌شود و در سایت وزارت علوم دستورالعمل موجود است.


آیا امکان ارائه وام مسکن هم وجود دارد؟


به‌زودی تغییراتی در منابع داخلی ایجاد می‌کنیم که انواع مختلف تسهیلات در اختیار دوستان قرار خواهد گرفت. وام مسکن و وام ازدواج داریم که مبالغ آن درحال تغییر و قابل‌توجه است. وام مسکن قبلا مبالغش کم بود که دراختیار دوستان قرار می‌گرفت. درصدد هستیم براساس مصوبه‌ای که از سوی هیات‌امنا تایید می‌شود این وام تا مبلغ 20 میلیون تومان افزایش یابد و از طریق منابع داخلی که در اختیار بانک‌های عامل است با کارمزد دو درصد اعطا شود.


درحال حاضر ثبت‌نام وام‌ها ازطریق آموزشیار ارائه می‌شود؟


در سیستم آموزشیار می‌تواند برای هر بانکی به‌راحتی ثبت‌نام کند. جدیدالورودها از سیستم آموزشیار است تا دانشجویان قدیمی و ورودی‌ها ازطریق آموزشیار باشد. الان همه ازطریق سامانه آموزشیار انجام می‌شود. سامانه ساجد برای بانک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.


آیا دانشجویان ترم یک  هم می‌توانند از وام‌ها استفاده کنند؟


بله. همه دانشجویان از ترم یک می‌توانند در سامانه آموزشیار ثبت‌نام کنند.


هر دانشجویی که مشکل شهریه داشته و الان در سامانه ثبت‌نام کند امکان پرداخت شهریه به‌وسیله وام منابع داخلی وجود دارد؟


یک‌روزه این کار تایید می‌شود و بعد پس‌فردا می‌تواند امتحانش را بدهد. در سامانه آموزشیار بخش صندوق رفاه دانشجویی، گزینه درخواست وام را کلیک کرده و درخواست وام کند. تاییدیه توسط همکاران واحدها انجام می‌شود. اگر کاری پیش نرفته، مشکل از همکاران است تا خود سیستم. ممکن است واحد دانشگاهی داشته باشیم که هنوز در سامانه آموزشیار نباشد، وگرنه سیستم آموزشیار مشکلی ندارد.


یک زمانی، سیستم تیکتینگ داشتید. الان وجود ندارد؟


بله، یک مدت داشتیم، ولی بعد دیگر آن را ندیدیم. نمی‌دانم دیگر چه اتفاقی افتاد. دانشجویان در سامانه آموزشیار می‌توانند درخواست بدهند، اگر نشد به تیکتینگ پیغام بگذارند. آدرس تیکتینگ در سایت دانشگاه موجود است. دانشگاه انواع تسهیلات دارد و دوستان در جریان باشند که هر سه‌نوع  تسهیلات را بگیرند و آن را مدیریت کنند. برای اینکه اگر امروز وام میان‌مدت برای دو ترم می‌گیرند، ترجیحا وام‌های کوتاه‌مدت یا میان‌مدت یا بلندمدت را درخواست بدهند، باید این را مدیریت کنند؛ یعنی به‌جای اینکه همه شهریه را در دوره تحصیل بدهند می‌توانند تا پنج سال بعد از فارغ‌التحصیلی هم پرداخت کنند.


چرا استفاده از وام داخلی را راه‌اندازی نمی‌کنید؟


دانشجوی واحد علوم‌وتحقیقات داشتیم که از دانشجویان قدیمی ما است و قبلا می‌خواست از درخواست تسهیلاتش استفاده کند. از زمانی که سامانه آموزشیار آمده، این کانورت اطلاعات شده و درخواستش در یک بازه زمانی نیامده بود. شاید این دسته از عزیزان مشکل داشته باشند. وقتی در سامانه آموزشیار تعریفی برای اعطای تسهیلات یا خدمتی را درنظر می‌گیریم، این مساله جاری و ساری خواهد بود.


تفاوت اقساط وام‌های بانکی در چیست؟


هدف کلی این بود که به‌صورت یکسان و استاندارد یک دستورالعمل کلی برای ارائه تسهیلات باشد. هر بانکی قوانین خاص خود را دارد. اعطای تسهیلات در بانک مهر ایران با کارمزد سه‌درصد انجام می‌شود. شرایط و ضوابط مثل بانک رسالت است که فقط کارمزد سه‌درصد است. سقف اعتبارات یکسان است، اما کارمزد در بانک ملی و صادرات طبق ضوابطی که بانک‌ها در اختیار دارند 8 درصد است.


درخواست وام 20میلیونی از بانک ملی داشتند، که گفتند شده 15 میلیون. آیا وامی کم شده؟


خیر، وامی کم نشده. ممکن است برای کسی کم شده و این اتفاق افتاده باشد، به‌دلیل اینکه دانشجو درخواست وام 20میلیونی داده که همکاران دیدند نیازمندی شهریه ایشان بیشتر از 15 میلیون نخواهد بود و به اندازه میزان شهریه به ایشان وام تعلق می‌گیرد.


برای وام وزارت علوم پیگیری کرده‌اند، ولی هنوز نیامده است.


درخصوص وام‌های وزارت علوم ثبت‌نام شروع شده و هنوز به زمان پرداخت نرسیده است. معمولا از پانزدهم شروع به ثبت‌نام می‌کردند، ولی این ترم به‌دلیل کرونا و مشکلاتی که وجود داشت ثبت‌نام از تاریخ پانزدهم شروع شده و تا سی‌ام ادامه دارد و بعد از درخواست‌ها پرداخت می‌کنند.


درحال حاضر وامی برای  خرید تبلت یا لپ‌تاپ وجود دارد؟


پیگیری کردیم که وام تجهیزات داشته باشیم. امیدواریم تا یک‌ماه آینده با بانک‌ها به یک نقطه مشترک برسیم. پیگیر این موضوع هستیم و مبلغ آن حدود 10 میلیون تومان است.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب