دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یافته جدید دانشمندان؛

ابتلا به کرونا منجر به خونریزی‌های کوچک مغزی می‌شود

محققان در انستیتوی ملی سلامت در آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که بیماری «کووید ۱۹» منجر به خونریزی‌های کوچک در مغز بیماران می‌شود.
کد خبر : 553583
1.jpg

به گزارش گروه علم، فناوری دانش‌بنیان خبرگزاری آنا، محققان در انستیتوی ملی سلامت در آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که بیماری «کووید ۱۹» منجر به خونریزی‌های کوچک در مغز بیماران می‌شود.


دانشمندان نتیجه جدیدترین بررسی‌های خود از تأثیر ابتلا به ویروس کرونا بر مغز را روز چهارشنبه در نشریه علمی «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر کردند. آن‌ها بافت‌هایی از ساختار معروف به «پیاز بویایی» (Olfactory bulb) و ساقه مغز ۱۹ بیماری را که بین ماه‌های مارس و ژوئیه سال گذشته میلادی در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند بررسی کردند.


ساقه مغز قسمتی از دستگاه عصبی مرکزی است که در بخش پائینی مغز قرار داد. وظیفه ساقه مغز کنترل تنفس و ضربان قلب است. «پیاز بویایی» نیز ساختاری است که در قسمت جلوی مغز قرار داد و به حس بویایی و تشخیص بوها کمک می‌کند.


دانشمندان با انجام تصویرسازی تشدید مغناطیسی (ام آر ای) بر روی بافت‌های متعلق به ۱۹ بیمار جان‌باخته بر اثر ابتلا به «کووید ۱۹» دریافتند که این بافت‌ها به شکلی غیرعادی آسیب دیده‌اند. به گفته محققان انستیتوی ملی سلامت آمریکا دلیل آسیب‌های وارده به بافت‌های «پیاز بویایی» و ساقه مغز خونریزی‌های کوچک در این بافت‌ها بر اثر پاره شدن رگ‌های کوچک بوده است. خونریزی‌های کوچک این‌چنینی می‌تواند واکنش سیستم ایمنی بدن را به دنبال داشته باشد. این در حالی است که در بافت‌های بررسی شده اثری از ویروس «سارس کوو ۲» (SARS-CoV-2) که عامل بیماری «کووید ۱۹» است یافت نشد.


محققان انستیتوی سلامت آمریکا به همین دلیل نتیجه گرفته‌اند که آسیب‌های وارده به «پیاز بویایی» و ساقه مغز بیماران بر اثر حمله مستقیم ویروس کرونا به این بافت‌ها پدید نیامده است. آن‌ها از واکنش التهابی بدن به ویروس کرونا به عنوان عامل احتمالی آسیب‌های وارده به بخش‌هایی از مغز بیماران یاد کرده‌اند.


دانشمندان امیدوار هستند که درک بهتر از سازوکار واکنش بدن انسان به ویروس کرونا بتواند به آن‌ها برای معالجه بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» کمک کند. بیماری همه‌گیر «کووید ۱۹» هر چند از اساس یک بیماری دستگاه تنفسی محسوب می‌شود اما مبتلایان ممکن است از اختلالات عصبی مانند سردرد، روان آشفتگی، اختلال شناختی، گیجی، خستگی و لطمه به حس بویایی نیز رنج ببرند. بیماری «کووید ۱۹» همچنین ممکن است منجر به سکته مغزی و دیگر آسیب‌های عصبی بشود.


پیش از این نیز نتیجه چند تحقیق نشان داده بود که بیماری «کووید ۱۹» ممکن است واکنش التهابی و آسیب‌های عروقی را به دنبال داشته باشد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب