اعداد شاخص آلودگی هوا چه می گویند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و صنعتی همواره مهمانی ناخوانده است و تبعات بسیار زیادی برای سلامتی انسانها و سایر جانداران دارد. اگرچه در کلان شهرهای کشورمان معمولا آلودگی هوا در تمام ایام سال وجود دارد ولی این معضل با سرد شدن هوا در فصول پاییز و زمستان تشدید میشود. کارشناسان هواشناسی برای بیان کیفیت هوا از اعداد مشخصی استفاده میکنند که به آن شاخص ارزیابی کیفیت هوا نیز میگویند.
مفهوم شاخص آلودگی هوا
از آنجایی که کیفیت هوا اهمیت بهسزایی در سلامت شهروندان دارد مراکز بهخصوصی در سطح شهر با اندازهگیری معیارهای مشخصی شاخص آلودگی هوا را بیان میکنند. طبق استاندارد بینالمللی شاخص آلودگی هوا بین اعداد ۰ تا ۳۰۰ تقسیم میشود. اگر این شاخص اعدادی بین ۰-۵۰ را نشان دهد وضعیت هوا در محدوده هوای پاک قرار دارد. محدود ۱۰۰-۵۱ به عنوان هوای سالم نامگذاری شده و تنفس در این هوا ممکن است برای کسانی که دچار بیماریهای تنفسی هستند مشکلات مختصری را ایجاد کند.
پس از دو گروه عنوان شده محدوده هوای ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد که اعداد آن بین ۱۵۰-۱۰۱ است. گروههای حساس به افرادی گفته میشود که مبتلا به بیماریهای ریوی مانند آسم و بیماریهای قلبی هستند. چنین هوایی ممکن است برای کودکان و سالمندان نیز مشکلات تنفسی ایجاد کند.
محدودههای ۲۰۰-۱۵۱ به عنوان هوای ناسالم، ۳۰۰-۲۰۱ بسیار ناسالم و ۵۰۰-۳۰۰ وضعیت خطرناک نامیده میشود. در این سه دسته همه گروههای سنی با هر وضعیت جسمانی در خطر قرار دارند و آلودگی هوا میتواند به شدت سلامت آنها را تهدید کند.
در کشورهای مختلف دنیا برای سنجش کیفیت هوا معمولاً میزان ذرات معلق شامل اوزون، دیاکسید گوگرد، مونوکسید کربن و دیاکسید نیتروژن در هوا را با دستگاههای خاصی اندازهگیری میکنند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/