اسمولول؛ موارد مصرف، عوارض جانبی
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از mayoclinic، اسمولول دارویی است که برای کنترل ضربانهای سریع قلب یا ریتمهای غیرطبیعی قلب استفاده میشود.
این دارو همچنین برای درمان ضربان قلب سریع و فشار خون بالا در حین و بعد از جراحی نیز تجویز میشود.
اسمولول یک بتابلاکر است که با تأثیر بر پاسخ به تکانههای عصبی در قسمتهای خاصی از بدن مانند قلب کار میکند و عملکردش منجر به کندتر شدن ضربان قلب و کاهش فشار خون میشود.
نکات مهم در مصرف اسمولول
- هیچ اطلاعاتی در مورد رابطه سن و اثرات اسمولول در بیماران سالمند در دسترس نیست ولی با این حال بیماران مسنی که به مشکلات کلیوی مرتبط با سن مبتلا هستند ممکن است برای مصرف این دارو نیاز به تنظیم دوز داشته باشند.
- مشخص نیست که این دارو از شیرمادر به نوزاد منتقل میشود یا خیر ولی بهتر است بیمار پیش از مصرف این موضوع را به پزشک معالج اطلاع داده شود.
- استفاده همزمان این دارو با داروهایی همچون کلونیدین، لاکوزامید، سیپونیمود، ایوهگزول و وراپامیل توصیه نمیشود.
- بیمارانی که سابقه ابتلا به بیماریهای تنفسی را دارند پیش از مصرف این دارو باید موضوع را به پزشک معالج اطلاع دهند.
عوارض جانبی اسمولول چیست؟
تاری دید، گیجی، ضعف، سبکی سر، تعریق زیاد و خستگی یا ضعف غیرمعمول از عوارض شایع مصرف این دارو است که در صورت مشاهده هر یک از این موارد موضوع باید به پزشک معالج اطلاع داده شود.
توقف ضربان قلب، تورم صورت و انگشتان دست و پا، خستگی مفرط و از دست رفتن فشار خون و نبض از نشانههای مصرف بیش از اندازه یا اوردوز دارو است که در این صورت بیمار هر چه سریعتر باید تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرد.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/