دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس واحد مشهد در کاشمر:

دیکتاتور مصلح نداریم

عدالت‏خواهی، استقلال طلبی و آ زادیخواهی و روحیه پرسشگری دانشجویان باید پاس داشته شود. عدالت جویی لازمه فضای دانشگاه است، ما مسئولان دانشگاه کاتالیزور هستیم، باید شرایط را برای طرح مسایل دانشجویان فراهم کنیم، دانشجو باید حرف‏‌هایش را با رعایت ادب و فهم و بدور از تعصب بزند.
کد خبر : 55007

به گزارش خبرنگار آنا، این سخنان را دکتر عباس شیخ ‏الاسلامی در جمع دانشجویان واحد کاشمر عنوان کرد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی که به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان واحد کاشمر در این واحد حاضر شده بود، با تبریک بزرگداشت روز دانشجو گفت: به نظر شما ایران در ۱۵۰ سال اخیر چه وضعیتی داشت؟ آیا می‌‏دانید در زمان ناصرالدین شاه چه وضعیتی داشتیم؟ در کل کشور دوتا حقوقدان و مهندس هم نداشتیم، امثال امیرکبیر هم کشته می‌‏شدند، ناصرالدین شاه در اولین سفرش به فرنگ آنجا را با ایران مقایسه می‌‏کند، جویای راز پیشرفت آن‌ها می‌‏شود، پاسخ می‌‏شنود که در آنجا قانون است، استبداد نیست و پارلمان ملاک است. وی تصمیم می‌‏گیرد فردی حقوقدان را از فرانسه به ایران بیاورد.


شیخ‏ الاسلامی با بیان این مهم که حقوقدانی به نام کنت با حق الزحمه ‏ای بالا استخدام دربار قاجار می‌‏شود، اظهار کرد: کنت متذکر می‌‏شود که زیرساخت‏ های لازم برای وضع قانون وجود ندارد، شاه امر به دارالشورا می‌‏کند، اعضای این مجموعه توسط شاه منصوب شده بودند، کنت با این حال قوانینی برای پلیس و سایر جا‌ها وضع می‌کند. اولین پلیس قوی را در ایران تشکیل می‌‏‏دهد. دارالشورا نوعی ادای دموکراسی بود. در پی فعالیت او، اراذل و اوباش دخترش رادزدیدند، فکر کرد پول می‌خواهند، ربایندگان گفتند از ایران برو و او هم بدون اطلاع شاه از ایران رفت.


دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی سپس به بررسی انقلاب مشروطه پرداخت و افزود: این انقلاب هدفش مشروط کردن شاه به پارلمان و همچنین تشکیل عدالتخانه بود. از‌‌ همان ابتداء شاهد نوعی دعوا میان منورالفکران و روشنفکران از یک سو و روحانیت و موافقان سنت از دیگر سو هستیم. این اختلاف به تعبیری باعث ظهور رضاخان شد. در این اختلاف به دنبال خود باعث ناامنی شد. مردم امنیت می‌‏خواهند، امنیت از استقلال مهم‌تر است. رضا خان هم از فرصت استفاده کرد و حاکم شد. برخی می‌‏گویند؛ رضاخان دیکتاتوری مصلح بود، دانشگاه آورد و راه آهن و... آورد، ولی به نظرم میان دیکتاتوری و مصلح بودن تناقض است. وی هم روحیه ناصرالدین شاهی داشت که قصد داشت با یک پیشرفت وارداتی ایران را به سبک آتاتورک و حکومت ترکیه تغییر دهد.


شیخ ‏الاسلامی از منظر یک حقوقدان به وقایع دوران معاصر اشاره و عنوان کرد: دانشجویان عزیز پیشرفت وارداتی نیست، من و شمای دانشجو باید زحمت بکشیم، رضاشاه نه تنها موفق نبود که حتی کارش به تبعید کشیده شد. در دوران پسرش شاهد ظهور مصدق هستیم، باز هم شاهد اختلاف روشنفکران و روحانیت هستیم، شاهد دعوای مصدق و کاشانی هستیم. شاه بعد از کودتای ۲۸ مرداد دیکتاتوری ‏اش را بیش‌تر کرد که در ‌‌نهایت منجر به مسایلی نظیر شهادت این سه دانشجو شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر لزوم توجه به جایگاه تشکل ‏های دانشجویی خواهان افزایش سطح تحمل اعضای تشکل‏‌ها شد و یادآور شد: با هم مهربان‏‌تر باشید، در جاهای مختلف و در شبکه‏ های اجتماعی شاهد بی‏ احترامی میان حامیان طیف‏‌ها هستیم، نباید به همدیگر توهین کنیم، هر فردی در داشتن عقیده سیاسی ازاد است، توصیه می‌‏کنم همدیگر را تحمل کنید و متحد باشید. همین سه شهید که روز دانشجو به نام آنهاست دارای اعتقادات سیاسی مختلف بودند، اینان هدفشان اعتلای ایران و استقللال کشور بود، باید مدارا و گفتگو را تمرین کنیم. دانشجو باید راحت حرف و عقیده‏اش را بزند، باید بدون ترس حرفش را بزند، ما باید به تعبیر رئیس جمهور فضای دانشگاه به جای امنیتی به فضای امن تبدیل کنیم.


وی با ابراز این نکته که؛ خیلی خوشحالم که در میان شما دانشجویان عزیز هستم، تصریح کرد: مدت‏هاست که از من دعوت می‌شود به جمع شما بیایم، حال این توفیق با اندکی فاصله در بعد از شانزده آذر نصیب ما شد. البته اندکی تاخیر شد، روز دانشجو را به شما میزبانان تبریک ویزه عرض می‌‏کنم، دوستان خوبم بهترین دوران عمر همین دوران دانشجویی است، الان شاید اهمیت این روزهای دانشجویی را درک نکنید، ولی در آینده متوجه اهمیت این روز‌ها خواهید شد، امید از امروز خود ‌‌نهایت استفاده را بکنید. آینده مال شماست، شما را به سختکوشی توصیه می‌‏کنم.


این مسئول با توجه به مناسبت‏ های دهه آخر صفر به دانشجویان مطالعه سیره نبوی را توصیه کرد و گفت: جا دارد وفات نبی اکرم را تسلیت عرض کنم، ایشان نماد اخلاق هستند، ایشان حتی به فردی که به ایشان جسارت می‌کرد، واکنشی نشان نداد، حتی در زمان بیمار شدن فرد جسور حضرت به دیدار وی رفت. ایشان با این شیوه اخلاقی دین اسلام را گسترش داد، پیامبر اسوه ما هستند. در باره ایشان صحبت کردن ساده است، ولی بسان ایشان رفتار کردن سخت است.


شیخ‏ الاسلامی با تقدیر از واحد کاشمر در امر اخذ رشته به خصوص در مقطع دکترا، به بیان خاطراتی از دوران تحصیل خود و سختی‏های آن پرداخت و متذکر شد: سعی کنید هدف داشته باشید. به سن من که برسید آرزو‌هایتان کمتر از خاطرات‏تان خواهد شد، الان شما آرزو‌هایتان بیشتر از خاطرات‏تان است. در حال حاضر شما در شرایط خوبی درس می‌خوانید، در روزگار ما تحصیل سخت بود. برای اعتلای ایران اسلامی تلاش کنید.


جعفری: مهر امسال شاهد پذیرش قریب ۴۰۰ دانشجوی جدید در ۷ رشته گرایش بودیم. سعی در افزایش رشته‌های مقاطع عالی داریم

سرپرست واحد کاشمر نیز در این نشست با بزرگداشت روز دانشجو گفت: باید یاد و خاطره شهدای دانشجو را پاس بداریم و روحیه استکبارستیزی خود را تقویت کنیم. به تعبیر مقام معظم رهبری باید دانشجویان ما به جای سیاست‏زدگی دارای فهم سیاسی باشند. دانشجو باید پیرامونش را ارزیابی کند، مسایل کشور و جهان را بررسی کند و بسان یک روشنفکر به نقد به پردازد و روشنگری کنند و در این میان هدفش کمک به کشور باشد.


دکتر محمد جعفری با توجه به تلاش دشمن در امر تفرقه افکنی و سلب آرامش در دانشگاه‏‌ها اظهار کرد: دانشجو باید زرنگ باشد، اتحاد و همبستگی کشور از دانشگاه باید شکل بگیرد، بحث وحدت تشکل‌ها مهم است، به تعبیر دکتر میرزاده تشکل‏‌ها باید پرچمدار وحدت باشند، نباید به علت اختلاف سلیقه‌ها همدیگر را محدود کنیم. در حال نزدیک شدن به دو انتخابات مهم هستیم، برای حضور حداکثری مردم باید تلاش کنیم.


وی از تصویب یک رشته دکترا و یک رشته کار‌شناسی ارشد جدید از مهر ۱۳۹۵ خبر داد و افزود: در مهر امسال شاهد پذیرش قریب ۴۰۰ دانشجوی جدید در ۷ رشته گرایش بودیم. سعی در افزایش رشته‌های مقاطع عالی داریم. این سمت‏‌ها فرصتی برای خدمتگزاری است.


دبیر انجمن اسلامی واحد کاشمر نیز در این جلسه با تشکر از حضور دکتر شیخ‏ الاسلامی به عنوان یکی از فعالین جامعه مدنی و شخصیت‌های طراز اول استان گفت: باید اذعان کنم که ایشان رابطه خوبی با جوانان دارند، دعوت ما را قبول کردند و بدون توجه به وضعیت آب و هوا در جمع ما حاضر شدند.


ابوالقاسم جلالی با بزرگداشت روز دانشجو و تقدیر از شهدای این روز اظهار کرد: حفظ انقلاب اسلامی باور ماست، ما حامی انقلابیونی نظیر آیت الله هاشمی رفسنجانی هستیم. نخواهیم گذشت تندرو‌ها بر علیه انقلابیونی نظیر ایشان فعالیت کنند. ما این روز‌ها در حال جنگ با تحجر و با بی‌فرهنگی هستیم.


بعد از سخنرانی دکتر شیخ ‏الاسلامی جلسه با طرح پرسش‏های دانشجویان ادامه یافت. در این بخش از نشست بیست سئوال در رابطه با؛ افزایش شهریه، مسایل رفاهی، انتخابات، تکریم دانشجو، مسایل آموزشی و دغدغه‏ های دانشجویی مطرح شد که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با سعه صدر و در فضایی دوستانه به تک تک سئوالات پاسخ داد. بنا به اظهار دبیر انجمن اسلامی دانشجویان واحد کاشمر مقرر شد سوالات در قالب مجموعه ‏ای همراه با پاسخ‏‌ها متشر شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب