دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1399 - 05:00

آمریکا خواستار تسریع توافق دولت افغانستان و طالبان شد

نماینده ویژه آمریکا در صلح افغانستان، خشونت و خونریزی در این کشور را محکوم کرد و از دولت و طالبان خواست به خواسته مردم احترام بگذارند و هرچه زودتر به یک توافق سیاسی برسند.
کد خبر : 549774
1.jpg

به گزارش گروه بین‌المللی خبرگزاری آنا، «زلمای خلیل‌زاد»، شامگاه شنبه در صفحه توئیتری خود، خبر کشته شدن شمار زیادی از بیگناهان غزنی را که بیشتر آنها کودکان بودند، جانگذار دانست و به خانواده‌های آنها تسلیت گفت.


وی که کشورش نزدیک به ۱۹ سال به افغانستان لشکرکشی کرده تا به زعم خود با تروریسم مبارزه کند، اعتراف کرد: کشتن و مرگ افغانها از جمله غیرنظامیان، بسیار معمول شده است.


نماینده ویژه آمریکا در صلح افغانستان افزود: ما سطح بالای خشونت‌های جاری را تقبیح و تمام آنهایی را که این گونه حملات وحشت‌آفرین و خونریز را انجام یا اجازه می‌دهند، محکوم می‌کنیم.


خلیل‌زاد ادامه داد: هدف آنها ایجاد تفرقه و استفاده از خشونت برای تضعیف افغان‌هایی است که به صلح، پایان دایمی خشونت، و یک افغانستان مرفه متعهدند. این دشمن باید نادیده گرفته شود.


وی اضافه کرد: ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که خشونت را کاهش دهند و به سرعت به سوی آتش بس بروند. با یکدیگر و با حمایت بین‌المللی، آنها باید همچنین در تمام کشور به خطرات مواد منفجر نشده و مین‌ها بپردازند تا حیات ارزشمند کودکان و بزرگسالان نجات یابد.


این مقام وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: با توافقنامه آمریکا – طالبان و اعلامیه مشترک ایالات متحده – افغانستان، حمایت گسترده بین‌المللی از صلح و آغاز مذاکرات بین افغان‌ها، از نظر شمار زیاد افغان‌هایی که به صلح و امنیت نیاز و آرزوی آن را دارند، جنگ و کشتن بین افاغنه مشروعیت خود را از دست داده است.


خلیل‌زاد مدعی شد: جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان باید به خواسته های مردم شان احترام بگذارند و هر چه زودتر به یک توافق سیاسی برسند. ایالات متحده در کنار مردم افغانستان ایستاده است.


این اظهارات نماینده آمریکا در حالی است که یکی از بندهای توافق طالبان و آمریکا، آزادی زندانیان طالبان است. اگرچه تعدادی از این زندانیان آزاد شده‌اند اما با تداوم خشونت، دولت افغانستان این روند را متوقف کرد.


«محمد اشرف غنی»، رئیس جمهور افغانستان، خواسته گروه طالبان و آمریکا را برای آزادی بیش از هفت هزار زندانی طالبان رد کرد و گفت که تا زمان پایان نیافتن جنگ و خشونت، هیچ فردی از طالبان آزاد نخوهد شد.


این خواسته طالبان از زبان «راس ویلسن»، سرپرست سفارت آمریکا در کابل هم شنیده شده بود که در بیانیه‌ای گفت آزادی زندانیان طالبان بخشی از توافق صلح آمریکا با طالبان است و نمی‌شود که بخشی از توافق را قبول و بخش دیگر آن را رد کرد.


رئیس جمهوری افغانستان هشدار داد اگر فرصت کنونی برای تامین صلح از بین برود، دیگر هرگز بدست نخواهد آمد و اگر طالبان صلح می‌خواهند باید دست از خشونت بردارند.


غنی از تداوم جنگ و خشونت به شدت انتقاد کرد و گفت دولت، هزاران زندانی طالبان را از بند رها کرد، اما این گروه در مقابل، خشونت‌ها را افزایش دادند.


رئیس جمهور افغانستان تأکید کرد پیش از رسیدن به نتیجه‌ای، هیچ زندانی دیگر طالبان آزاد نخواهند شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب