افزایش نرخ وقوع جرایم به دنبال فقر، بیکاری و تورم در جامعه
به گزارش گروه اجتماعی آنا، سردار سعید منتظرالمهدی در همایش ملی پیشگیری انتظامی از وقوع جرم گفت: بر اساس پژوهشهای انجام شده افزایش جرم روابط معناداری با کاهش امنیت و اعتماد اجتماعی دارد.
وی افزود: امنیت اجتماعی، سرمایههای اجتماعی و اعتماد عمومی نقش زیادی در بالندگی افراد جامعه دارد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با بیان اینکه توجه ویژه به پدیده جرم و کجروی از نان شب واجبتر است، تصریح کرد: باید در نیروی انتظامی بتوانیم اعتماد مردم را در سطح عمومی و نسبت به مسئولان جامعه ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: باید در ابتدا چیستی پدیدهها را بشناسیم تا بتوانیم راهکار صحیح پیشگیری از وقوع جرم را اجرا کنیم. جرایم چندوجهی هستند و برای شکلگیری جرایم علل متفاوتی مطرح است.
منتظرالمهدی با اشاره به علل وقوع جرایم مطرح کرد: اگر فقر، بیکاری و تورم در جامعه وجود داشته باشد نرخ وقوع جرایم نیز افزایش مییابد. همچنین اگر در خانوادهها عواطف شکل نگیرد زمینههای ارتکاب جرم در فرزندان افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در فرزندان طلاق و افرادی که در حاشیه زندگی میکنند، نرخ ارتکاب جرم بالا میرود و همچنین اگر آموزش در ابعاد مختلف به افراد داده نشود میتواند به وقوع جرم کمک کند.
معاون اجتماعی ناجا با اشاره به سه مؤلفه برای وقوع جرم و پیشگیری از آن اظهار کرد: فرصت و بستر انجام بزه یکی از مؤلفههای وقوع جرم است که باید آن فرصت برای بزهکار از بین برود و پلیس میتواند با حضور به موقع خودش مانع ایجاد فرصت برای مجرم شود.
وی ادامه داد: نترسیدن مجرمین از ارتکاب جرم یکی دیگر از زمینههای وقوع جرم است که وجود پلیس میتواند ترس از ارتکاب جرم را در تبهکاران ایجاد کند. همچنین آموزش همگانی در پیشگیری از وقوع جرم بسیار مهم است که به وسیله آن افراد جامعه در مییابند که فرصت را از تبهکاران بگیرند.
منتظرالمهدی گفت: به دلیل وجود مراکز مشاوره در کلانتریها 70 درصد پروندهها قبل از ارجاع به دستگاه قضایی بسته و به صلح و سازش منتهی میشود.
انتهای پیام/