جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع یک با سلول بنیادی مهندسیشده
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، گروه تحقیقاتی دانشگاه آریزونا با بهکارگیری نوعی روش ایمونوتراپی سرطان راهی جدید برای درمان دیابت نوع یک توسعه دادهاند. در این مطالعه دانشمندان سلولهای بنیادی را دستکاری کرده تا سلولهای نوع T را (که به سلولهای تولیدکننده انسولین در پانکراس آسیب میرسانند، از بین ببرند و بدینترتیب مانع از ابتلا به دیابت نوع یک شدند.
این تحقیقات روی موشها انجام شده و نتایج مثبتی داشته است. سیستم ایمنی بدن انسان مانند یک ماشین فوقالعاده قدرتمند است که سلولهای بنیادی متنوعی را تولید میکند تا در بدن گشت بزنند و باکتریها، ویروسها و مهاجمان بالقوه را از بین ببرند. با این حال گاهی اوقات اختلالاتی در این سیستم قدرتمند پیش میآید و به سلولهای سالم حمله میکنند که منجر به بروز بیماریهای خودایمنی میشود.
دیابت نوع یک از جمله بیماریهای خودایمنی است که در سنین پایین بروز میکنند. در این بیماری سلولهای T تمام سلولهای بتای موجود در پانکراس را از بین میبرند. سلولهای بتا مسئول تولید انسولین هستند و درنتیجه کمبود هورمون، بدن قادر به تنظیم سطح قند خون نیست. بدینترتیب مشکلاتی مرتبط با دیابت در فرد ظاهر میشود. حال گروه تحقیقاتی دانشگاه آریزونا روش نوینی کشف کردهاند تا مانع از ابتلای افراد به این بیماری خودایمنی شوند.
دانشمندان با استفاده از روشهای مهندسی سلول، سلولهای T را دستکاری کردهاند و حال این سلولها میتوانند سلولهای ایمنی ناکارامد را (که به سلولهای خودی بدن حمله میکنند)، شناسایی و از بین ببرند و بدینترتیب آسیبی به سلولهای بتا وارد نمیشود و فرد به دیابت نوع یک مبتلا نمیشود.
انتهای پیام/4021/پ
انتهای پیام/