فرزندان طلاق چگونه والدین خود را ملاقات میکنند؟
به گزارش خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، طبق ماده 1174 قانون مدنی در صورتی که زوجین طلاق بگیرند باید حق ملاقات برای فردی که حضانت طفل با او نیست فراهم شود.براین اساس در صورت طلاق حق ملاقات برای فردی که فرزند تحت نظر او نیست باید فراهم شود و جزئیات ملاقات با نظر دادگاه تعیین خواهد شد.قانون به هر یک از والدین گفته است خودشان باید درباره ملاقات فرزند با یکی از طرفین تصمیمگیری کنند، اما در صورتی که طرفین در خصوص زمان مکان و سایر جزئیات ملاقات اختلاف نظر داشته باشند دادگاه زمان و مکان ملاقات را بر اساس شرایط و مساله کودک تعیین میکند.
علاوه بر آن دادگاه زمان دیدار فرزند و برای هر یک از طرفین مشخص میکند و بر اساس نظر دادگاه این فرزند میتواند یک بار در هفته ،دو بار در هفته یا تنها در آخر هفته با والدین خود دیدار داشته باشد. همچنین فردی که حضانت طفل با او نیست نمیتواند بدون اجازه دیگری فرزند را از کشور خارج کند و در صورت انجام این کار باید حتماً با دادگاه مشورت شود تا دادگاه بر اساس مصالح کودک اجازه خروج از کشور را صادر کند.
البته سازمان بهزیستی کشور فضایی برای ملاقات فرزندان طلاق با والدین خود طراحی کرده است چراکه فضای دادگاهها، فضای مناسب روحی و روانی بر ای کودکان خردسال و فرزندان نیست و در این شرایط دیگر نیازی نیست تا کودکان در کلانتری و قوه قضاییه، پدر یا مادر خود را ببینند بلکه فضایی متناسب با شرایط روحی فرزندان کودک در بهزیستی طراحی شده و در اتاق بازی، تاب ، سرسره و چند اسباب بازی تعبیه شده تا بتواند بحران روحی کودک را کاهش دهد.
همچنین درصورت نیاز، مشاوره و روانشناس با کودک صحبت خواهد کرد و شرایط کودک را پایدار میکند. مشاور برخی موارد را برای کودک توضیح میدهد.
گفتنی است هنگام ملاقات فرزندان طلاق با والدین خود، نماینده دادگاه نیز حضور دارد و این ملاقاتها خارج از وقت اداری صورت میگیرد.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/