در جستوجوی تمساح/ آیا واقعا دریاچه چیتگر تمساح دارد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، چندی پیش یکی از گردشگران دریاچه چیتگر عکسی از روی آب گرفته بود که نشان میداد گونهای مانند تمساح یا الیگیتور فیش (ماهی سرسوسماری) در آب شنا میکند. همان زمان این گردشگر عکس را در اختیار یکی از نگهبانان شیفت شب دریاچه چیتگر قرار داد. بعد از آن موج تایید و تکذیب بر بودن و نبودن تمساح در دریاچه شدت گرفت، اما روزبهروز این خبر قوت گرفته است تا جایی که برای مدیریت شهری سرگرمی جدیدی بهوجود آورده و نهادهای مرتبط را درگیر خود کرده است. شنیدهها از آن حکایت دارد که امروز و فردا نیز جلسات کارشناسی برای صید و شکار احتمالی این جانور با استفاده از ابزار سونار (ردیابی صوتی) برگزار خواهد شد.
طی یک ماه گذشته شخصی اعلام کرد که در دریاچه چیتگر تمساح مشاهده کرده است که این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.کارشناسان و ماموران یگان محیط این دریاچه را پایش کردند و حتی دوربینهای آن را چک کردند چنین موجودی مشاهده نشد. مسوولان محیطزیست میگویند: «اگر تمساح در این دریاچه وجود داشت نیاز به شکار و حضور در خشکی داشت که طی این یک ماه هیچ مورد مشاهده نشده است ضمن اینکه پایش ها به صورت شبانه روز ادامه دارد.» البته یکی از مسوولان محیطزیست اشاره کرده است امکان دارد حیوان دیده شده بهخاطر جثه درشتش اردک ماهی باشد.
با این حال بهخاطر قوت گرفتن این موضوع طعمهگذاریهایی انجام شده تا اگر چنین موضوعی صحت دارد، هرچه سریعتر موضوع شفاف شده و امنیت شهروندان و آسایش خاطر آنها فراهم شود. این در حالی است که مجموعه تفریحی دریاچه چیتگر از چند روز قبل و بنا بر آنچه که بازبینی تجهیزات و جلوگیری از شیوع کرونا اعلام شد، تعطیل است و گردشگران اجازه ورود به محدوده دریاچه و تردد در اطراف آن را ندارند.
ما تمساحی مشاهده نکردیم
وقتی اتفاقی میافتد، همه چشمها به آتشنشانی است تا اینکه از امکانات، تجهیزات و تخصص خود برای پیشگیری و جلوگیری از مشکل بهوجود آمده استفاده کند. در همین رابطه «جلال ملکی» سخنگوی سازمان آتشنشانی، به «صبحنو» میگوید: «مسأله تمساح موضوعی است که در چند وقت روز گذشته بهوجود آمده و هر روز این خبر شدت میگیرند، ما چند روز گشت زدن تخصصی انجام دادیم.» او ادامه میدهد: «آتشنشانی نحوه برخورد با حیواناتی مثل گربه، روباه، عقاب را دارد، اما متاسفانه تا به حال تجربه رویارویی با تمساح را نداشتهایم این در حالی است که گاندو در جنوب کشور سابقه حضور داشته است.» سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران به «صبحنو» میگوید: «نتیجه گشتزنی ما این بوده است که ما به هیچ عنوان هیچ حیوانی را مشابه تمساح ندیدهایم. که بخواهیم اقدامات لازم را انجام بدهیم. به همین دلیل هر زمانی که حیوان دیده شود عملیات ما شروع میشود و نسبت به تجهیزات خود انجام وظیفه خواهیم کرد.» ملکی میگوید: «بالاخره مردم از ما انتظار دارند که در این شرایط دست به کار شویم و باید حیوان را ببینیم تا شروع به کار کنیم.»
شیطنت یک شهروند
سیدآرش حسینیمیلانی، عضو هیات رییسه شورای شهر تهران گفت: احتمال دارد تمساح خانگی قاچاق که این روزها رواج پیدا کرده، توسط یک شهروند غیرمسوول در دریاچه چیتگر رها شده باشد، شواهدی از جمله نوعی رد پا وجود دارد که باعث بهوجود آمدن تردیدهایی در وجود داشتن این حیوان در دریاچه شده است و به همین دلیل، طعمهگذاریهایی انجام شده تا اگر چنین موضوعی صحت دارد، هرچه سریعتر موضوع شفاف شده و امنیت شهروندان و آسایش خاطر آنها فراهم شود.
خبررا تأیید نمیکنیم
رییس اداره محیطزیست شهرستان تهران با اشاره به ماجرای دیده شدن تمساح در دریاچه چیتگر، گفت: اینکه گفته میشود آنجا تمساح وجود دارد، کسی هنوز به صورت قطعی نمیتواند موضوع را تأیید کند و ما هم دقیقا نمیدانیم دلیل این نوع پیچیدن خبر و اطلاعات از کجا بوده است. «فاطمه برنا» رییس اداره محیطزیست شهرستان تهران، با اشاره به ماجرای پیدا شدن یک تمساح سهونیم متری در دریاچه چیتگر بیان کرد: قاعدتا شرایط آنجا اجازه زندگی یک تمساح را نمیدهد و این گزارشی بود که به ما هم رسیده و تا الان دو بار کارشناسان ما آنجا رفتند و بازدید انجام دادند ولی نتیجهای نگرفتند و حتی اداره کل استان هم آنجا رفته و باز هم بررسیها به نتیجه نرسیده است.
زیستگاه طبیعی تمساح کجاست؟
زیستگاه تمساح در نواحی رودخانهای بهویژه در برکههایی که آب آن عمیقتر باشد، است. تاکنون شواهدی مبنی بر زیست کروکودیل در آبهای شور ایران به دست نیامده است. البته تمساح پوزه کوتاه ایرانی یا همان گاندو در مناطق جنوبی سیستانوبلوچستان زندگی میکند. اگر بخواهیم دقیقتر منطقه زیستی این حیوان را مشخص کنیم باید به رودخانههای باهوکلات، کاجو و سرباز با محدودههای آبی این استان مانند محدودههای آبی شهرهای راسک، چابهار، نیکشهر و سراوان اشاره کنیم. در باهوکلات منطقه حفاظت شده گاندو برای حفاظت تمساح مردابی یا تمساح پوزه کوتاه ایرانی در نظر گرفته شده است. تمساح اغلب شبها به شکار میپردازد و شبها در اطراف رودخانه به منظور تهیه غذا جستوجو میکند، از ماهیها، پرندگان و پستانداران اطراف رودخانه تغذیه میکند. البته گهگاهی به دامها، سگهای گله و حتی انسان نیز گریزی میزند. تمساح شاید در روز به 500گرم گوشت نیز قناعت میکند. شکار را بعد از گرفتن بهطور کامل با آروارههای قوی میفشارد و سپس آن را کاملا به داخل آب میبرد یا این که آن را در جوار رودخانه یا برکه مخفی میکند. تمساح ایرانی معمولا بین 5 تا 10سالگی بالغ میشود، اما تعداد محدودی از آنها به سن بلوغ میرسند. پرندگان شغالها، روباهها بزرگترین آفات بچههای تمساح هستند.
منبع: صبح نو
انتهای پیام/
انتهای پیام/