دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1399 - 16:51

استیبل‌کوین یا ارز دیجیتال با قیمت ثابت چگونه ارزی است؟

استیبل‌کوین‌ها یا ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت، نسل جدیدی از ارزهای رمزنگاری‌شده می‌باشند که توسط یک کالا یا دارایی پایدار پشتیبانی می‌شوند.
کد خبر : 547844
یییی.jpg

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا استیبل‌کوین‌ها یا ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت، نسل جدیدی از ارزهای رمزنگاری‌شده می‌باشند که توسط یک کالا یا دارایی پایدار پشتیبانی می‌شوند. در این مقاله با همتاپی همراه باشید تا با این ارزهای دیجیتال منحصربه‌فرد بیشتر آشنا شوید.





ازآنجایی‌که ارزهای دیجیتالی مانند بیت‌کوین (BTC) نوسانات زیادی دارند، استیبل‌کوین‌ها (Stablecoins) یا ارزهای با قیمت ثابت برای اولین بار در سال 2014 راه‌اندازی شدند.


استیبل‌کوین‌ها نیز مانند بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال بر بستر بلاکچین پیاده‌سازی شده‌اند و هدف از طراحی آن‌ها کاهش نوسانات قیمت و حفظ ارزش ذخیره‌شده می‌باشد. درواقع این ارزهای دیجیتال از دارایی سرمایه‌گذاران در برابر نوسانات بازار ارزهای دیجیتال محافظت می‌کنند. هر واحد از این استیبل‌کوین‌ها نشان‌دهنده مقدار مشخصی از یک ارز یا کالا می‌باشد که به‌عنوان پشتوانه آن معرفی‌شده است و معمولاً نسبت 1:1 دارد. در حالت کلی، این ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت به دلیل تفاوت در مدیریتشان به دودسته متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می‌شوند.


استیبل‌کوین‌های متمرکز: این استیبل‌کوین‌ها با ارزهای فیات یا کالاها پشتیبانی شده و معمولاً توسط یک نهاد متمرکز مدیریت می‌شوند. ارز دیجیتال تتر (USDT) نمونه‌ی شناخته‌شده‌ای از ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت می‌باشد که با دلار آمریکا پشتیبانی و توسط شرکت تتر مدیریت می‌شود.


استیبل‌کوین‌های غیرمتمرکز: این دسته از استیبل‌کوین‌ها توسط هیچ نهاد متمرکزی کنترل نمی‌شوند و توسط ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز دیگر پشتیبانی می‌شوند. ارز دیجیتال‌ سای (Sai) نمونه‌ای از استیبل‌کوین‌های غیرمتمرکز می‌باشد و توسط دو ارز دیجیتال غیرمتمرکز اتر (ETH) و بت (BAT) پشتیبانی می‌شود.


در سال‌های اخیر، ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت (استیبل‌کوین‌ها) محبوبیت چشمگیری را در میان معامله‌گران و طرفداران ارزهای دیجیتال به دست آورده‌اند. این ارزها با توجه به نوع پشتوانه‌ای که دارند در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند.


انواع استیبل‌کوین‌ها


استیبل‌کوین‌ها را می‌توان با توجه به نوع پشتوانه آن‌ها به چند دسته مختلف تقسیم کرد:


•     استیبل‌کوین‌هایی که دارای پشتوانه ارز فیات هستند و با ارزهای سنتی مانند دلار، یورو، ریال و ... نسبت 1:1 دارند. برای مثال، بهای هر واحد استیبل‌کوینی مانند تتر که با دلار آمریکا پشتیبانی می‌شود یک دلار می‌باشد.


•     استیبل‌کوین‌هایی که با کالاهای گران‌بهایی مانند طلا، نفت، فلزات گران‌بها و موارد مشابه پشتیبانی می‌شوند. به‌عنوان‌مثال، هر واحد استیبل‌کوین تترگُلد با یک اونس تروا از شمش طلا یا 0.0311 کیلوگرم طلا ضمانت می‌شود.


•      استیبل‌کوین‌هایی که دارای پشتوانه ارزهای دیجیتال هستند. این استیبل‌کوین‌ها معمولاً با ارزهای دیجیتال معروفی مانند بیت کوین و اتریوم پشتیبانی می‌شوند. البته به دلیل اینکه نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال زیاد است معمولاً برای پشتیبانی از چند ارز دیجیتال استفاده می‌شود تا تغییرات قیمت یک ارز بر روی قیمت استیبل‌کوین تأثیرگذار نباشد.


•     استیبل‌کوین‌هایی که بدون پشتوانه هستند. در این استیبل کوین‌ها برای کنترل قیمت به‌صورت غیرمتمرکز از الگوریتم استفاده می‌کنند. درنتیجه، الگوریتم‌های مدیریتی افزایش قیمت ارز را با تولید کوین‌های جدید و کاهش قیمت آن‌ها را با ارائه سهام در ازای دریافت کوین موردنظر کنترل می‌کنند.


 


چرا استیبل‌کوین‌ها محبوب هستند؟


در حال حاضر ارزهای دیجیتال بسیار زیادی وجود دارند که قیمت هر یک از آن‌ها بر اساس میزان عرضه و تقاضای بازار تغییر می‌کند و نوسانات زیادی دارند. بسیاری از فعالان حوزه ارزهای دیجیتال بر این باورند که نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال مهم‌ترین دلیلی است که مانع رشد و گسترش آن‌ها می‌شود. بااینکه بسیاری از معامله‌گران از همین نوسانات قیمت سودهای کلانی به دست می‌آورند، اما اگر عموم افراد بخواهند از ارزهای دیجیتال برای کاربردهای روزمره استفاده کنند این حجم از نوسانات قیمت اصلاً برای آنان خوشایند نیست. به همین دلیل ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت می‌توانند بسیار کارآمدتر باشند.


سرمایه‌گذاران با تبدیل ارزهای دیجیتال خود به استیبلکوین‌ها می‌توانند دارایی خود را در برابر تورم و کاهش قیمت محافظت کنند. علاوه بر این، استیبل کوین‌ها با داشتن ویژگی‌های دیگری مانند تمرکززدایی، شفافیت، کمیاب بودن، دوام، امنیت زیاد و سرعت بالای تراکنش‌ها که با بهره‌مندی از فناوری بلاکچین به آن دست‌یافته‌اند، توانسته‌اند بسیاری از مشکلات سیستم‌های پولی و مالی را برطرف کنند.


استیبل‌کوین‌ها چه کاربردهایی دارند؟


استیبل‌کوین‌ها مانند پل ارتباطی بین ارزهای سنتی و ارزهای دیجیتال عمل می‌کنند و برای تمامی افراد کاربردهای فوق‌العاده‌ای دارند. عموم افراد می‌توانند از این ارزها مانند ارزهای فیات برای پرداخت‌های روزانه خود استفاده نمایند، با این تفاوت که استیبل‌کوین‌ها از ویژگی‌های ارزهای دیجیتال نیز بهره‌مند می‌باشند.


استیبل‌کوین‌ها، نقل و انتقالات پول را آسان کرده‌اند. افراد می‌توانند با استفاده از استیبل‌کوین‌ها مبالغ دلخواه خود را از هر کشوری به کشور دیگر بسیار سریع‌تر و راحت‌تر انتقال دهند.


ارزهای باثبات در برابر تورم داخلی کشورها مقاوم هستند و شهروندان می‌توانند با تبدیل دارایی خود به استیبل‌کوین‌ها از سرمایه خود در برابر افت ارزش پول ملی خود جلوگیری کنند.


معروف‌ترین استیبل‌کوین‌های جهان کدام است؟


در حال حاضر استیبل‌کوین‌های زیادی در جهان وجود دارند که هرکدام از آن‌ها با پشتوانه‌های مختلفی کار می‌کنند. اکنون تتر معروف‌ترین و محبوب‌ترین استیبل‌کوین شناخته‌شده در جهان است که جزء چهار ارز باارزش جهان قرارگرفته است. علاوه بر تتر، استیبل‌کوین‌های معروف دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:


• ترو‌یو‌اس‌دی (TrueUSD – TUSD) با پشتوانه دلار آمریکا


• میکر دائو (MakerDAO – DAI) با پشتوانه اتریوم


• استاندارد پکسوس یا پکس (Paxos Standard -PAX) با پشتوانه دلار آمریکا


• جمینی دلار (Gemini Dollar – GUSD) با پشتوانه دلار آمریکا


• یو‌اس‌دی‌کوین (USD Coin – USDC) با پشتوانه دلار آمریکا


• لیبرا (Libra) با پشتوانه‌ دلار، یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس


آنچه مشخص است استیبل کوین‌ها می‌توانند ارزهای دیجیتال را یک قدم دیگر در بالا رفتن از نردبان ترقی پیش رویشان یاری کنند و قطعا در آینده شاهد دست‌یابی آنها به اهدافشان خواهیم بود.


تولید محتوا توسط صرافی ارز دیجیتال همتا پی


انتهای پیام/ر/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب