محکومیت انحلال انجمن اسلامی مسلمانان در فرانسه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، دیدهبان حقوق بشر انحلال انجمن "تجمع علیه اسلام هراسی در فرانسه" را که یک تشکل مبارزه با نژادپرستی و تبعیض علیه مسلمانان بود محکوم کرد و آن را نقض حقوق بشر دانست.
این سازمان حقوق بشری که مقر آن در نیویورک است، جمعهشب با صدور بیانیهای اعلام کرد این اقدام، موضوع حقوق بشر و آزادیهای کلیدی را در فرانسه تهدید میکند.
این بیانیه افزود، در این انجمن که تعطیلی آن اخیراً توسط هیئت دولت فرانسه تصویبشده پژوهشهای مهمی درباره تبعیض در فرانسه صورت گرفته است.
دیدهبان حقوق بشر تصریح کرد: حمله به این مرکز حاوی این پیام است که فرانسه مانند دیگر جوامع نمیتواند تحمل کند که مسلمانان نگرانیها و اعتراضهای خود را نسبت به ظلم و ستمی که در حق آنان میشود، ابراز کنند.
"کارتیک راج" پژوهشگر اروپای غربی دیدهبان حقوق بشر با ابراز شگفتی از اقدام دولت فرانسه نسبت به تعطیلی این انجمن ضد نژادپرستی بهجای مقابله با این پدیده، تصریح کرد: این اقدام میتواند موجب تبعیض بیشتر علیه مسلمانان در فرانسه شود.
وی ادامه داد: با این تصمیم، بهسختی میتوان از مسلمانانی که در فرانسه مورد تبعیض قرار میگیرند دفاع کرد و این اقدام موجب تقویت گفتمانهای ضد مسلمانان در این کشور میشود.
هیئت دولت فرانسه چهارشنبه گذشته از انحلال انجمن یادشده خبر داد، جرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه در توئیتی اعلام کرد که این انجمن بر اساس دستورالعمل امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه و مصوبه هیئتوزیران منحل شده است.
انجمن "تجمع علیه اسلامهراسی در فرانسه" (CCIF) ماه گذشته میلادی اعلام کرد که وزیر کشور فرانسه تحتفشار جریان راست افراطی شروع مراحل انحلال انجمن را اطلاع داده است.
انجمن تجمع علیه اسلامهراسی در فرانسه در بیانیهای افزود، فعالیتهای انجمن پس از آن که در ۲۹ اکتبر سال جاری متوقف شد، به خارج از این کشور منتقلشده است.
در بیانیه این انجمن تأکید شده است که به حمایت حقوقی از قربانیان اسلامهراسی ادامه میدهد و سازمانهای بینالمللی را در جریان تمام مراحل مبارزه با تبعیض در فرانسه قرار خواهد داد.
انجمن تجمع علیه اسلامهراسی در فرانسه (CCIF) به خاطر موضع دولت مکرون در قبال مسلمانان این کشور به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد متوسل شده است.
پس از کشته شدن معلم فرانسوی در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۰ به دست یک جوان که به گفته مقامات فرانسه چچنی بوده است، فشارها علیه سازمانهای جامعه مدنی اسلامی و مساجد در فرانسه شدت گرفته است.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که این معلم کاریکاتورهای موهن به پیامبر بزرگ اسلام (ص) را در یکی از مدارس حومه پاریس به دانشآموزان نشان داده بود.
وزیر کشور فرانسه سوم نوامبر گذشته در سخنانی اعتراف کرد که از سه سال گذشته که مکرون حکومت را در دست گرفته است، ۴۳ مسجد در فرانسه تعطیل شدند.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/