دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1399 - 11:10
درودی مطرح کرد؛

حفظ اخلاق، اصلی‌ترین راه برای جلوگیری از انتقال ایدز

مدیر کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز گفت: طی چند سال اخیر روابط جنسی، عمد‌ه‌ترین دلیل انتقال ایدز در ایران شناسایی شده است. خویشتن‌داری و حفظ اخلاق را باید در اصول خوب زیستن در نظر گرفت.
کد خبر : 545257
N83118063-72690016.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فرداد درودی، مدیر کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز، در گفتگو با برنامه رادیوم رادیو جوان به مناسبت روز جهانی ایدز اظهار کرد: امسال به واسطه شیوع ویروس کرونا مهم‌ترین دغدغه ما درباره بیماری HIV تداوم خدمات درمانی و پیشگیری برای بیماران و جمعیت‌های در معرض خطر بوده است. افراد مبتلا به این بیماری مزمن نیاز دارند تا به صورت مداوم از داروها و خدمات درمانی مناسب برخوردار شوند.


وی ادامه داد: ممکن است بیماران به علت ویروس کرونا به مراکز درمانی مراجعه نکنند بنابراین راهکار پیشنهادی این است که داروها به مدت چندماه در اختیار آنها قرار داده شود، همچنین داروهایی برای بیماری‌های همراه نظیر هپاتیت یا سل به این بیماران داده می‌شود.


درودی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین موانع برای کنترل بیماری ایدز، تبعیض و انگ ناشی از آن است بیان کرد: تبعیض عبارت است از عملی که باعث محدودیت افراد برای دریافت خدمات مورد نیازشان می‌شود، بنابراین وجود آن سبب می‌شود تا افراد به خدمات پیشگیری و درمانی که احتیاج دارند، دسترسی پیدا نکنند.


مدیر کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز درباره اصلی‌ترین راه انتقال این بیماری در ایران تشریح کرد: سال‌ها در کشور ما اصلی‌ترین راه انتقال ایدز اعتیاد تزریقی به مواد مخدر بود این در حالی است که در چند سال اخیر راه انتقال جنسی عمد‌ه‌ترین دلیل انتقال ایدز در ایران شناسایی شده است. 


وی اطلاع‌رسانی را یکی از راه‌های پیشگیری از بیماری HIV برشمرد و گفت: محورهای اصلی پیشگیری در جمعیت‌های مختلف در معرض خطر، متفاوت است علاوه بر اینکه اگاهی‌رسانی بسیار زیادی لازم است باید انگ و تبعیض از چهره این بیماری زدوده شود و لازم است تا جوانان خود را با مفاهیم اصلی این بیماری و روش‌های پیشگیری از ابتلا به آن آشنا کنند. 


درودی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر داروهای موثری برای بیماری ایدز کشف و معرفی شده است عنوان کرد: این داروها محدودکننده بیماری هستند به نحوی که می‌توانند مقدار ویروس در بدن را نزدیک به صفر برسانند همچنین مانع سرایت آن به دیگران می‌شود اما در حال حاضر هیچ واکسنی برای HIV کشف و معرفی نشده است. 


مدیر کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز افزود: در صورتی که افراد رفتار پرخطر داشته باشند انجام تست HIV همیشه و در هر مقطع زمانی توصیه می‌شود اما باید توجه داشت که تست باید همراه با مشاوره باشد. اگر تست مثبت باشد باید درمان آغاز شده و شریک زندگی در جریان گذاشته شود در صورتی که تست منفی باشد باید رفتارهای خاصی تغییر پیدا کند و از روش‌های پیشگیری استفاده شود. 


وی در پایان تصریح کرد: خویشتن‌داری و حفظ اخلاق را باید در اصول خوب زیستن در نظر گرفت. جوانان و همه مردم باید از اطلاعات کافی نسبت به این بیماری برخوردار باشند تا بتوانند از خودشان در برابر آن محافظت کنند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب