دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 آذر 1399 - 12:00
آنا گزارش می‌دهد؛

بیومتریک گامی به سوی عصر دیجیتال/ تشخیص هویت به سبک فناوری مدرن

سیستم تشخیص هویت بیومتریک فناوری نوینی است که به دلیل ارائه مزایای بالا، طی سال‌های اخیر توسط بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها به‌کار گرفته شده است.
کد خبر : 543670
Biometric-Technologies.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، همان‌طور که فناوری به بخشی اساسی از زندگی روزمره ما تبدیل می‌شود، افراد به‌طور فزاینده‌ای مایل‌اند که روش سنتی امنیت را با فناوری آسان بیومتریک جایگزین کنند. سیستم بیومتریک به‌عنوان یک فناوری نوظهور، می‌تواند جای رمزهای عبور را بگیرد و به نیروی انتظامی برای گرفتن مجرمان کمک بسیاری بکند. بااین‌حال، همه‌چیز این سیستم خوب نیست. فناوری بیومتریک مزایا و معایب خود را دارد و برای مخفی کردن داده‌های بیومتریک ما، به رمزگذاری ایمن نیاز دارد.


در گذشته، ایست‌های بازرسی، سازمان‌های دولتی، شرکت‌های دولتی و خصوصی، برای شناسایی کارمندان، پیمانکاران، بازدیدکنندگان و غیره از روش‌هایی همچون امضاء فرد استفاده می‌کردند. اما اکنون این روش‌های قدیمی با فناوری بیومتریک جایگزین شده است. این فناوری نه‌تنها زمان را کاهش می‌دهد و کارها را آسان می‌کند، بلکه سیستم امنیتی بسیار معتبر و راه‌حل‌های ثبت حضوروغیاب را بدون افزایش قابل‌توجه بودجه فراهم می‌کند.



مردم از فناوری بیومتریک به دلیل سطح بالای دقت و کارایی در جلوگیری از سرقت هویت و نگهداری سوابق حضور کارمندان و بازدیدکنندگان استقبال کرده‌اند. فناوری بیومتریک پیچیده‌تر، باهوش‌تر، فوق‌العاده حساس‌تر بوده و برای کمک به محافظت از شرکت‌ها و افراد به کار رفته است. از همه مهم‌تر، سرقت یا تکثیر کاراکترهای بیولوژیک غیرممکن است. بااین‌حال، اگر داده‌های بیومتریک به‌خوبی محافظت نشوند، هزینه‌بر می‌شود. ازاین‌رو، داشتن سیستمی ایمن برای ذخیره داده‌های بیومتریک اجباری است.


فناوری بیومتریک و انواع آن


فناوری بیومتریک علم و فناوری تجزیه‌وتحلیل مشخصات بدن انسان است. بیومتریک روشی برای اندازه‌گیری مشخصات جسمی فرد برای تأیید هویت وی است. اینها شامل ویژگی‌های فیزیولوژیک، مانند اثر انگشت و چشم، یا خصوصیات رفتاری برای تکمیل پازل تأیید اعتبار است. بیومتریک رفتاری بیشتر برای تأیید یک فرد استفاده می‌شود.


انواع داده‌های بیومتریک


تشخیص صدا: تشخیص صدا الگوهای صوتی، سبک گفتاری و میزان صدای فرد را اندازه‌گیری می‌کند. این فناوری برای یافتن هویت ناشناخته گوینده استفاده می‌شود، بنابراین تهدیدات ناشی از تماس‌های تلفنی، تماس‌های اینترنتی و غیره به حداقل می‌رسد. به‌عنوان‌مثال، بانک ممکن است برای تأیید هویت‌ شما موقع تماس برای کارهای مربوط به حساب، از تشخیص صدا استفاده کند.



شناسایی اثرانگشت: شناسایی اثر انگشت یکی از قدیمی‌ترین روش‌های فناوری بیومتریک است. این فناوری با طیف گسترده‌ای از موارد استفاده مانند باز کردن قفل تلفن‌های همراه، درها ، کمدها و غیره ارائه می‌شود. شناسایی اثر انگشت ارزان‌ترین و ایمن‌ترین روش برای محافظت است. مانند سایر فناوری‌ها، این ایده نیز اثر انگشت فرد را با داده‌های ذخیره‌شده قبلی در سیستم شناسایی و تأیید می‌کند. مجریان قانون، سازمان‌ها، بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها، سالن‌های بدن‌سازی و غیره این فناوری را برای شناسایی و تأیید افراد به کار گرفته‌اند.



تشخیص عنبیه: این فناوری عنبیه فرد را تشخیص می‌دهد (عنبیه ناحیه رنگی اطراف مردمک چشم است). اگرچه این فناوری کاربردهای امنیتی گسترده‌ای دارد، اما نسبت به دیگر انواع بیومتریک، کاربرد عمومی ندارد.



تشخیص چهره: تشخیص چهره با مقایسه و تجزیه‌وتحلیل خطوط صورت، الگوهای منحصربه‌فرد صورت شخص را اندازه می‌گیرد. از این فناوری در امنیت و اجرای قانون استفاده می‌شود، اما همچنین به‌عنوان راهی برای احراز هویت و باز کردن قفل دستگاه‌هایی مانند تلفن‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها نیز به کار می‌رود.



هندسه دست: هندسه دست ویژگی‌هایی همچون طول، ضخامت، عرض و سطح دست یک شخص را اندازه‌گیری و ثبت می‌کند. قدمت این دستگاه‌ها به دهه 1980 برمی‌گردد و معمولاً در برنامه‌های امنیتی مورداستفاده قرار می‌گرفت.



نحوه عملکرد فناوری بیومتریک


به‌عنوان‌مثال، اگر ما اثر انگشت را روی دستگاهی اعمال کنیم، در ابتدا اطلاعات بیومتریک شما در یک پایگاه داده ثبت می‌شود. سپس از این اطلاعات برای مقایسه با اطلاعات زنده استفاده می‌شود. بنابراین هر کس دیگری که انگشت خود را بر روی دستگاه شما بگذارد، نمی‌تواند سیستم را باز کند.



دست خط، اثر صوتی و هندسه رگ‌های شما نیز از دیگر بیومتریک‌های بی‌نظیری است که برای برنامه‌های امنیتی مفید است.


هر سیستم بیومتریک از سه جزء مختلف تشکیل شده است: 1. سنسورها؛ اطلاعات شما را ضبط کرده و هنگامی‌که نیاز به شناسایی اطلاعات بیومتریک شما باشد، آنها را می‌خواند. 2. رایانه؛ هر وقت اطلاعات بیومتریک به دسترسی نیاز دارد، باید رایانه‌ای باشد که اطلاعات را برای مقایسه داده‌ها ذخیره کند. 3. نرم‌افزار؛ نرم‌افزار درواقع هر چیزی است که سخت‌افزار کامپیوتر را به سنسور متصل می‌کند.


راه‌های محافظت از داده‌های بیومتریک


برخی اقدامات امنیتی مشترک وجود دارد که می‌توانید برای محافظت از داده‌های بیومتریک خود انجام دهید.


داده‌های بیومتریک خود را با یک رمز عبور قوی رمزگذاری کنید. این گذرواژه‌های قوی و گیج‌کننده سرقت داده‌های شما را دشوار می‌کند.



یکی دیگر از راه‌ها برای محافظت از دستگاهی که داده‌های بیومتریک دارد، به‌روز نگه‌داشتن نرم‌افزار آن است. هنگامی‌که سازنده دستگاه شما را از به‌روزرسانی یا پچ نرم‌افزار موجود مطلع می‌کند، فوراً آن را نصب کنید تا به شما کمک کند فرصت آسیب‌پذیری دستگاه در برابر نقص امنیتی را کاهش دهید. بنابراین ضروری است که سیستم‌عامل و نرم‌افزار امنیت اینترنتی خود را به‌روز نگه دارید.


همچنین در صورت امکان، احراز هویت دوعاملی را در دستگاه انجام دهید. حدس زدن یک رمزعبور به هکرها کمک می‌کند تا به‌راحتی وارد سیستم امنیتی شوند.



انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب