نقش بسیج در شکلگیری تمدن نوین اسلامی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سید عبدالله متولیان طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: سال گذشته در چهلمین سالگرد تشکیل بسیج از۴۰ دستاورد شجره طیبه بسیج در حوزههای «رفع تهدیدها و آسیبها»، «جبران نقایص و کاستیها»، «پرکردن حفرهها و خلأها»، «جبران کمکاری و سوءمدیریت مسئولان»، «فرهنگسازی»، «مقابله با بلایای طبیعی و غیرطبیعی»، «انسداد راه نفوذ دشمن و کمک به امنیت پایدار»، «احیای سبک زندگی ایرانی- اسلامی»، «مقابله با فتنهها و آتش شرارت پادوهای دشمن در داخل» و «الگوسازی برای خدمت خالصانه و بیمنت به مردم» گفتم. شاید بتوان همه دستاوردهای بیانشده و بیان نشده شجره تنومند و طیبه بسیج را در قالب فرمایش مقام معظم رهبری در اجتماع بسیجیان در ششم آذرماه سال ۹۸ بیان کرد: «بسیج بزرگترین شبکه (منحصر بهفرد) مردمی، فرهنگی، اجتماعی، نظامی در همه دنیاست».
اینک میگوییم نگاهی اجمالی به ماهیت، کارکرد، عملکرد و دستاوردهای بسیج بیانگر این حقیقت است که بسیج در مسیر و ریل تمدن نوین اسلامی در حال حرکت است. بر اساس فرآیند پنجگانه تحقق اهداف انقلاب اسلامی، مهمترین هدف انقلاب اسلامی رسیدن به تمدن نوین اسلامی است که لازمه تحقق چنین تمدنی این است که جامعه اسلامی نمونه و الگو بسازیم و ساخت جامعه اسلامی و الگو، بیشک مستلزم تشکیل دولت اسلامی (مطلوب امام زمان «عج») است و ویژگیها، مختصات، ماهیت، چیستی و اهداف بسیج در مسیر و در راستای شکلگیری دولت اسلامی است و به این ترتیب با قاطعیت میتوان گفت بسیج در شکلگیری جامعه الگوی اسلامی و جامعه مهدوی و تمدن نوین اسلامی نقشی کلیدی و بسیار مهم ایفا میکند.
وقتی از نقش کلیدی بسیج برای تحقق تمدن نوین اسلامی سخن میگوییم صرفاً موضوع معطوف به عملکرد بسیج نبوده و ویژگیها، ساختار، کارکرد، ماهیت و اهداف شکلگیری بسیج را هم شامل میشود. بسیج تنها نیرویی است که گویی به شکل منحصر به فرد و جامع و مانع برای تحقق تمدن اسلامی طراحی و ایجاد شده است.
نگاهی به «علل شکلگیری بسیج»، «ویژگیهای بسیجیان»، «عملکرد و دستاوردها»، «سیر تکاملی بسیج در چهار دهه پس از انقلاب»، «ساختار»، «فراگیری حضور» و «ماهیت و چیستی» بسیج، به خوبی پرده از این حقیقت بزرگ بر میدارد که معمار بزرگ و کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) علیه نگاهی فراراهبردی به شجره طیبه بسیج داشته و بسیج را به مثابه بال پرواز جمهوری اسلامی به سمت اهداف مورد نظر میدیده و هم از اینرو است که آن عزیز سفرکرده در وصیتنامه سیاسی الهی، آنچه برای خود در زندگی پس از مرگ از پیشگاه خداوند متعال مطالبه میکند محشور شدن با بسیجیان است.
در منظومه فکری، مواضع و سیره عملی امامین انقلاب، بسیج مفهومی جامع و فراگیر از: «دغدغهمندی»، «احساس مسئولیت»، «اخلاص»، «خدمت صادقانه»، «تکلیفگرایی»، «بصیرت به معنای تشخیص صحیح و به موقع در کنار اقدام صحیح و به موقع»، «ایثار و از خودگذشتگی»، «امید و نشاط»، «مؤمن به اهداف انقلاب» و «بیتکلف» است و بدون تعارف، این ویژگیها مختصات انسان کامل برای سربازی امام زمان (عج) و تشکیل جامعه الگوی مهدوی است.
جامعه اسلامی بسیجی را با سه رکن «تفکر بسیجی»، «روحیه بسیجی» و «رفتار بسیجی» میشناسد و عملکرد بسیج متأثر از این سه رکن است. بسیج با این سه مشخصه در هر میدانی که وارد شدهاست از جمله «سازندگی»، «محرومیت زدایی»، «مقابله با بلایا»، «بصیرت افزایی ملی»، «مقابله با تهدیدهای دشمن» و «کارکردهای فرهنگی» بدون استثنا از آزمونهای سخت، موفق و سربلند بیرون آمده و جلوهایی باشکوه و عزتمند از انسان امام زمانی را به تصویر کشیدهاست.
حضور مخلصانه، ایثارگری، فداکاری و جانفشانی بسیجیان در تمام عرصههای فرهنگی، اجتماعی و نظامی انقلاب که دوران هشت سال دفاع مقدس بارزترین جلوه آن است، نه فقط برای ایران بلکه برای ملتهای مسلمان و احرار و آزادگان جهان درسآموز و زمینهساز حکومت مهدوی و تمدن نوین اسلامی است.
امروز به برکت الگوی بسیجی و به یمن شکلگیری ساختارهای مشابه بسیج در کشورهای منطقه (عراق، سوریه و لبنان) شاهد خروج و عقبنشینی ذلیلانه متجاوزان و مستکبران و قدرتهای غربی هستیم و تردیدی نیست که پاکسازی منطقه اسلامی از لوث وجود نحس متجاوزان و استعمارگران و شکلگیری دولتهای برخاسته از متن مردم است و نقش بسیج و تفکر و مرام و رویکرد بسیجی در این راه غیرقابل کتمان است.
بسیجی را در عرصه عمل با دو کلمه «ما میتوانیم» و «میشود» میشناسند. در تفکر بسیجی بنبست وجود ندارد. بسیجی به خدا توکل و به نصرت الهی اعتماد دارد و این نظام را عطیه الهی و مقدمه شکلگیری جامعه مهدوی و تمدن نوین اسلامی میداند و در راه احیا و استقرار حکومت جهانی حضرت مهدی (عج) سر از پا نمیشناسد و با تمام وجود مؤمن به ولایت مطلقه فقیه و بهعنوان سرباز حکومت مهدوی گوش به فرمان ولی امر خود در تمامی میادین حاضر و آمادهاست.
بسیج به بیانیه گام دوم انقلاب بهعنوان نقشه راه شکلگیری تمدن نوین اسلامی مینگرد و بر این باور است که در تحقق اهداف بلند نظام اسلامی در گام دوم انقلاب و شکلگیری دولت جوان حزباللهی بهعنوان جلوه دولت اسلامی نقشی بیبدیل عهدهدار است و باید تمام ظرفیت خود را در همه اقشار و صنوف و همه عرصههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی، علمی، فناوری و نظامی به میدان بیاورد.
نکته مهم و پایانی اینکه تمام ارکان و اجزای نظام، برای تحقق مهمترین هدف نظام اسلامی (ایجاد تمدن نوین اسلامی) باید پا در میدان حمایت همهجانبه و تمام عیار از بسیج بگذارند و بدانند که تنها در این صورت است که میتوان به عبور سریع از موانع و پلشتیها و آسیبهای ناشی از سوءمدیریت و جبران نقصها و کمبودها امیدوار بود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/