دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1399 - 13:30

تمام مسافران باید تست کرونا بدهند/ جلوگیری از ورود مسافران کرونایی به حمل و نقل عمومی

در حالی که وزارت بهداشت دستور داده ۲۸ آبان ماه از ورود بیماران کرونایی به شهرهای دیگر جلوگیری شود اما زیرساخت ها آماده نیست‌.
کد خبر : 541660
12948257_393.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، محدودیت های تعطیلی دو هفته ای این روزها تبدیل به تیتر اکثر خبرگزاری ها شده است و از طرف دیگر با افزایش و شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا بسیاری از محدودیت های جدید تردد توسط ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال شد.


به طوری که مقرر شد از ۲۸ آبان ماه با راه اندازی یک سامانه که در آن لیست اسامی بیمارانی که تست کرونا و pcr آنها مثبت شده در اختیار بخش حمل و نقل عمومی قرار گیرد و از این طریق مانع ورود مسافران کرونایی تا ۱۴ روز شوند. این افراد حق استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی را ندارند.


شرکت های حمل و نقل مسافری ملزم به استفاده از سامانه بیماران کرونایی هستند


هم اکنون بخش حمل و نقل هوایی و همچنین بخش حمل و نقل دریایی تا حدودی به این سامانه متصل شده‌اند اما هنوز بخش حمل و نقل زمینی هستند که برای اجرای این طرح با اختلالات جدی جهت اتصال به سامانه مواجه هستند.


به طور مثال در بخش حمل ونقل جاده ای و مسافری هنوز بسیاری از شرکت ها برای صدور بلیت به هیچ عنوان کد ملی دریافت نمی کنند و از طرف دیگر تعداد زیادی از مسافران در بخش اتوبوسرانی در بین راه سوار این وسایل حمل و نقلی می شوند و هیچ شماره ملی از آن ها ثبت نخواهد شد.


بنابراین در بخش حمل ونقل عمومی به ویژه بخش جاده ای جای خالی نظارت بیشتر در این ایام به شدت دیده می شود.


محدودیت سفرها از شنبه،همه مسافران باید تست کرونا بدهند؟


صدور بلیت اتوبوس بدون کد ملی ممنوع!


در همین رابطه داریوش باقر جوان مدیر کل دفتر حمل ونقل مسافری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه سامانه که وزارت بهداشت طراحی کرده صدور بلیت بر مبنای کد ملی است، گفت: شرکت های حمل و نقل مسافری ملزم هستند از فردا بلیت را از طریق این سامانه و براساس کد ملی صادر کنند و در صورتی مسافری تستpcr (کرونا ) مثبت باشد حق ندارد تا ۱۴ روز از حمل ونقل عمومی استفاده کند.


او ادامه داد: بخش حمل و نقل عمومی تاکنون تمامی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرده و در این مدت تمامی اقدامات لازم از جمله ضدعفونی، فاصله گذاری اجتماعی بخش حمل و نقل و و استفاده از ماسک و دستکش در طول سفر را انجام داده اند.


باقر جوان تاکید کرد: تمامی شرکت های حمل ونقل مسافری ملزم هستند در صورتی که سامانه اجرایی شود از آن برای صدور بلیت استفاده کنند.


سازمان هواپیمایی از ورود مسافران کرونایی جلوگیری می کند


جلالی معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود که ما آمادگی کامل برای اتصال به سامانه را داریم و تاکنون هم تمامی زیر ساخت های لازم توسط ایرلاین ها و شرکت های هواپیمایی فراهم شده است.


محدودیت سفرها از شنبه،همه مسافران باید تست کرونا بدهند؟


او ادامه داد: از بیست و هشتم آبان ماه اجازه ورود مسافران کرونایی را به بخش حمل و نقل هوایی نمی‌دهیم.


همچنین شب گذشته سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: بخشنامه وزارت بهداشت در خصوص تست منفی کرونا برای مسافران حمل ونقل هوایی، شامل همه مسافران نمی‌شود بلکه مربوط به افرادی است که قبلا به دلیل علائم کرونا، تست داده‌اند و تست آنها مثبت بوده است


این افراد برای بهره‌مندی از سفر، پس از طی دوران نقاهت و سلامتی کامل به مراکز معتبر وزارت بهداشت مراجعه کرده و پس از تست دوباره کرونا، نتیجه منفی بودن را هنگام استفاده از خدمات حمل و نقل هوایی به همراه داشته باشند.


بر اساس این گزارش، همه مسافران پروازهای داخلی ملزم به ارایه نتیجه تست منفی کرونا نیستند و ارایه تست منفی برای افرادی که مبتلا نیستند لازم نیست.


بروزرسانی سامانه در بخش دریایی باید انجام شود


در بخش دریایی هم در برخی از بنادر به دلیل وجود مشکل دسترسی به اینترنت و استفاده بسیار زیاد بومی های منطقه از شناورهای مسافری استفاده از این سامانه کمی مشکل ساز شده است.


عباس نژاد مدیر کل امور دریایی سازمان بنادر و دریا نوردی با بیان اینکه بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر جلوگیری از ورود بیماران کرونایی در تمامی بخش های حمل ونقلی از جمله حوزه دریایی و بندری ضروری است، گفت: این بخش نامه برای تمامی بخش های دریایی از جمله تمامی بنادر دریایی کشور ضروری است و ما از ۲۸ آبان ماه برای صدور بلیت براساس کد ملی اقدام می کنیم.


او ادامه داد: بر اساس این بخشنامه کسانی که در واقع تست کرونا آنها مثبت شده باشد حق ورود به شناور را ندارند و طبق این دستور العمل مسافران پس از ۱۴ روز و دریافت تست منفی می توانند از ناوگان حمل ونقلی استفاده کنند.


او با بیان اینکه برخی از بنادر مسافری برای استفاده از این سامانه باید به روز رسانی شوند گفت: برخی از بنادر به دلیل عدم دسترسی به اینترنت پر سرعت و به روز رسانی سامانه با مشکل مواجه هستند که سعی می کنیم در اسرع وقت این مشکل را برطرف کنیم.


این مقام مسئول در سازمان بنادر با اشاره به اقدامات سازمان بنادر در واکنش به کاهش سفر‌ها هم گفت: ما در بخش مسافر دریایی دو دسته متقاضی داریم. یک دسته بومیان منطقه هستند که به دلیل شرایط کاری شان و خدماتی که از سرزمین اصلی می‌گیرند رفت و آمد‌هایی را انجام می‌دهند و البته یک بخشی هم گردشگران هستند.


مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در پایان هم یادآور شد: برای افراد بومی هم به دلیل اینکه تعداد سفرشان زیاد است، سازوکاری را تنظیم می‌کنیم تا با همکاری اداره کل بهداشت و درمان استان‌ها، مشکلی برای خدمات‌رسانی به آنان ایجاد نشود.


زیر ساخت های سامانه شناسایی بیماران کرونایی فراهم نیست


بخش ریلی که تمامی بلیت های آنها براساس کد ملی صادر می شود به گفته مدیر عامل شرکت راه آهن تمامی زیر ساخت ها فراهم شده و راه آهن آمادگی لازم برای جلوگیری ورود مسافران کرونایی را دارد.


محمد رجبی مدیر عامل رجا چندی پیش در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه هنوز سامانه‌ بانک اطلاعات بیماران کرونایی در اختیار شرکت‌های حمل‌ونقلی قرار نگرفته و این اقدام تنها در حد پیشنهاد از طرف وزارت بهداشت بوده است، گفت: چندی پیش وزارت بهداشت به ما اعلام کرده بود که همزمان با ارائه فهرست بیماران کرونایی توسط یک سامانه جامع، شرکت‌های ریلی مانع از ورود مسافران درگیر کرونا شوند.


او ادامه داد: در همان ابتدا شرکت راه‌آهن و تمامی شرکت‌های حمل و نقل ریلی رجا آمادگی خود را برای این موضوع اعلام کردند تا مانع از ورود بیماران کرونایی شوند، اما هنوز هیچ سامانه‌ای در اختیار شرکت‌های حمل و نقلی قرار نگرفته است.


مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی رجا توضیح داد: هم اکنون از نامه معاون وزیر بهداشت در رابطه با همراه داشتن تست منفی کرونا بی اطلاع هستم و تنها از ورود مسافرانی که نام آن‌ها در سامانه وزارت بهداشت قرار داشته باشد جلوگیری می‌کنیم که البته این سامانه هم هنوز کامل نیست.


رجبی بیان کرد: وزارت بهداشت هنوز به مراکز درمانی برای تکمیل اطلاعات متصل نیست و این اطلاعات هنوز تکمیل نشده است تا در اختیار شرکت‌های حمل و نقل ریلی قرار بگیرد.


مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی تصریح کرد: شرکت راه‌آهن و تمامی بخش‌های حمل و نقلی این آمادگی را دارند که مانع از ورود مسافران کرونایی شوند، اما هنوز سامانه وزارت بهداشت در این رابطه تکمیل نشده است. به گفته رجبی، شرکت‌ها این آمادگی را دارند که طرح ممانعت از ورود مسافران کرونایی را به صورت کامل اجرا کنند.


وزیر راه و شهرسازی: جلوگیری از ورود مسافران کرونایی به حمل و نقل عمومی


در همین رابطه چندی پیش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با جلوگیری از ورود مسافران کرونایی به ناوگان حمل و نقل گفت: در پایانه‌های ریلی، جاده‌ای و فرودگاهی از سامانه‌‌ای که طبق آن مسافران مبتلا به کرونا مشخص می‌شوند، استفاده می‌شود و از ورود مسافرانی که تست مثبت کرونا دارند جلوگیری خواهد شد.


گفتنی است، به تازگی علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای خطاب به معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، مدیرعامل راه‌آهن و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با موضوع اجتناب از هرگونه جابه‌جایی مسافر، به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت تست کرونا اعلام کرده است: در راستای اجرای بند هفت مصوبه جلسه چهل‌ودوم ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد عدم جابه‌جایی مسافران دارای تست کرونای مثبت و با عنایت به تسریع در قطع زنجیره انتقال کرونا از تاریخ ۲۸ آبان ۹۹ هرگونه جابه‌جایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت تست کرونا ممنوع است.


پاسکاری وزارت ارتباطات و بهداشت برای راه اندازی سامانه کنترل تردد بیماران کرونایی


اما طبق شنیده ها پاسکاری برای راه اندازی این سامانه بین وزارت ارتباطات و وزارت بهداشت همچنان وجود دارد و با وجود آنکه اعلام شد زیر ساخت های لازم در این بخش فراهم است باید ببینم از امروز این سامانه در بخش های مختلف حمل ونقلی استفاده می شود و آیا وزارت بهداشت و وزارت ارتباطات زیر ساخت های لازم را در اختیار وزارت راه وشهرسازی قرار می دهد یا خیر و از سوی دیگر آیا نظارت های کافی برای اجرای درست این طرح هم وجود دارد.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب