دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1399 - 12:42
عضو هیئت علمی ویروس‌شناسی مؤسسه پاستور پاسخ داد؛

چین چگونه پاندمی کرونا را کنترل کرد؟/ آخرین اخبار از ساخت واکسن کووید ـ 19 توسط دو کمپانی «بایوان تک» و «فایرز»

عضو هیئت علمی ویروس‌شناسی موسسه پاستور عنوان کرد: چین با تست‌گیری از مردم یک شهر طی یک هفته و قرنطینه همه مبتلایان از طریق پلیس الکترونیک توانست پاندمی را کنترل کند.
کد خبر : 540946
0000000000.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان نشست هم‌اندیشی مجازی با موضوع «کرونا، آخرین تحولات و دورنمای درمان» برگزار شد.


این نشست مورد استقبال 200 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان اصفهان و سایر دانشگاه‌ها قرار گرفت.


عضو هیئت علمی ویروس‌شناسی مؤسسه پاستور که در زمینه بیماری‌های ویروسی و میکروبی تحقیقات و مقالات زیادی منتشر کرده، سخنران این جلسه بود.


نصیر محجل با تشریح ساختار ویروس و غشای پروتئینی آن چهار راه مختلف برای ساخت واکسن مطرح کرد و گفت: با توجه به هزینه‌های زیادی که در مرحله تست واکسن وجود دارد تنها کمپانی‌های بزرگ می‌توانند آن را به مرحله آزمایش بگذارند.


وی اضافه کرد: در دنیا دو کمپانی «بایوان تک» و «فایرز» آزمایش‌ها را به مرحله انسانی رسانده‌اند و تا امروز واکسن را روی 43 هزار نفر تست کرده‌اند  و در ایران نیز چند مؤسسه وابسته به بنیاد برکت و چند شرکت وابسته به مؤسسه پاستور در حال انجام تحقیقات روی واکسن کرونا هستند.


ویروس کووید ـ 19 چگونه ظهور کرد؟


عضو هیئت علمی ویروس‌شناسی مؤسسه پاستور به تاریخچه کشف ویروس کووید ـ 19  پرداخت و افزود: این ویروس دسامبر 2019 در ووهان چین از کشف یک پنومونی با منشأ ناشناخته گزارش شد. ابتدا 27 مورد بیماری در ووهان وجود داشت که تا مدتی هم مخفی ماند.


محجل یادآور شد: ابتدا به نظر می‌رسید منشأ ویروس غذاهای چینی شامل گوشت برخی حیوانات است. هرچند بعد از کشف و گسترش بیماری گزارش‌هایی دریافت شد که قبل از دسامبر هم همین علائم در برخی بیماران بستری وجود داشته و آنگاه اعلام شد شاید انتشار ویروس با غذاهای چینی بی‌ارتباط باشد.


وی درباره انتشار بیماری به سایر کشورها نیز گفت: نخستین موردی که در کشوری به جز چین گزارش شده در ژانویه 2020 مسافری از چین به تایوان بوده. 23 ژانویه ووهان وارد یک قرنطینه جمعی شد که بزرگترین قرنطینه عمومی در تاریخ معاصر است.


عضو هیئت علمی ویروس‌شناسی مؤسسه پاستور در پاسخ به این سؤال که چگونه کشور چین قادر به مهار این بیماری شد؟ متذکر شد: چین با تست‌گیری از مردم یک شهر طی یک هفته و قرنطینه همه مبتلایان از طریق پلیس الکترونیک توانست پاندمی را کنترل کند.


محجل ادامه داد: با وجود این اقدامات تا 29 ژانویه بیماری به 24 ایالت چین گسترش یافته بود و در 11 مارس پیرو انتشار و گسترش بیماری در چند قاره و کشور دیگر، سازمان بهداشت جهانی اعلام هشدار و بیماری را به‌عنوان پاندمی معرفی کرد.


این ویروس‌شناس، سه فاز ساخت واکسن را به این صورت توضیح داد که در فاز نخست واکسن از لحاظ امن بودن روی 100 نفر تست می‌شود، سپس بررسی می‌شود که بدن فرد واکنش شدیدی به واکسن نشان ندهد، در فاز سوم نیز که بسیار هزینه‌بر است واکسن روی 100 تا یک‌هزار نفر تست می‌شود.


داروی رندیزیویل مبتلایان به کرونا را نجات می‌دهد؟


وی تبیین کرد: «بایوان تک» و «فایرز» دو کمپانی هستند که آزمایش‌های فاز سوم واکسن را آغاز کرده‌اند و تجزیه و تحلیل‌های اولیه آنها حاکی از این است که واکسن تا 90 درصد موفق خواهد بود.


عضو هیئت علمی ویروس‌شناسی مؤسسه پاستور گفت: با توجه به ساختار ویروس و وجود تاج‌های روی آن درمان قطعی تاکنون برای این بیماری کشف نشده است، چراکه تنها دارویی را می‌توان با اطمینان برای درمان به کار برد که سه فاز کلینیکال درمان را پشت سر گذاشته باشد.


محجل عنوان کرد: اکنون فقط داروی رندیزیویل این سه فاز تحقیقاتی را طی کرده است؛ البته این دارو هم سیر بیماری را برای بیماران بستری در «آی سی یو» بهتر کرده، اما بیماری را ریشه‌کن نمی‌کند.


وی با اشاره به درمان‌های سنتی گفت: درست است که شاید برخی داروهای گیاهی و سنتی به تجربه اثر خوبی داشته باشند؛ اما محققان و دانشمندان نمی‌توانند تا زمانی که داروهای سنتی سه فاز کلینیکال را طی نکرده‌اند، این داروها را به‌عنوان داروی قطعی معرفی کنند.


این ویروس‌شناس در پاسخ به این سؤال مخاطبان که میزان موفقیت واکسن‌ جدید کووید ـ 19 تولید شده به چه صورت است؟ توضیح داد: پروفسور اوگور شاهین و همسرش آلمانی‌های ترک‌تبار بنیانگذار کمپانی آلمانی «بایوان تک» کاشف و سازنده واکسن بوده‌اند.


عضو هیئت علمی ویروس‌شناسی مؤسسه پاستور افزود: دکتر شاهین در مورد واکسن گفته که تابستان سال آینده تأثیر واکسن ساخته شده مشخص می‌شود و زندگی در کشورهایی که از این واکسن به‌طور گسترده استفاده کنند؛ احتمالاً زمستان آینده به حالت معمول بازخواهد گشت.


محجل ادامه داد: اما با اینکه واکسن در فاز سوم کلینیکال است، همچنان این زمستان سخت خواهد گذشت و تعداد مبتلایان کاهش نخواهد داشت.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب