چالش بزرگ کرونا و تهران/ آیاپایتخت 14 روز تعطیل میشود؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، تهران به عنوان یک کلانشهر پرتردد در کشور به کانون اصلی بیماری کرونا تبدیل شده است، موضوعی که میتواند بسیار برای شهروندان این شهر بزرگ خطرناک باشد اما در نهایت باید تصمیمات جدی تری در این زمینه گرفته شود؛ اما یکی از مسائلی که این روزها بسیار توسط مسئولین در تهران شنیده میشود موضوع تعطیلی 14 روزه پایتخت است که باید در این مورد تصمیمات جدی تری گرفته شود اما مسئولان در حال حاضر اصلا فکری برای تعطیلی تهران نکردند این درحالی است که اکثر شهروندان اعتقاد به تعطیلی 14 روز تهران دارند.
زالی: باید محدودیتهای بیشتری اعمال شود
علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، با اشاره به افزایش مرگ و میر در تهران بر اثر کرونا گفت: باید بنا به شرایط موجود تصمیمات جدیدتری بگیریم و به نظر میرسد ما نیازمند محدودیت بیشتر با قدرت بازدارندگی بالاتری خواهیم بود؛ چهره این اپیدمی بسیار خشن به نظر میرسد بنابر این باید در دستورالعملهای بهداشتی بازنگری صورت بگیرد.
وی گفت: متأسفانه با توجه به فرسایشی شدن کرونا، کادر درمانی خسته شده و با مشکل نیروی انسانی روبهرو هستیم؛ همچنین نیروهایی که به کرونا مبتلا میشوند برای بازگشت به چرخه درمان با مشکلات زیادی روبهرو هستند.
تصمیم برای تعطیلی در ساعت ۱۸
طبق تصمیم ستاد مقابله با کرونا از ۲۰ آبان مقرر شد تمامی مشاغل جز مشاغل درجه ۱ از ساعت ۱۸ به بعد تعطیل شود، موضوعی که باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد برای مثال رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به شروع محدودیتها از امروز به مدت یک ماه و تعطیلی برخی از مشاغل از ساعت ۶ بعد از ظهر گفت: تعطیلی مشاغل از ساعت ۶ بعد از ظهر شبیه شوخی است که با این محدودیتها هیچ تغییری در کلانشهرها به خصوص تهران مشاهده نمیشود. نمیتوان امیدوار بود با این شیوه شاهد کاهش مرگ و میر بود. امیدواریم ستاد دولتی مبارزه با کرونا قدری به خود آید و تصمیمات قاطعانهای بگیرد از جمله آنکه تهران و کلانشهرها به مدت دو هفته تعطیل شوند ما این پیشنهاد را به وزیر بهداشت هم دادهایم.
باید تصمیم جدی تری گرفت
علیرضا سلیمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با اشاره به اوجگیری کرونا در کشور و افزایش تعداد مرگومیر بر اثر کرونا اظهار کرد: متأسفانه شرایط کرونایی در کشور بهتر نمیشود مگر اینکه یک اقدام جدی در زمینه قطع زنجیره صورت بگیرد.
وی افزود: با توجه به شرایطی بحرانی موجود در کشور باید تصمیمات جدی در زمینه مقابله با کرونا گرفته شود؛ سازمان نظام پزشکی نیز با محدودیت های بیشتر موافق است.
معاون سازمان نظام پزشکی بیان کرد: قطعاً تهران نیز باید بهعنوان یک کلانشهر اعمال محدودیت بیشتری داشته باشد.
وی گفت: امروز با توجه به تجربیات به دست آمده نسبت به ۹ ماه گذشته میتوان تصمیمات بهتری در زمینه قطع زنجیره کرونا گرفته شود.
سلیمی با اشاره به محدودیتهای جدید کرونایی گفت: تعطیلیها و محدودیتهای انجام شده در ساعت ۱۸ با توجه به اینکه کمترین تداخل اقتصادی را داراست و یک گام رو به جلو حساب میشود ولی در شرایط انفجاری کنونی باید محدودیتهای بیشتری اعمال شود.
اگر پایتخت تعطیل نشود!
نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونا در استان تهران درباره پیشنهادات درخصوص تعطیلی دو هفتهای تهران، گفت: برای انجام برنامهریزیهای بعدی و اینکه بتوانیم در حوزه بهداشت با تمرکز بر قرارگاه وزارت کشور و اقدامات منسجمی که برای افزایش تستها صورت گرفته است، موفق عمل کنیم، باید یک فاز موقت تعطیلی دو هفتهای در تهران را داشته باشیم تا موج بیماری اندکی کنترل شود تا وارد برنامهریزی شویم.
وی در توضیح این برنامهریزی، اظهار کرد: برنامهریزی برای این است که افزایش تستها را انجام دهیم و به نظر میرسد تعطیلی دو هفتهای تهران میتواند کمک کننده باشد. پیرو تصمیم هفته گذشته مبنی بر بستن خروجی شهرها و کنترل رفت و آمدها، پیشنهادی هم در خصوص تعطیلی دو هفتهای تهران از سوی ستاد کنترل بیماری در کلانشهر تهران به ستاد ملی داده شده و در اوایل هفته آینده این موضوع مجددا در دستور کار قرار خواهد گرفت. ما نسبت به اعمال تعطیلی دو هفتهای تهران تا پیش از آذرماه بسیار امیدوار هستیم زیرا بسیار کمک کننده خواهد بود.
کلام آخر
به نظر میرسد که اگر در پایتخت تعطیلی 14 روز را شاهد نباشیم ممکن است با روزهای دشوار تری رو به رو شویم، این موضوع میتواند مشکلات زیادی را ایجاد کند و باعث بروز صدمات بیشتری به شهروندان تهرانی شود؛ با این حال باید دید در آینده چه تصمیمی در مورد تعطیلی تهران گرفته میشود.
انتهای پیام/4148
انتهای پیام/