دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیران سینما در گفتگو با آنا مطرح کردند؛

بازگشایی سینما با فیلم‌ بی‌کیفیت هیچ توجیه اقتصادی ندارد/ چشم امید سینما به اکران 1400 است نه امسال!

سینماداران معتقدند در وضعیت کرونایی کنونی و نبود فیلم درست و حسابی، مخاطب نیز انگیزه‌ای برای رفتن به سینما نمی‌بیند. ضمن اینکه فعالیت محدود سینماها در غیاب آثار تجاری، اصلا توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
کد خبر : 529908
BS0K2691.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مراکز فرهنگی و هنری طی چندماه اخیر روزهای خوشی را سپری نمی‌کنند؛ مراکزی همچون سینما مثل سالن‌های تئاتری و جز آن به اجبار و ناشی از شیوع کرونا مدام با تعطیلی‌های چند روزه و ماهانه مواجه‌اند.


سالن‌های سینما به خصوص در تهران، پس از چند هفته تعطیلی بالاخره مجاز به فعالیت شدند که البته صرفا می‌توانند در ساعات روز و تا ساعت 18 پذیرای مخاطبان احتمالی باشند. هرچند در این میان نبود فیلم باکیفیت، همان مخاطب حداقلی را نیز راغب به سینمارفتن نمی‌کند. هم‌اکنون تنها فیلم‌های قدیمی بی‌مخاطب هستند که شاید برای خالی نماندن پرده سینماها هر از گاهی سالن‌ها را روشن نگه می‌دارند.


صاحبان فیلم‌ها به ویژه سینمای تجاری و بدنه، به دلیل پیش‌بینی شکست در گیشه، امیدوار به روزها و شاید ماه‌های آینده مانده‌اند تا راهی برای عرضه آثار و بازگشت سرمایه پیدا کنند. اینگونه نیز سینما باز است اما چون فیلم باکیفیتی وجود ندارد، تماشاگری هم به سمت سالن‌ها نمی‌آید؛ اینجا هم خطر کرونا در کمین است و هم قحطی فیلم جذاب!


سینمای الان واقعا فیلم خوبی برای تماشا ندارد


در این راستا حیدر مرادی، مدیر سینما هویزه مشهد به خبرنگار آنا  گفت: من بارها می‌بینم که همکارانم سینما را در دوران کرونا مثلا با رستوران مقایسه می‌کنند که چرا فلان جا باز است اما سینما نه؛ درحالی‌که من معتقدم رستوران لااقل غذایی برای خوردن دارد اما سینمای الان واقعا فیلم خوبی برای تماشا ندارد و کسی هم از آن استقبال نمی‌کند.


بازگشایی سینماهای پایتخت پس از چهار ماه


وی افزود: همین الان پرده سینماها را ببینید؛ فیلم‌های موجود نمی‌توانند جذب مخاطب داشته باشند. البته کرونا حال و آینده همه چیز را تعیین می‌کند و سینما نیز از این قاعده مستثنا نیست. ضمن اینکه تا وقتی فیلم خوبی هم نباشد، ساعت کاری چه ساعت 18 باشد و چه پیش از آن، استقبالی از سینماها نخواهد شد.


این مدیر سینما ادامه داد: این سینما برای چه فیلمی باز باشد؟ قبول کنیم که فعلا صاحبان فیلم، اثر جذابی را عرضه نمی‌کنند. به خاطر شرایط کرونا، مردم هم می‌ترسند و بالتبع از سینما فاصله گرفته‌اند.


حیدری اینگونه نیز گفت: سینمای الان برای رونق، اول به عرضه فیلم خوب نیاز دارد و بعد شاید با رقابت فیلم‌ها بتواند جانی بگیرد. بالاخره شرایط کرونایی امروز خاص است. خود سینما هویزه قبل از کرونا حتی آمار استقبال بیش از 5 هزار نفری در یک روز را داشت اما کل فروش مهرماه ما شاید به اندازه دو روز آن دوره نرسد.


فیلمساز بخش خصوصی جرات ندارد فیلمش را به سینمادار بدهد


سینماهای بخش خصوصی نیز این روزها به طور کلی تعطیل هستند و به قولی بازگشایی آن هم تا ساعت پایانی عصر سودی برایشان ندارد. این نیز به هزینه‌هایی بسیاری برمی‌گردد که سینمادار مجبور است برای سالن‌های خالی و پرسنل و غیره بپردازد.


سینما؛ خانه


در این رابطه محمد نادری مدیر سینما ارگ به خبرنگار آنا گفت: برای ما باز بودن سینما آن هم به شکل روزانه اصلا توجیه اقتصادی ندارد؛ بالاخره رونق سینما به لحاظ جذب مخاطب بسته به سانس‌های شبانه است. خود من هم متوجه نمی‌شوم چرا برخی سینماها در این چند روز اخیر باز کرده‌اند. گرچه برای بخش دولتی فرقی ندارد.


وی افزود: در سینما را حتی اگر تا ساعت 12 شب باز بگذاریم، نهایتا 20 نفر به سینما می‌آیند و این حتی هزینه جاری را هم پاسخگو نیست. الان نه فیلمی وجود دارد و نه صاحبان آثار فیلمی به سینماها می‌دهند. البته حق دارند چون فروشی نخواهند داشت.


نادری با اشاره به سینمای بخش خصوصی یادآور شد: کسی که با سرمایه شخصی فیلم می‌سازد، امیدش به گیشه و فروش است بلکه به سودی برسد. در این وضعیت وقتی حمایتی نمی‌بیند جز ضرر عایدی ندارد. بنابراین جرأت نمی‌کنند فیلمشان را به سینمادار بدهند.


این مدیر سینما اعتقاد داشت: در وضعیت کرونایی کنونی و نبود فیلم درست و حسابی، خود مخاطب نیز انگیزه‌ای برای رفتن به سینما نمی‌بیند. من بعید می‌دانم تا آخر سال این سینما تکانی به خود ببیند. چشم امید ما به نوروز 1400 است به شرط اینکه فیلم خوبی آماده اکران باشد.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب